Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CANLI yayında Ajda Pekkan’ın yaptığı bir dansa bakıp, “70 yaşında biri bunları yapmamalı. Midem bulanıyor, çöp kutusu var mı?” deyip sonra da kusarmış gibi sesler çıkarsaydım ne olurdu?

        Muhtemelen önce sosyal medyada, sonra köşe yazılarında yerin dibine sokulurdum. Ne kadın düşmanlığım kalırdı ne öküzlüğüm... Vatan hainliğinin kıyısına bırakılırdım bir başıma!

        ‘ALIN ŞUNU EKRANDAN!’

        Önceki gün ABD'de CBS televizyonunda yayınlanan ve son yılların en gözde şovu olan The Late Late Show with James Corden’ın tanıtım klibi yayınlandı. Corden’ın çok popüler olan ‘Carpool Karaoke’ bölümüne konuk olan Madonna’nın yaptığı ‘twerk’ dansının yer aldığı klip olay oldu. 51 saniyelik klip Youtube’da bir günde 1 milyondan fazla izlendi.

        Klibi izleyenler arasında Britanyalı ünlü gazeteci ve televizyoncu Piers Morgan da vardı. The Sun, Daily Mail gibi gazeteleri yöneten, CNN’de efsanevi Larry King’in yerini alan bu ‘başarılı’ gazeteci bir süredir Britanya’nın en büyük TV kanallarından ITV’de yayınlanan ‘Good Morning Britain’le ekranlara geliyor.

        Önceki sabah programın başında Madonna'nın 'twerk' yaptığı klip gösterildi. Kameralar stüdyoya döndüğünde Morgan, partneri Susanna Reid'in “Madonna’yı çok seviyorum” sözleri arasında, “Midem bulanıyor” diye yakınıyordu: “Midem bulanıyor, çöp kovası olan var mı?”

        Piers Morgan bu sözlerinin ardından “Alın şunu ekrandan” diyerek masanın altına eğilip çöp kovasını aldı ve kusuyormuş gibi öğürmeye başladı...

        KİŞİSEL HIRSLA ELEŞTİRMEK

        Morgan’ı izlerken sanatçılarımızın bizlerin eleştirilerinin ağır olduğundan şikâyet ettikleri geldi aklıma. Hep söylüyorum ya bizim sanatçılarımız hayatlarında gerçek paparazzi görmediklerinden her eline fotoğraf makinesi alanı paparazzi sanıyor, yaptıkları işlere söylenen sade suya tirit ‘negatif’ cümleleri de ‘ağır eleştiri’ diye algılıyorlar.

        Madonna’nın popo sallaması için “Annem aradı, ‘Piers, sizinki bir aile programı sakın o klibi gösterme’ dedi. 58 yaşında bir kadın etrafta böyle danslar yapmamalı” diyen Piers Morgan’ınkinin binde biri eleştiri bile bizde ‘vicdansızlık’ olarak değerlendiriliyor.

        Kaldı ki Morgan, yaklaşık 15 yıl önce bir partide aralarında geçen tatsızlıktan dolayı Madonna’yla resmen kan davası güden biri. İşine kişisel duygularını katıp yapıyor bütün bu hareketleri...

        ‘KÖTÜ’YE ‘KÖTÜ’ DİYEMEMEK!

        “Bu film olmamış” diyorsun menajer arıyor. “Albümü sevmedim” diyorsun sanatçı küsüyor.

        Zaten ülkemizde maalesef eleştiri de yapılmıyor.

        ‘Kötüye’ ağız dolusu ‘kötü’ denilemediği için ‘vasat’ ve ‘vasat altı’ işler ortalıkta ‘başyapıt’ diye dolaşıyor. Eş-dost ilişkisiyle yürüyen ‘eleştiri’ mekanizması yüzünden çıkan her albüm, vizyona giren her film için ‘muh-teşem’, ‘çok güldük’, ‘çok ağladık’, ‘yılın şarkısı’ övgüleri havalarda uçuşuyor.

        Ve ben gerçekten merak ediyorum bizdeki rezil bir filmi, berbat bir albümü, rezalet bir oyunu, korkunç bir diziyi canlı yayında eleştirirken çöp kutusu alıp içine kussam ne olur acaba?.. Canlı yayının dörtte üçü bu şekilde geçer orası kesin de sonrasında ne olur?

        Herkes güler geçer mi tıpkı Morgan’a gülünüp geçildiği gibi?

        Bu hafta bizim Habertürk TV’deki Masa’nın altına her ihtimale karşı bir çöp kutusu koyacağım, umarım kullanmama gerek kalmaz!

        Diğer Yazılar