Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İNSAN zor gününde yanında olanı, minik de olsa bir el uzatanı alıyor, dünyasında ayrı bir yere koyuyor.

        Geçen yıl BKM organizasyonuyla Türkiye’ye gelip konser veren ünlü İngiliz rock grubu The Charlatans’ın solisti Tim Burgess gibi...

        Yurtdışında ülkemiz için ‘tehlikeli, sakın gitmeyin’ uyarıları yapılırken Burgess plak hobisini, seyahat ettiği şehirlerin yerel özellikleriyle birleştirerek anlattığı ikinci kitabına ‘Vinyl Adventures From İstanbul to San Francisco’ (İstanbul’dan San Francisco’ya Plak Maceraları) adını verdi.

        Oysa ki kitabına İrlanda’dan İspanya’ya dünyanın pek çok ülkesinin şehirlerinin adını verebilirdi çünkü kitapta oralar da var...

        ÇOK SATANLARDA

        Burgess’in İstanbul’a konser için gelişinde plak dükkânlarını gezişini, hangi plakçıda ne tür plakların satıldığını, kiminle tanıştığını ve ortak zevklerin buluşmasını, kendi grubunun plağını imzalayışını ve pek tabii olmazsa olmazımız Türk kahvesini sıcak bir dille anlattığı kitabı, İngiltere’de çok satanlar listesinde.

        Henüz Türkiye’de satışı olmadığı için Gupse Özay ve Ceyda Düvenci gibi isimler kitabı çoktan Londra’dan sipariş etti bile.

        ‘Vinyl Adventures From İstanbul to San Francisco’yu Londra’da görüp alan BKM’nin Genel Müdürü Zümrüt Arol Bekçe’nin, Twitter üzerinden teşekkürlerini iletmesini de aynı nezaketle yanıtlayan ve Türkiye’ye sevgilerini ileten Burgess gönlümde apayrı bir yeri hak etti.

        Cezanın bir karşılığı olmalı

        SORUMSUZ insanların sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınladığı sürat denemeleri facialara davetiye çıkarıyor. İşte en sonuncusu Şile otoyolunda Mustafa Alabora’nın başına geldi. Alabora, Allah’a şükür yaşıyor, kazayı yapan gençler de öyle... Ama birinin durumu ağır... Bu insanları kendi hayatlarına ya da başkalarının hayatlarına zarar vermeden önce kim durduracak?

        Birkaç hafta evvel futbolcu Sabri Sarıoğlu’nun eşi Yağmur Sarıoğlu da Çeşme-İzmir otobanında spor otomobili ile 270 km’lik hız denemesi yapmış, yanındaki arkadaşı Kerimcan Duymaz da bu anı sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşmıştı.

        462 lira ceza kesilmiş altında milyon dolarlık otomobil olan Yağmur Hanım’a... Bu mu durduracak şimdi bu insanları? Cezanın caydırıcı olması için mutlaka bir karşılığı olmalı...

        Neden bu insanlara ‘bir daha asla trafiğe çıkamama’ cezası verilmiyor, bir türlü anlamıyorum...

        Bu da Rihanna’nın jesti

        SOSYAL medya hesabından Türkiye’nin büyük ve öngörülemez bir tehlike içinde olduğunu söyleyerek İzmir konserini iptal eden Joan Baez’i tamamen dışında tutarak söylüyorum, Türkiye’ye en az bir kez gelmiş yabancı sanatçılar yurtdışında ülkemiz ile ilgili hayli olumlu bir imaj veriyor.

        Rihanna fanatiği olan ve daha önce ona “Beni takip edersen öleceğim” diye bir tweet atan Dilek Keysan, Rihanna’dan “Takip ettim. Bak, öldün mü” diye yanıt almıştı.

        Rihanna ‘Anti World Tour’ adıyla çıktığı dünya turnesinin bir ayağında Dilek’i kulisine de aldı ve Türkçe “Dilek, seni seviyorum” dedi. Bu anın görüntüleri sosyal medyada izlenme rekorları kırdı.

        Sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz, samimi hareketler bunlar...

        Diğer Yazılar