Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın en hızlı büyüyen endüstrisi tartışmasız futboldur. Avrupa Kıtası, futbolu küresel pazara dönüştürmekle kalmamış aynı zamanda yönlendirmektedir.

        Sportif başarı finansal büyümeyi de beraberinde getirmiştir. İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa hatta İtalya seyirci sayısını sürekli arttırmakta. Maç gelirleri, forma reklamı, ürün satışının yanına başka kalemleri de eklemek için girişim içerisindeler.

        Dünyanın önde gelen sermaye sahiplerinin futbol kulüplerini satın alması bu alanda “ciddi bir kazancın” olduğunun göstergesidir. Kitleleri arkasında sürükleyen futbolun, 90 dakikalık karşılaşma dışında daha büyük bir anlamı ve gücü olduğu bir gerçek. Bunun bilincinde olan birçok Avrupa kulübü üretim artı gelir mantığını her geçen gün çeşitlendirmektedirler.

        Barcelona, spor turizmini başlatan ilk kulüptür. Şehre gelen turistlere Nou Camp Stadı turları düzenleyerek büyük paralar kazanmaktadır. Tur sırasında satılan hediyelik eşyalar dışında, gösteri amaçlı antrenmanlar büyük ilgi görmekte. Maçlar dışında bir stadyumun her gün para kazanmasının en güzel örneğini başarmışlar.

        ***********

        SPOR BASINI...

        Önceki gün Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) jüri toplantısı vardı. Ulusal ve yerel medyanın eserlerini değerlendirdik. Yoğun bir katılım vardı. Gazete, radyo, televizyon, internet, kitap gibi birçok alanda yarışmaya katılan eserleri görünce çok sevindiğimi söylemeliyim.

        Öncelikle, yerel medyanın her geçen gün geliştiği hatta ulusal basının önüne geçtiğini gördüm. Fotoğraflar, yorumlar, sayfa düzenleri dört dörtlüktü. TRT belgeselleri doyumsuzdu. Doğrusu, mesleğimiz adına hızlı bir değişim söz konusu.

        Ödül alan almayan tüm katılımcı kardeşlerimi kutlarım…

        ***********

        GÜNÜN SÖZÜ

        Futbol gerçeğini en iyi anlatan cümleyi Almanların efsane futbol adamı “imparator” Franz Beckenbauer söylemiş: “Güçlü taraf kazanmaz. Kazanan taraf güçlüdür.”

        Diğer Yazılar