Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘KARA Sevda’ dizisinin Uluslararası Emmy Ödülleri’nde ‘En İyi Pembe Dizi’ diye çevireceğimiz, ‘Telenovela’ kategorisinden birincilikle dönmesi hepimizin göğsünü kabarttı.

        Bilen biliyor, bilmeyen için mini bir not düşeyim, Emmy’de sadece Amerika’da yayınlanan TV dizileri, şovları vs. ödüllendiriliyor. Uluslararası Emmy’de ise dünyanın tüm ülkelerinden aday gösterilen diziler ve şovlar ödüllendiriliyor.

        FİNAL JÜRİSİNDE BİR TÜRK

        İlk kez bir Türk dizisinin bu uluslararası saygın platformda ödüllendirilmesi sadece bu yapıma değil, tüm Türk dizilerine olumlu referans olacaktır.

        Artık diziler kadar sektörün içindeki isimler de yurtdışında bu tür organizasyonlanda kıymet görüyor. Örneğin 45. Uluslararası Emmy’nin yarı final jürisinde Türk TV yöneticisi Özge Bulut Maraşlı yer alırken ‘En İyi Erkek Oyuncu’yu belirleyecek final jürisinde menajer Özlem Durak görev aldı.

        TÜRKİYE SEKTÖRÜN BÜYÜK OYUNCUSU

        Aras Bulut İynemli, Engin Akyürek, Binnur Kaya, Tolga Sarıtaş ve Aslıhan Gürbüz’ün de aralarında olduğu yıldız oyuncuların menajerliğini yapan Durak’ı arayıp “Size nasıl ulaştılar?” dedim.

        2 yıl önce oyuncusu Engin Akyürek’le törene katılan Durak, “Mail yoluyla ulaşıp jüri olup olamayacağımı sordular. Zevkle kabul ettim. Dizileri dünyanın pek çok ülkesinde yayınlanan Türkiye artık sektörün büyük oyuncuları arasında. Bizler de global pazarda söz sahibiyiz. Dizilerin başarısı sadece yapımcı ve oyunculara yaramadı, bizlere de dünyada söz hakkı sağladı” dedi.

        *************

        YENİ ROMANI HAZIR

        BİRCAN Usallı Silan gazetecilik mesleğini bıraktıktan sonra yazmaktan hiç kopmadı. Yeşilçam’ın yıldızlarının menajeri olarak hayatına devam eden Bircan Usallı Silan, Türkan Şoray, Fliz Akın, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik’in söyleşilerinden oluşan ‘Dört Yapraklı Yonca’, Belgin Doruk’un hayatını anlatan ‘Acı Dolu Yıllar’, Nilüfer’in hayatını anlatan ‘Hepsi Bu’ ve oğlu Umutcan için yazdığı ‘İyi ki Annenim’ kitaplarıyla çok konuşuldu.

        TERS KÖŞE YAPTI

        Hepimiz ondan bir başka ünlünün hayatını beklerken Silan ters köşe yaptı ve bu kez biz kadınları yazdı. ‘Ve Aslında Bütün Senler Ben’ adlı romanında dışarıdan hayatı gayet normal görünen evli ve çocuklu bir kadının gerçek dünyası ve orada yaşanan gelgitler anlatılıyor.

        *************

        BU NASIL BAĞIMLILIK!

        GEÇENLERDE TV’de haberleri izliyorum... Uzmanlar araştırma yapıldığını, kişilerin “Eşinden mi ayrı kalamazsın cep telefonundan mı?” sorusuna “Cep telefonumdan” yanıtını verdiğini söylüyordu. Teknolojik bağımlılık artık bu noktaya gelmiş.

        Olur mu canım, dedim ama demeseymişim... Bunu bir oyun haline getirip etrafımdaki hemen herkese bu soruyu yönelttim. Çoğunun, “Tabii ki cep telefonum” yanıtını vermesini hayretle karşıladım. “Peki çocuğun mu cep telefonunu mu?” sorusunaysa istisnasız “Çocuğum” yanıtını aldım. Neyse ki hâlâ topluca delirmemişiz, minik de olsa bir umut var...

        Diğer Yazılar