Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dragao Stadı’nın hemen hemen her yerinde asansörler dahil Porto’nun tarihi başarılarını anlatan görseller yer alıyor. Bu stada herhalde dördüncü gelişimiz. Etkileyici bir futbol mabedi... Şampiyonlar Ligi’ni 2 kez müzesine götürmüş bir takımın ismi ve özgüveni var.

        Ancak Beşiktaş buraya her geldiğinde bu tarihe sürekli başkaldırmıştı, şimdi ise tarih yazdı. Efsane bir gösteri sundular. Bir kere, sakin oldular. En önemlisi de bu. Şenol Hoca bunu oyuncularına aşılamış. Rakibin hızlı, ayağa tek top oynayan etkili hücum yapan bir takım olduğunu iyi anlatmış.

        Gerçekten de öyle oldu. Porto özellikle Brahimi ve Marega önderliğinde takımımıza karşı etkili organizasyonlar yaptılar. Biz ise, başta Pepe, Tosic ve Adriano üçlüsüylü sakin olarak karşılık verdik.

        Oyunun ilk yarısında özellikle Cenk Tosun’un müthiş füzesi ile kontrolü ele geçirdik. Porto maça hızlı başlamıştı ama Beşiktaş bu hızlılığa prim tanımadı. Ancak bizim takımın yumuşak karnı, haftalardır olduğu gibi orta sahasıydı dün akşam. Özellikle Oğuzhan tanınmayacak derece kötüydü. Atiba da eskisi gibi olmayınca Porto’nun ciddi atakları göbekten geldi.

        Şenol Güneş, 63. dakikaya kadar Oğuzhan’a nasıl tahammül etti, anlayamadık. Medel hamlesi gecikmiş bir karardı.

        İkinci yarı beklenildiği gibi oldu, Porto baskıyı artırdı. Takımımız ister istemez çekildi, ani atak aradı. Bu baskılı anlarda da soğukkanlılığın korunması önemliydi. Defansif anlamda motivasyonun düşmemesi çok olumlu bir görüntüydü. Fabri’nin kurtardığı sonlardaki top da maçın kırılma anıydı. Zaten baskının karşılığı onların kalesine 3. gol olarak geri döndü.

        Beşiktaş bu sezona fırtına gibi başlayan Porto’yu, hatta gol dahi yemeyen Porto’yu aklı sayesinde bozguna uğratıp Devler Ligi’ne müthiş bir başlangıç yaptı. Bravo bu takıma... Portekiz’de beraberliğin bile iyi sayılacağı bir deplasmandan farklı galibiyetle döndü. Beşiktaş, hakikaten böyle maçları farklı oynuyor. İnanın Quaresma biraz daha gününde olsa belki fark çok daha fazla olurdu.

        Bu sonuç Kartal’ın gruptan çıkması adına müthiş bir adım. Şimdi yapılacak şey evdeki bütün maçları alıp gruptan çıkmanın keyfine varmak. Bir kez daha helal olsun! Bu arada Cenk Tosun için bir çift laf etmemek olmaz. Herkes oradan, o şekilde, kendine güvenerek vuramaz. Onu da geçtik, maç boyu her yerdeydi. Bu gidişle Avrupa hayallerine emin adımlarla koşuyor.

        Diğer Yazılar