Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Taraftarları, kadrosu, hocaları ile yeri Süper Lig olması gereken Eskişehir ve Göztepe arasındaki final maçı maalesef oynanan futboldan çok olayları ile geceye damga vurdu. Sayısız kez duran, geç başlayan finale halbuki ne kadar da heyecanlı gelmiştik.Böylesine riskli iki ateşli taraftar grubunun olduğu bu iki takımın maçı neden sahaya uzak tribünleri olan İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynatılmaz, anlaşılır gibi değil. Maça geçersek, Mustafa Denizli ilk yarı boyunca takımını daha kontrollü sakin oynatmayı başardı. Çünkü eldeki kadro Göztepe’ye göre çok daha tecrübeliydi. Göztepe maça kanatlarda etkili başladı. Bu bölümde önemli fırsatlar da buldular. Direğe bile takıldılar. Göztepe’nin akınlarını sıklaştırdığı dakikalarda Mustafa Denizli hep sakin kaldı. Oyuncularından da panik yapmamalarını istedi. Eskişehirspor ikinci bölüme de aynı strateji ile başladı. Göztepe yine üzerlerine geldi, o anların birinde Ofoedu kendi yarı alanından aldığı uzun bir topla Göztepe defansının hatasını affetmedi. Bundan sonra Yılmaz Vural’ın takımı ister istemez skor eşitliği için Eskişehir’in üstüne daha çok gelmeye başladı ama bu kez de arkasında boşluklar bıraktı. Eskişehir bundan sonra oyunu soğutmak için her şeyi yaptı. Maçın geneli meşaleler yüzünden de kaliteden uzaktı. Bu gerginlikte sakin ve kontrollü olan kazanacaktı, bu baştan belli olmuştu. Eskişehirspor son ana kadar attığı golün üzerine iyi yattı ancak lig boyu yaptığı savunma hatalarından birini daha tekrarlayınca Göztepe oyuna ortak oldu ve işi uzatmalara götürmeyi başardı. Uzatmalarda daha diri görünen taraf Göztepe idi. Eskişehir’in yaş ortalaması dezavantajı bu bölümde kendini gösterdi. Uzatmalarda her iki takım da yorulunca işi penaltılara götürmeyi daha mantıklı gördüler. Sonunda da penaltılarda Göztepe, Süper Lig biletini aldı. Yıllardır arzuladığı mutluluğu bu kez yakaladı.

        TEBRİKLER

        Her iki takımın da yaşanan tatsızlıklara rağmen kazanma arzusunu tebrik etmek gerek. Penaltılarda da uzatmalardaki motivasyonunu sürdüren Göztepe zafere ulaşıp yıllar sonra Süper Lig’e çıkma hayalini gerçekleştirdi. Tebrikler Göztepe.

        FEDERASYON

        Böylesine bir maçın sahaya yakın bir statta oynanması sıkıntıydı. Federasyon bu maçı neden Antalya’ya verdi, bilmiyoruz. Ama bence yanlış bir karardı. Ya sahaya atılan yabancı maddeler. Herhalde uzatma rekoru olmuştur. Allah’tan ciddi bir yaralanma olmadı. Bundan sonrası için bu ders olması gerek.

        Diğer Yazılar