Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        17 Kasım 2015 gecesi haber ajanslarına düşen bilgi şu şekildeydi: “Fransa-Almanya maçının oynandığı gece Paris’te yaşanan terör saldırıları sonrası flaş gelişmeler birbirini takip ediyor. Almanya ile Hollanda arasında bu gece Hannover’de oynanması gereken mücadele de terör saldırısı istihbaratı alınması nedeniyle iptal edildi. Güvenlik güçlerinin UEFA ile iletişime geçmesinin ardından mücadelenin oynanmamasına karar verildi. Alman polisi yaptığı açıklamada stadyuma yakın bir bölgede ambulans süsü verilmiş, bomba yüklü bir kamyonetin bulunduğunu doğruladı.”

        Geçtiğimiz hafta, önce Ankara’da, sonra cumartesi İstanbul’da yaşanan alçak saldırılardan sonra pazar günü Galatasaray- Fenerbahçe derbisi güvenlik birimlerinin çalışmaları üzerine ileri bir tarihe ertelendi ve ortalık yangın yerine döndü! Yangını çıkaranlar ise başta taraftarlar...

        “Aslında Avrupa’dan yorgun ve moralsiz gelen Fenerbahçe’yi kurtarmak için maçı ertelemişler” diyenler ya da “Galatasaray Yönetimi maçın oynanmasını istiyor, ne hakla maçı erteliyorsunuz” diyenler mi!

        Öte yandan ‘terör kazandı’, ‘teröre yenildik’ gibi ahmakça yorumlar yapanlar..

        Neredeyse teröristin yapamadığını, başta azınlık taraftar ve her şeye muhalif tipler yapacaktı!

        Maalesef son dönemde terör canımızı çok yakıyor, çocuk yaşlı demeden toplu katliamlar yapıyorlar alçakça. Terör acıları sonrası, sağduyulu ve hassas televizyonlar, sanatçılar; programlarını, konserlerini erteliyorsa, yerel spor müsabakaları da hemen ertelenmeli. Bu hem terörü kabullenmemek hem şehit haberlerini, sivil ölümlerini sıradanlaştırmamak için önemli.

        Yıllarca haber bültenlerinde bir dakikayı geçmeyen sürelerde andık şehitlerimizi. Hatta bazen şehit listesi okunduktan sonra şarkılı, türkülü, kavgalı, dedikodulu programlar reyting rekorları kırdı ve biz terörü kabullendik, şehit haberlerini normalleştirdik.

        “Bir musibet, bin nasihatten iyidir” derler ya, işte o misal. Derbi maçının ertelenmesi çok iyi oldu. Keşke federasyon pazar gününü beklemeden Ankara’daki patlamada kaybedilen canların yasına tüm lig maçlarını iptal etseydi. Çok daha doğru ve anlamlı bir karar olurdu.

        Almanya’da maç iptal olunca teröre yenilmiş sayılmıyorsunuz ama bizde bunun tam tersini düşünen, azımsanmayacak bir kitle var. O da ayrı bir sorun elbette.

        Terörün, teröristin kazandığı bir şey görmedim, okumadım tarih boyunca. Ancak böyle spekülasyonlar ve kabullenişler ile terörün ekmeğine yağ sürülür sadece.

        Diğer Yazılar