Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İNSAN bazen her şeyden herkesten kaçıp gitmek istiyor. Sezen Aksu da bir dönem bunu yaşadı. Annesinin rahatsızlığı, sonra vefatı, o dönem yaşadıkları, ülkenin durumu derken, “Sahneyi bıraktım” diyerek kabuğuna çekildi.

        Akabinde de içinde hem Aksu’ya ait, bildiğimiz-bilmediğimiz tüm şarkıların olduğu hem de başka sanatçıların albüm kayıtlarının bulunduğu stüdyosu yandı. Alevlerin içinden kurtarabildikleri tek şeyse işte bu kayıtlar oldu.

        GENÇ KIZLIĞINA DÖNDÜ

        Tüm bu yaşadıkları Sezen Aksu’yu hayli yıprattı. Sanatçı birkaç ay içinde 15’ten fazla kilo vererek 50 kiloya düştü. Şimdi Aksu’yu görenler, zayıflığın çok yakıştığını belirterek “Genç kızlık günlerine dönmüş” diyor.

        Öte yandan Aksu ruhsal olarak kendisini toparladı. Birkaç şarkı dışında, ocak ayında çıkarmayı planladığı yeni albümü hazır sayılır.

        Albümde 7’si caza yakın, 7’si pop 14 şarkı yer alacak. Yine bir ömür dinlenecek slow şarkılar yapmış Aksu. Dinleyenler anlata anlata bitiremiyor. Bize de ocak ayını beklemek düşüyor...

        Kenan Doğulu’dan Nilgün Belgün’e jest

        NİLGÜN Belgün, Türkiye’de hiçbir kadın sanatçının yapamadığını başardı. Tam 3 sezon, tek kişilik müzikli danslı gösterisi ‘Nilgün Belgün İle Aşk Ve Komedi’yi sahneledi. Belgün, 4’üncü sezonu, 13 Ekim Perşembe günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde 400’üncü oyunuyla açıyor.

        ‘İHTİMALLER’İ SÖYLEDİ

        Türkiye’nin pek çok ilinin yanı sıra Amerika, Fransa ve İsviçre’de de kapalı gişe sahnelediği oyunuyla, erkek egemen bir alanda kadın olarak, rekora koşuyor Belgün. Her yıl da yeni gelecek izleyici için oyununda ufak tefek değişiklikler yapıyor.

        Kenan Doğulu’nun son albümünde yer alan ‘İhtimaller’ şarkısını çok beğenen ve oyununda ‘eski naif aşkları’ anlattığı bölümde seslendirmek isteyen Belgün, Doğulu’dan bu şarkıyı kullanabilmek için ‘ücreti karşılığında’ izin istedi. Şu sıralar Amerika’da bulunan Doğulu’ysa çok sevdiği Belgün’e büyük bir jest yaparak şarkıyı hediye etti.

        Doğulu’nun stüdyosuna girerek şarkıyı seslendiren ve son hazırlıklarını tamamlayan Belgün, sanat dünyasında eşine çok zor rastlanan Doğulu’nun bu dostluğunu yere göğe koyamıyor.

        Bir kahve içer miyiz?

        Beni m için bol köpüklü bir fincan sade Türk kahvesinin karşılığı, güne başlamak, yorgunluk atmak, kafayı derlemek toparlamak, hayattan mola almak, yalnızken arkadaş olmak, arkadaşlayken paylaşmak…

        Gün içinde en az 10 fincan kahve içen biri olarak, mesela yurtdışına gideceksem, bavuluma ilk önce bir paket Türk kahvemi, fincanımı ve kahve yapma makinemi koyuyorum.

        Özellikle son 10 yıldır, benim gibi kahve tutkunları için onlarca seçenek ortaya çıktı. Ardı ardına açılan kahve dükkânları ister zincir ister butik olsun, her daim dolu. Türk ekonomisi için de kahve, büyük bir gelir kapısı oldu.

        TAM BİZE GÖRE

        Kahvenin bu yükselişini gören DSM, yaratıcı etkinliklerine son 3 yıldır İstanbul Coffee Festival’ini ekledi.

        Bu yıl 6-9 Ekim tarihleri arasında Dolmabahçe Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek olan İstanbul Coffee Festival’e 200’e yakın marka katılacak. Paşabahçe de ‘İyi kahve iyi cam’ diyerek etkinliğe 60’ın üzerinde farklı kahve bardağıyla sponsor olmuş.

        Eğer siz de benim gibi, farklı ülkelere ait farklı kahveler denemek, baristaların şovlarını izlemek ya da kendi evinizin baristası olmak istiyorsanız bu festival tam bize göre…

        Diğer Yazılar