Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMERİKA’NIN Nevada Eyaleti Black Rock Çölü’nde 31 yıldır düzenlenen ve dünyanın her yerinden 70 bine yakın müzikseveri ağırlayan Burning Man 2018’e Selda Bağcan davet edildi. Dünyanın en çılgın festivali olarak bilenen Burning Man’de geçen yıl “Sivas Ellerinde Sazım Çalınır” türküsüyle binlerce insanı dans ettiren Bağcan, bu kez çölde sahneye çıkacak ve konser verecek.

        ÜNLÜLER MÜDAVİMİ

        Hafta sonu 69’uncu yaşını kutlayan Bağcan, bu müthiş haberi doğum gününde arkadaşlarına verdi. Tüm dünyanın hayran olduğu sanatçının ardından yine festivalde şarkıları çalınan Nükhet Duru ile Neşe Karaböcek de teklif alır mı bilemem…

        Türkiye’den Belçim Bilgin, Ayşe Hatun Önal, Şeyma Subaşı gibi isimlerin müdavimi olduğu, Oğulcan Engin’in ise giydiği taytla çok konuşulduğu bu çılgın festival 2018’de belli ki sadece giyilen sıra dışı kıyafetleri ve eğlencesiyle değil, Selda Bağcan’ın sahnesiyle de Türkiye’de yine gündem yaratacak.

        *************

        SAHNEDE BİR DEV

        EROL Evgin’in 1991 yılında ‘Erol Evgin ile Yeniden’ albümünde seslendirdiği, geçen yıl da ‘Altın Düetler’ albümünde Sıla ile düet yaptığı ‘Ateşle Oynama’ son bir yılda en çok dinlediğimiz şarkılar arasına girdi. Ancak çok kişi, sözleri Sezen Aksu’ya ait bu şarkıyla ilgili bir gerçeği bilmiyor. ‘Ateşle Oynama’yı Sinan Özen de 1991 yılında çıkardığı ‘Öpsene Beni/Hani’ albümünde seslendirmiş, albüm milyonlar satmıştı. (Şaka değil, o dönem milyonun altı başarısız görülüyordu.)

        Geçen cuma akşamı Ataköy Nossa Costa’da Sinan Özen’in sahneye çıktığını duyunca gittim. Neticede bizim gençliğimiz Tarabya yıllarına denk gelmiş, haftanın yedi günü sahneye çıkan ve ful çeken Sinan Özen’le geçmiş.

        2.5 SAATTE SIRA GELMEDİ

        İyi ki gitmişim, yıllar bizden çok şey götürmüş ama Sinan Özen’e uğramamış. İçerisi yine full. 25 yılda 20’den fazla albüm çıkaran Özen, 2.5 saat boyunca ara vermeden program yaptı ancak yine de sıra bir türlü ‘Ateşle Oynama’ya gelemedi.

        Kabaca bir hesap yaptım, onlarca hit şarkısı olan Özen, 2.5 saat boyunca sahnede sadece kendi hitlerini söylese bile -ki sadece kendi şarkılarını söylemiyor- yine de sıra gelmezmiş…

        Sahnede bir deve dönüşen Özen’i tebrik etmek için programdan sonra kulisine gittim. Heyecanlıydı sanatçı. “Neden bu kadar az sahneye çıkıyorsun, bıktın mı” dedim, “Mümkün mü” dedi… Sadece, yıllar onu seçici olmaya yöneltmiş. Daha çok sahnede olması ve ‘Ateşle Oynama’yı programında söylemesi sözünü alarak ayrıldım yanından.

        Diğer Yazılar