Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR süre önce Instagram hesabını yoruma kapatan Sezen Aksu, son aylarda takipçileriyle kendisini değil de sadece stüdyosunu ve yakın arkadaşlarını paylaşıyordu. Hatta yıllardır birlikte çalıştığı ekibini tanıtıyordu tek tek. Geçen akşam ani bir kararla tüm sosyal medya hesaplarını kapattı sanatçı.

        Aksu’nun Afrin Harekâtı’yla ilgili paylaşım yapmadığı için gelen eleştirilere dayanamayıp sosyal medyadan çıktığı iddia edildi. Bir başka iddiaysa Aksu sosyal medyanın çok vakit aldığını, harcadığı vaktin boşa gittiğini düşünmüş ve hesaplarını kapatmış.

        İSABETLİ YORUMLAR

        Aksu sosyal medyadan çıkarken bir başka ünlü sanatçı Nazan Öncel ise sosyal medyayla içli dışlı olmaya başladı. Hemen her gün bir paylaşım yapıyor ve estetikten tutun da sosyal olaylara kadar pek çok konuda fikrini tane tane cümlelerle ve sakince ifade ederek kendisini dinletiyor.

        Koyduğu videolarla fark ettim ki, kendisinden dinlemelere doyamayacağımız şahane bir sabah kuşağı yorumcusu olurmuş.

        ***********

        KENDİNLE KONUŞMANIN GÜCÜ

        TÜRK Eğitim Vakfı (TEV) ile Sanofi ‘Asla Pes Etmeyenler Kulübü’nü kurdu ve 15 gönüllünün pes etmeme tecrübesini paylaştığı bir kitap çıkardı. Gelirinin TEV’e aktarılacağı kitapta hemen herkesin birleştiği ortak nokta, kişinin gittiği yolda zorluklar, imkânsızlıklar ve çaresizlikler karşısında pes etmezse başarının geleceği...

        Özellikle 2 kişinin, halkla ilişkilerin duayen ismi Betül Mardin ve Fuat Günerin söyledikleri dikkatimi çekti. Her ikisi de başarı ve mutluluk için kişinin önce kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini vurgulamış.

        HESAP VERİYORSUN

        Mardin, “Kendimle yüzleştim, hesaplaştım, çarpıştım. İnsanın kendisiyle konuşabilmesi lazım. Utanmadan, korkmadan, cesaretle, kendinden kaçmadan” derken, Güner de, “Özeleştiri yapar, eksiklerimi görürüm. Eleştiriler aynadır, ona bakarım. Teşhisi koyar, yola koyulurum. Hatalarımdan ders çıkarır, yüzleşirim. İşte bu bilinç düzeyi size başarıyı ve hayallerinizi gerçekleştirmeyi getirir” notunu düşmüş.

        Hiç kendinizle sohbet eder misiniz bilmem ama etmiyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. Bir deneyin, bazen kimsenin söyleyemediği ve asla söyleyemeyeceği şeyleri nasılsa küsme, gücenme olmayacak rahatlığıyla siz kendinize söylüyorsunuz. Kendine hesap vermekten daha güzeli ve daha rahatlatıcısı yok...

        ***********

        GÜZEL MODERATÖR

        DENİZ tutkunları için dünyanın ikinci en büyük fuarı olan CNR Avrasya Boat Show başlıyor. Dentur’un katkısıyla 10-18 Şubat tarihleri arasında 13’üncüsü gerçekleşecek fuarda ‘Sea talks’ adı altında çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Ayhan Sicimoğlu’ndan Sunay Akın’a pek çok kıymetli ismin yer alacağı fuarda bir dönemin ünlü modeli Ebru Güzel, moderatör olarak görev yapacak.

        Güzel, modelliğinin zirvesinde olduğu yıllarda mesleğini bırakmış ve akademik kariyere yönelmişti. Okan Üniversitesi’nde Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Başkanı olan Yrd. Doç. Dr. Ebru Güzel, 16 Şubat Cuma günü düzenlenecek ‘Kadın, Deniz ve Spor’ panelini yönetecek.

        Diğer Yazılar