Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜN akşam bizi yanıltan bir Beşiktaş izledik. Her zaman oyuna tempolu başlayıp rakibin gardını ilk baştan düşüren bir takıma alıştığımız için G.Birliği önündeki ilk yarıda çıkan tablo bize ‘ligin arası Beşiktaş’ın hırs ve temposunu kesmiş’ düşüncesine sahip olmamızı sağladı. İki takım adına da o kadar kötü bir oyun vardı ki pozisyon bile yaşanmadı. Düşünün Demba Ba’nın ayağına top ilk kez 24. dakikada taç atışından değdi. Varın gerisini siz düşünün. Rakibin de kapanıp kontrayla çıkma niyeti de Kartal’ın bu etkisiz oyununda pay sahibiydi.

        Özellikle Motta-Olcay’ın olduğu sol kanattan destek gelmemesi, Oğuzhan’ın bırakın Sosa’nın yerini doldurmayı koşusunu bile yapamadığı mücadelede adeta Demba Ba’nın belini kırmıştı. Sadece Gökhan ile Serdar sağdan bindirmelerle ortaya çalıştı. Ama onların da çabası bu dönem için yetersizdi. Daha sonra ikinci yarının başlangıç düdüğüyle beraber madalyon tersine döndü. Beşiktaş gerçek kimliğini yavaş yavaş ortaya koydu. Bir duran toptan G.Birliği kilidinin açılacağı belliydi. Çilingir Ba da müthiş ayağıyla bu kilidi açtı. Gücü belli G.Birliği golden sonra tamamıyla abondone oldu. Savunma ve orta saha arasındaki kopukluklar Beşiktaş’ın oyunu tamamıyla kontrol altına almasını sağladı. Bilic’in geç kalsa da yapmış olduğu Kerim hamlesi, Beşiktaş’ın elini iyice rahatlattı. Zaten Serdar’ın getirip çok şık bir ortayla o ana kadarki kötüler arasında yer alan Olcay’ı golle buluşturması o anda işi bitirdi.

        Oğuzhan bırakın Sosa’nın yerini doldurmayı, koşu bile yapamadığı maçta Ba’nın belini kırdı.

        Beşiktaş dün F.Bahçe ve G.Saray’ın kazandığı haftada kritik bir galibiyet aldı. Ama bazı soru işaretlerini de kimse göz ardı etmesin. Özellikle Sosa’nın olmaması Beşiktaş’ın beyin gücünü etkiliyor. Bu beyin olmayınca ayaklara hükmedilemiyor. Akşamın en önemli kazancı Atiba’nın muhteşem geri dönüşüydü. Veli’nin olmadığı bir ortamda iki kişilik oynadı. ‘Yerine ille de adam lazım’ diye bağrılarak transfer yaptırılan Serdar’a herkes şapka çıkarmalı. İkinci yarı müthiş oynadı. Hem Olcay’ın golünde asisti yaptı hem öldürücü bindirmelerle G.Birliği savunmasını dağıttı. Tebrikler Serdar Kurtuluş.

        Yaklaşık bir haftadır takıma psikolog tutuldu. Şimdilik değişen bir şey yok. Kartlar, bağırışlar, çağırışlar havada uçuşuyor. Galiba bu psikolog çok fazla mesai yapacak.

        KURTULUŞ SERDAR’DA

        Kartal’ın en önemli artısı Atiba ve Serdar’ın özgüvenleriyle takıma olan müthiş katkısıydı. Özellikle Serdar yaptığı asistle sonuca etki etti.

        OZZİE YOKLARI OYNADI

        Beşiktaş’ta Oğuzhan, Sosa’nın yeri dolduramadı. Bu da takımın pozisyona girmesinde zorluk yaşattı.

        Diğer Yazılar