Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Patmos ile ilgili Wikipedia bilgileri ile bu satırları doldurup vaktinizden çalmayacağım. Her zaman yaptığım gibi sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim: Ege Denizi’nin en eğlenceli ve kendine özgü adalarından biri Patmos! Hani vardır ya hep aklınızın bir köşesindedir ama gitmemiş gidememişsinizdir. Patmos da onlardan biri. Ben gitmek için çok gecikmişim meğer. Siz geç kalmayın... 2015 yazı bitmeden bir fırsat yaratın gidin. Ama Anastasia olmasa Patmos’u bu kadar hızlı öğrenebilir, keşfedebilir ve eğlenir miydim bilemiyorum. İşte Anastasia’nın tüyoları ve rehberliğiyle keşfettiğim Patmos bu satırlarda...

        SABAH 4.00, BARDA YALNIZIM!

        Adaya ayak basar basmaz karşılaştığımız, Patmos ile yıllardır haşır neşir bir arkadaşımızın tavsiyesine uyup Grigos Panthenon adlı restorana gidiyoruz. Daha adada ilk saatimiz. Adanın merkezinde kendi halinde bir aile restoranı... Ailenin büyük oğlu ile laflıyoruz, duvardaki yaklaşık elli yıllık viski koleksiyonunu anlatıyor gururla. Sonra adanın en popüler mekânlarından Astivi’de buluyoruz kendimizi. Hemen herkes orada. Adım atacak yer yok. “Gece, Consolato’da sonlanır” bilgisini alıyoruz. Sabahın dördünde o ünlü gece mekânına gidiyoruz. Zaten dört erkek iki gündür teknedeyiz... Bir barda sabahlamak ve stres atmak kaçınılmaz!

        Sırasıyla Selim, Mustafa ve Emre tekneye dönüyor. Ben tam “Tek başıma kaldım” derken Atina’dan eski arkadaşım Anastasia’nın “Leventis” çığlığıyla irkiliyorum. Leventis, benim adımın Yunanca’daki karşılığı. Ve anlamı birebir aynı... İşte o anda Patmos seyahati tam anlamıyla başlıyor. Sevgili Anastasia, deyim yerindeyse adada her yeri, herkesi tanıyor. Sonraki günlerde de bize tanıtıyor...

        Giagos Panthenon

        Bir aile restoranı. Hora Tepesi’ne doğru, eski şehre girerken hemen girişte yer alan lokanta üç bölümden oluşuyor. Parke taşlı minik yokuşa bakan giriş, kapalı bölüm ve tepeden müthiş manzaralı balkon. Yemekler usta işi denilebilir. Deniz mahsulleriyle ilgili oldukça hoş deneyimler yaşayacağınızı garanti edebilirim.

        Netia Restaurant

        Patmos Limanı’nın hemen yakınında kendi halinde bir restoran. Netia, adada en çok vakit geçirdiğimiz mekân oldu. Bunda tabii güzel ev yemekleri kadar samimi ailenin de payı büyük. Kızları Eva, anne Viki ve baba Kristovulos ile bol bol sohbet ettik. Daha önemlisi kendimizi evimizde gibi hissettik. Giderseniz bizden selam söyleyin mutlaka!

        Meltemi

        Hemen merkezde, Skala sahilinde denizin dibinde küçük bir restoran. Gündüz kumsala şezlongların atılıp akşam sandalye ve masalarla restorana dönüşen samimi, lezzetli yerlerden.

        Arion Bar

        Patmos’un en havalı, en cool mekânlarından... Gece DJ ile laflarken Arion Bar’ın bulunduğu barın tarihini ayaküstü öğrenmiştim. Yaklaşık 150 yıl önce bir tekne imalathanesi imiş. Zaten içeri girer girmez “Bu ne büyük kapı, bu ne yüksek tavan?” diye şaşıyorsunuz.

        Daha sonra, geçmiş dönemin ilk büyük süpermarketi olmuş. Duvarlarında ne olduğunu anlamaya çalıştığım balkon, depo olarak kullanılırmış. Ardından bir mimar uzun bir süre atölye olarak kullanmış... Sonra da dev bir bar olmuş. Ortada konumlandırılan barda takılmak çok keyifli. Müzikler güzel ama illa “Dışarıda oturacağım” derseniz Ege manzaralı güzel bir dış mekânı da var. Gitmek için en iyi zaman: Akşam üzeri. Ginger Yine bir restoran bar. Merkezde. Müzikler ve kokteyller güzel. Ne zaman gidilir: Gece...

        Fix

        İşte en çok gittiğimiz bar! Özellikle local birasını tavsiye ederiz.

        Stoa Cafe Bar

        Hora’da, yani tepede tam bir meydan kahvesi ve bar... Meydanda yan yana dizilmiş masalarda oturabilirsiniz. İçerdeki barda ise “Adanın en iyi müzikleri çalıyor” dersem (bana göre) abartmış olmam.

        Astivi

        İşte Patmos’ta 2015 yazının en popüler yeri. Astivi de Hora’da meydana yakın bir terasrestoran-bar. Herkes bir kere en azından görünmek için uğruyor. Açık mekân daha çok konuşmak, tanışmak, dedikodu yapmak için ideal. Mekânın en büyük sıkıntısı içki almak. Garsonlar yavaş, bar yavaş... Ancak gece yarısından sonra müzik sesi yükselince dans mekânı olan kapalı bölüm bambaşka. Müzik iyi, herkes dans ediyor, arada nefes almak için terasa kaçıyor. Bir de bir tüyo vereyim. Kapalı bölümdeki bar daha hızlı çalışıyor.

        Consolato

        İşte en azından Patmos’ta geceyi bir kez olsun sonlandıracağınız, hatta sabahlayacağınız mekân. Sabaha karşı üçten itibaren dolup taşıyor. Müzikler iyi, bar ve servis diğerlerine göre epey hızlı. Müzikler, geçmişten günümüze hemen her türden...

        OLMAZSA OLMAZ

        Tepedeki şehir merkezi Hora’ya en pratik gidiş eğer otomobil kiralamadıysanız tabii ki taksi. Hora, Grikos ve Livadi Geranou bu rotalardan birkaç tanesi.

        Ada ve çevre adalarda çok güzel plajlar ve koylar var. Benim favorim Agriolivado ve biraz ilerisindeki Kambos Plajı’nda “George Place” tercih edilebilir.

        Bir de adanın güneybatısındaki Livadi Geranou Koyu’nu şiddetle tavsiye ederiz.

        Diğer Yazılar