Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sicilya’nın bence en güzel şehri Palermo ve onun hemen yakınındaki şahane sahil kasabası Cefalu, geçtiğimiz yazın bende en çok iz bırakan adreslerinden ikisiydi. Hazır Sicilya’da yaz bitmemişken gitmekte fayda var

        700 yıllık bir tarih ve kültür birikimi... San Giovanni Katedrali’ni geçip Politeama Meydanı’nda takılmak iyi fikir. Buraya aynı zamanda “Utanç meydanı” deniliyor. Sebebi, meydanla aynı adı taşıyan çeşmedeki çıplak heykeller. Al Pacino’nun Baba filminde, kendini kızın önüne atıp vurulduğu Palazzo Normanni de hemen Politeama Meydanı’nın yanı başında. Bu bölge aynı zamanda Palermoluların buluşma noktası. Quattro Canti Meydanı’nı da bunlara ekleyebiliriz. Sırtınızı Palazzo Normanni’ye verip kendinizi ara sokaklara doğru bıraktığınızda Palermo şehri ile yüz yüzesiniz. İşte irili ufaklı meydanları birbirine bağlayan o dar sokaklarda akıp gidiyor hayat Palermo’da. Ama şehirden sıkkınsanız, burada günlerinizi eski bir balıkçı kasabası olan Cefalu’da geçirmenizi tavsiye ederim.

        CEFETALU: HER SOKAK DENİZE ÇIKAR!

        Palermo’ya Messina yönünde 40 dakikalık mesafedeki Cefalu, Sicilya Adası’nın Taormina ve Sirucosa ile birlikte en önemli üç noktasından biri kanımca. Şehrin girişinden itibaren sokaklardaki sakinlik kendini birden kalabalığa, eski güzel binalara, camlardan sarkan çamaşırların renkliliğine bırakıyor. Ve hemen her sokağı denize açılıyor. Cefalu plajlarının güzelliği şu: Bir kere tepenizde sürekli gezinen garsonlar yok. Çocuklar daha derli toplu alanlarda oynuyor. Plaj, bir halk plajı gibi duruyor ancak istediğiniz hemen her şey de var. Dahası şezlonglara para almıyorlar! İşin özü; Cefalu’nun küçüklüğüne aldanmayın, gün boyu ve gece yapacak çok şey var.

        PALERMO’DA GECE HAYATI

        Gece hayatı Via Ruggero Settimo, Via Principe Belmonte ve Via Isidoro La Lumia ekseninde dolaşıyor. Burada hayat yoksa bilin ki millet plaj partilerine gitmiştir.

        NASIL GİDİLİR?

        THY’nin İstanbul-Katanya arasında her gün uçuşu bulunuyor. Bununla birlikte ETS Tur’un Katanya, Taormina, Cefalu ve Palermo’yu kapsayan turları var. Eğer “Münferit gezeceğim” diyorsanız, otomobil kiralayarak gezmek de bir seçenek.

        YEME-İÇME

        Sicilya halkı keyfine ve rahatına düşkün. Özellikle Palermo’da 15.00-19.00 arası neredeyse tüm dükkânlar kapalı. Aç kalmamak için bu saatlere dikkat edin! İçi doldurulmuş sardalya ve keçi peynirinden yapılan tatlılardan cassata ve cannoli günün tadılması gereken lezzetleri olabilir. Öğle ve akşam yemeği olarak ise Tondo mutlaka gidilmesi gereken bir mekân. Mozarella, odun ateşinde yapılmış 4 peynirli pizza, aromatize edilmiş fileto et, bol rokalı, parmesanlı tagliata muhteşem lezzetler...

        Antica Focacceria:Burası iki sebepten çok önemli; birincisi geleneksel Sicilya mutfağının en iyi temsilcilerinden biri. İkincisi; mafyaya ilk başkaldıran Conticello Kardeşler’e ait bir yer! Ama bir öğüt vereyim; Sicilya’da “mafya” kelimesini ağzınıza almayın.

        Ristorante 59:Palermo’nun turistik mekânlarından. Ama canınızı sıkmayın, İtalya’da ve özellikle Sicilya’da kötü yemek yeme riski yok. Fazla düşünmeden pizzanızı seçin. Piazza Verdi, 59

        Tondo Pizzeria:Şehrin en keyifli mekânlarından. Klasik bir Sicilya lokantası değil; kendine özgü bir havası var. İster öğle ister akşam, yediğinizden de etrafınızdaki havadan da mutlu olacaksınız. Piazza Ignazio

        Ragno D’oro-Cefalu:“Hem plaja yakın olayım, hem internete gireyim, hem güzel pizzalar, mozarellalar yiyip şahane İtalyan şarapları içeyim” diyorsanız, en doğru adres.

        Diğer Yazılar