Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Catania Havalimanı’ndan şehir merkezindeki otelime giderken kulağımda ünlü İtalyan aktrist Sophia Loren’in söylediği Zoo Be Zoo Be Zoo çalıyor. İyi müzik, iyi bir seyahatin vazgeçilmezidir. Yazının sonunda, Sicilya yollarında dinlemeniz için bir playlist göreceksiniz... Catania, Palermo’dan sonra Sicilya’nin en büyük ikinci şehri. En büyük caddesi Via Etna, Duomo Katedrali, Fontana Dell’Elefante, Repubblica Meydanı, Bellini Parkı... Bütün bunları hızlıca görüp kendimi Al Pacino’nun “Baba” filminde Amerika’dan kaçıp sığınmak için geldiği Savoca kasabasındaki Bar Vitelli’ye oradan Taormina ve Isola Bella - Güzel Ada’nın kıyılarına atasım var.

        SAVOCA

        Filmi izleyenler, Al Pacino’nun sevgilisinin babası ile tanışma ve kız isteme sahnesini göz önüne getirebilir. Sahnede Al Pacino ellerinde iki tüfekli korumalarıyla kahveye gelir ve epik bir tanışma sahnesi yaşanır. Filmde kullanılan ahşap masa ve sandalyeler hâlâ yerli yerinde. Bar Vitelli’nin önündeki küçük meydana filmin yönetmeni Copollo için bir anıt dikilmiş. Hemen karşıdaki tepede ise düğün sahnesinin olduğu katedral var. Bar Vitelli, çok popüler. Özellikle Amerikalı turistler o sahnenin yaşandığı masada fotoğraf çektiriyor.

        TAORMİNA

        İyon Denizi’nin kıyılarına tepeden bakan bu dağ köyü, Tauro Dağı’nın eteğinde bulunuyor. Bu küçük şehir, dar sokaklarındaki küçük mağazaları ve restoranları ile ünlü. Ama asıl manzara Piazza 9 Aprile Meydanı’nda. İyon Denizi’ne buradan bakılacak en iyi mekân kuşkusuz Wunderbar. Taormina’daki turunuzun ardından şiddetle Isola Bella’ya gitmenizi öneririm. Hatta yanınıza mayonuzu alın ve İyon Denizi’nin sularına kendinizi bırakıp güneşi batırın.

        ETNA YANARDAĞI

        Etna, Avrupa’nın en yüksek aktif volkanik dağı. Taormina’ya 1 saatlik mesafedeki Etna’nın yüksekliği 3345 metre. Eğer zirveye çıkmak istiyorsanız tüm günü ayırmalısınız. Yok yarım gününüz var ise, 1800 metre yüksekliğindeki 2. krater olan Silvestri’yi görün. Manzara inanılmaz! Dev bir kraterin üzerinde olmak garip bir his ve heyecan veriyor. Volkanik toprak, üstünü inanılmaz bir bitki örtüsü süslüyor. Katır tırnağı çiçekleri burada ağaca dönüşmüş.

        Catania

        REHBERİMİZ HAKAN BEY!

        Bu gezi sırasında tanıştığım Etstur’un rehberi Hakan Bey’i anmadan olmaz. Etstur’un 7 gecelik THY’nin tarifeli seferleriyle organize ettiği Sicilya turunu her ay yapan Hakan Bey, uzun yıllar İtalya’da yaşamış. İtalya ve Sicilya bilgisi müthiş. “Sicilya’yı efsaneler, dedikodular, mafya hikâyeleri ve kitaplar ile birleştirip adeta film gibi anlatıyor” desem yeridir.

        SİCİLYA YOL MÜZİKLERİ

        1. Zoo Be Zoo Be Zoo - Sofia Loren

        2. Piensa En Mí - Luz Casal

        3. Passione (Tango - Beguine) - Neffa

        4. Le Rose E La Pietra

        5. Songs - Boleros

        6. Luna - Alessandro Safina

        7. Hable con ella - Vicente amigo e el pele

        8. Historia De Un Amor - Luz Casal

        9. 50 Mila - Nina Zilli

        10. Mina Vaganti - Pasquale Catalano

        Diğer Yazılar