Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son günlerde bazı kadınların eğitim, kariyer ve sosyal yaşam alanında kendilerini geliştirirken yaşadıkları bir aşkın beklentileri dışında bitmesiyle sarsıldıklarını görmekteyim. Yanlış anlaşılmasın bir ilişkinin başlaması kadar bitmesi de doğaldır ama benim bahsettiğim kuvvetli ve başarılı kadınlarımızla birlikte olup dünyayı vaat eden erkeklerin aniden ortadan kaybolmaları. Mevzu ilişkilerin bitmesi değil bir güç göstergesi olarak ilişkilerin bitirilme şekli. Bu sendroma henüz (en azından gazetede telaffuz edebileceğim) bir tanım bulamadım.

        Aranızda hiç terk edilen var mı bilmiyorum ama her bireyin kendini tanımak için hayatında en azından bir defa yaşaması gereken bir süreçtir.

        Ben ve yakın kadın arkadaşlarım neredeyse her metotla terk edilme deneyimine sahibiz: hayaletleme, sms, whatsapp, messenger, hatta utanmasalar güvercinle bile bizden ayrılmak isteyecek bir iki erkek tanımışızdır. Bizlerin de ilişkimizi bitirdiğimiz erkekler elbette var, ama bizim karşı tarafa saygımız ve izlediğimiz yol genelde kendi maruz kaldığımızdan daha saygılı olmuştur. Terk edilmek bizleri değersiz kılmaz, bunu yaşayan kadınları da değersizleştirmemeli çünkü özünde erkeğin kendi gücünü gösterme çabası yatmakta. Bu yüzden de bugün böyle bir yazı paylaşma ihtiyacı duydum.

        Yeni nesil erkeklerimiz zorlanmasın diye ben ayrılmayı düşünenler için kaba bir taslak sunayım: (bir veda yazısının anatomisinde olmazsa olmazlar) giriş, iltifatlama, suçlama, sıvışma ve geri dönüşü sağlayabilecek bir son.

        SORUN SENDE DEĞİL

        Misal: Sevgili (ilişiği kesilecek sevgilinin adı), sen harika bir kadınsın (biraz iltifat, ağır ilacın üzerindeki şeker misali). Sorun sende değil bende (iltifat ve yağlamaya devam). Harikalığına rağmen ben böyle bir mesajla şerefsizce kaçtığımı anlama diye şimdi senin niye aslında harika olmadığını sana anlatayım: fazla dürüstsün (egom yemedi), şu anda ciddi bir ilişkiye hazır değilim (homini gırtlak pufidi kandil tumba yatak öncesi nikah tarihimizi ve çocuklarımızın ismini belirlemiş olsam da kan akışının yön değiştirmesiyle seni fazla ciddi buldum), beklentilerin çok (anatomimin muhtelif bölgeleri yemedi), biraz daha zamana ihtiyacım var (sıradaki yarışmacılar bekler) vs.

        Sonra da erkekliğin tanımı olan hep arkandayım, sen benim için özelsin, ne zaman ihtiyacın olsa omzundaki meleğim gibi boş laflar, güç ve güvenilirlik gibi eril özelliklerin katmer katmer sıvışan erkekte olduğunu belirten ifadeler ve “arkadaş kalalım” ile (tercüme denk gelirse bir daha sevişelim) kısa bir veda...

        İşte böyle bir veda mesajını Türkçesine çok dikkat etmeyen bir erkekten alan bir arkadaş bana ne yazayım diye sordu - sadece bozuk Türkçesini kastetmeyerek “de ayrı yazılır” dedim. De ne zaman ayrı yazılır biliyor musunuz, yokluğu cümlenin anlamını etkilemeyecekse. Kadınlar güçlendikçe onlardan ayrılmak isteyen ve onların kalkınmasını kaldıramayan erkekler olacaktır.

        Sizden ayrılmaya çalışan böyle gereksiz adamlara bu yüzden “de ayrı yazılır” deyin, onlar anlamaz ama biz anlarız.

        Diğer Yazılar