Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, ortasını kullanamadığı zaman ciddi rakiplere karşı sıkıntı yaşayacağını dün net bir şekilde belli etti. Geçen sezon gelen şampiyonluk ve göze hoş gelen futbolda Sosa ve ona ayak uyduran Oğuzhan’ın katkısının ne derece önemli olduğunu Konyaspor karşısında gördük. Özellikle Sosa’nın olmaması balans ayarını bozmuş. Buraya acilen Talisca, müdahalesi şart. Tabii ki transfer biraz da şans işi çok şey beklediğiniz oyuncu gideni mumla aratabilir. O nedenle sabırla beklemek şart.

        İlk hafta Alanya önünde elde edilen farklı skorun abartılmaması gerekirdi. Beşiktaş orta sahası kendisi gibi oynamaya çalışan ve hızlı hücum yapan bir takıma karşı bu görüntüsüyle olumsuzluklar içinde olduğunu gösterdi. Oğuzhan topu ileri götürmekte çok yalnız kaldı. Fizik olarak zaten etkili bir oyuncu değil, rakip de dirençli çıkınca ofans anlamındaki bozukluk geriyi de etkiledi. Ona yardımcı olması gereken Tolgay’ın da etkisiz kalışı göbekten o öldürücü ara pasların bir türlü gerçekleşmemesine neden oldu. Doğal olarak da oyun özellikle Tosic ve Quaresma’nın ayağından çıkacak ortalara kaldı.

        "GECİKEN TRANSFERLER VE OYUN ŞABLONUNUN DEĞİŞME İHTİMALİ ÇOK DAHA FAZLA İRDELENMELİ"

        Oradan da çok isabetli işler gelmeyince pozisyon zenginliği yaşanmadı. Konyaspor her ne kadar henüz lige tam hazır olmasa da Beşiktaş’ı çok zorladı ve Kartal’ın kalesinde özellikle Necip’in gereksiz atılmasıyla son bölümde önemli pozisyonlar yakaladı. Beşiktaş kötüydü ama galip de gelebilirdi aynısını Konyaspor da yapabilirdi. Açıkçası beraberlik iki takım için de normal sayılmalı. Ligin henüz başı ancak Beşiktaş’ta eksikler şu an için sorun. Özellikle savunmadaki anlaşmazlık tam başa bela. Ortadaki ofansif tablo gitmiş yerini bir karmaşaya bırakmıştı dünkü maçta.

        Yenilen 2 golde de savunma komple hatalı. Adam paylaşımı ve kademe anlayışı sıfır. Savunmanın arkasına atılan her top Konyaspor tehlikesi oldu. Necip’in kırmızı kartı adeta bağıra bağıra geldi. Şenol Hoca kulübe de bu konuda alternatifi de bulunmadığı için hamle yapamadı. Ya da yapsa riske girmek istemedi. Böylesine 2 puan kaybı hem sezon başı hem de Konyaspor gibi bir deplasmanda olduğu için çok fazla önemsenmemeli. Ancak geciken transferler ve oyun şablonunun değişme ihtimali çok daha fazla irdelenmeli.

        Diğer Yazılar