Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR yıl oldu bile... 12 Ekim, Levent Kırca’nın birinci ölüm yıldönümü. Mezarı başında bir anma yapılacak ancak Oya Başar katılmayacak. Oya Başar’ın bu anmada yer almaması için bana sorsanız çok sebep var ama ben yine de kendisine sormayı tercih ettim. Başar, her zamanki nezaketiyle, “Ben zaten her gün Levent’i anıyorum” demekle yetindi. Şimdi herkes, “Oya Başar olmadan olur mu” diyor. Olur...

        GÖSTERİŞ SEVMEZ

        Oya Başar ile Levent Kırca 35 yıllık birliktelik, iki evlilik, iki boşanma yaşamış ve iki de çocuk yapmışlar ama sonunda ayrı yollara sapmışlar. Levent Kırca’nın hayatının son altı yılında yanında “Eşim” diye bahsettiği kişi Aslı Çetiner olmuş. Oya Başar ile Aslı Çetiner hiç yan yana gelmemiş. Benim bildiğim, yıldızları da hiç barışmamış. Anmak, illa ki kişinin mezarı başına gidip ele güne göstermek, basına da fotoğraf vermek demek değil... Şatafatı, gösterişi hiç sevmeyen Başar, mutlaka sessizce ziyaret eder o gün Kırca’nın mezarını ancak Kırca’nın birinci yılını, iki kadının ‘benim için daha kıymetliydi’ şovuna dönüştürmez.

        Reina’ya yazık olacak

        YURTDIŞINDA nereye gidersem gideyim, yabancıların Türkiye eğlence hayatı ile ilgili ilk sorusu, “Reina’ya gidiyor musun” oluyor. Türkiye’ye gelen yabancı misafirlerimin ilk sorusu da “Reina’ya gidelim mi...” Reina daha açıldığı ilk yıl Türkiye eğlence sektöründe markalaştı ve bu marka değerini de 14 yıl boyunca artırarak sürdürdü. Arazinin sahibi Doğuş Grubu burada kendi markalarından birini faaliyete geçirmek için yıl sonunda Reina’yı tahliye ettiriyor.

        BİR DEVİR KAPANACAK

        İstanbul’da severek gittiğim ve her gittiğimde de müthiş keyiflendiğim yerlerin başında geliyor Reina. Önceki gün turizmci bir arkadaşımla buluştuk ve yemeğimizi Reina’da yemeye karar verdik. Orada ne kadar vakit geçirirsek yanımıza kârdır diye düşünüyoruz. Ama masaya oturur oturmaz ikimize de bir hüzün çöktü. Arkadaşım büyük otellerden birinin yöneticisi. Dedi ki “Bize gelen tüm yabancı misafirlerin ‘mutlaka gidilecek’ listesinde olan bu mekâna yazık olacak...” İstanbul için Reina gerçek bir klasikti. Yıl sonunda Reina ile birlikte bir devir de kapanacak. Gerçekten çok yazık olacak...

        Neyi beğendiğimizin farkında mıyız?

        1 Ağustos’ta Instagram’da Louis Delage adlı hoş bir kadın kendi adına bir hesap açıyor. 25 yaşında, Paris’te yaşayan, yemeyi, içmeyi, gezmeyi, eğlenmeyi ve seyahat etmeyi çok seven Louis kısa sürede kendisini takibe alan Instagram fenomenlerinin bile fenomeni oluyor. Bir paylaşımı 50 bine yakın beğeni alıyor. Herkesin hayranlıkla baktığı, her fotoğrafının altına şahane yorumlar yaptığı bu kadın için sadece bir kişi -ki o da gazeteci- ‘Çok yalnız ve kesinlikle alkolik’ diyor. Bu hikâye tam iki ay sürüyor ve günün hemen her saatinde değişik kostümlerle farklı mekânlarda çekilmiş fotoğrafını paylaşan Louis’in fotoğraflarında değişmeyen tek şeyin alkol olması kimsenin dikkatini çekmiyor.

        BİR KAMPANYA KARAKTERİ

        İkinci ayın sonunda ortaya çıkıyor ki, Louis aslında bir kampanyanın yüzü... Genç hedef kitlesine, etraflarındaki insanların bağımlılıklarını nasıl gözden kaçırdıklarını göstermek için hazırlanan kampanyanın mimarı, kuruluş amacı bağımlılıklara dikkat çekmek olan Addict Aide. İki aylık gösteri bitince Louis’in sayfasına ‘Neyi beğendiğimizin farkında mıyız’ yazan kuruluş, gençleri, etrafları ile daha ilgili ve daha dikkatli olmaya davet ediyor.

        Diğer Yazılar