Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Woody Allen’ın filmine gönderme yapmış gibi olacak ama son Barcelona seyahatimde, şehri orada bir ara yaşamış olan Lucia ve şu an orada yaşayan Sırp arkadaşım Anja Obradoviç’in peşine takılarak keşfettim yeniden. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzeldi Barcelona’nın. La Rambla’da voltalar atarak başlayıp ara sokaklara gire çıka limana kadar uzanıp giden yürüyüşler... Gece ise şahane tapas restoranları ile barlar... Araya bir de sergi açılışı sıkıştırdık. Öyle ya Ahmet Güneştekin’in dünyanın en önemli galerilerinden Marlborough Galeri’deki yeni sergisini gezdik. İşte o günlere dair notlar. Ajandama kaydettiğim adresleri HTDokun’la öğrenebilir, en yakın Barcelona seyahatinizde bu mekânlara uğrayabilirsiniz...

        GÜNDÜZ

        The Perfumery

        Barcelona’da karşınıza çıkabilecek en ilginç dükkânlardan biri. Birçok farklı kozmetik ürünün üretildiği ve satıldığı bir parfüm dükkânı. İlginç olan tarafı, fanusların içine yerleştirilmiş özel kâğıtlardan parfümleri kokluyorsunuz. Parfüm şişelerini ise tarif etmek çok zor; her biri mücevher gibi tasarlanmış. Şehirdeki en önemli deneyimlerden biri.

        Altair

        Seyahat etmeyi seviyorsanız, seyahat ile ilgili hemen her kitabı bulabileceğiniz bu kitapçıya mutlaka gitmelisiniz. Seyyahlar için bir vaha, bir başkent burası. Uçsuz bucaksız bir kütüphane...

        CCCB

        Barcelona Çağdaş Sanat Merkezi, şehrin en önemli sanat mekânlarından.

        El Raval Mahallesi

        CCCP’nin bulunduğu mahalle burası. Şehir merkezinde, göçmen ve sanatçıların yaşadığı bohem bir mahalle. Çok güzel kafeler olduğunun altını çizelim. Filmoteca adındaki sinema ucuz ve alternatif filmler oynatan bir salon. Filmoteca’nın hemen yanında Sifon adında küçücük bir yer var; buranın alametifarikası DJ’leri.

        Salterio

        Barcelona sokaklarını adım adım gezdikten sonra yorgunluk kahvesi içmek için Salterio çok uygun bir mekân. Sadece 4-5 masalık yeri olan, aslında yemekleri de iyi ama bir görüp keşfetmek için uğrayın derim.

        La Portorriquena

        Kurukahveci dersek daha iyi anlatırız. Birbirinden farklı ülkelerin kahveleri kahveciden çok eski bir eczaneyi andırıyor. Çikolatalar müthiş.

        4 Cats

        Tesadüfen keşfettiğim 4 Cats, 1897 yılında açılmış. Dönem mimarisinin en güzel örneklerinden birinin köşesinde yer alan mekân yıllanmışlığını özellikle de sanat öğeleriyle anlatıyor gibi. En iyi İspanyol kahvaltı mekânı olarak listeme yerleşti.

        El Nacional

        İşte Barcelona gibi gecesiz gündüzsüz bir şehirde, gece yarısına kadar her saat gidip, yiyip içip sosyalleşilebilecek bir yer. Barcelona ile özdeşleşmiş...

        Hotel Omm - Moo

        İlk defa 10 yıl önce kalmıştım. “Artık modası geçmiştir” diye düşünürken tıklım tıklım bir partinin ortasında buluveridm kendimi geçtiğimiz hafta. Şık, kokteyller iyi, müzik tadında...

        Restaurante Barceloneta

        Şehrin en güzel bölgelerinden Barconeta’da bulunan restoranı, Sırp arkadaşım Anja sayesinde keşfettim. Söylenene göre şehrin en iyisi... Haksız sayılmazlar.

        Luxlaboratory

        Sanat galerisi desen değil, butik desen değil, aslında kendine özgü bir yer. Sahibi Paolo Mauro ile mutlaka tanışın. Çıkıp hemen önündeki Manuel Ribe Meydanı’nda bir espresso yudumlayın. Olmadı köşedeki, Barcelona’nın yenilerinden Satan’s kafede özel kahvenizi için.

        GECE

        Boca Grande / Boca Chica

        Son yıllarda Barcelona’ya her gidişimde mutlaka bir akşamı buraya ayırıyorum. Eksiksiz, şahane bir mekân. Reçeteniz belli; Boca Grande’de yemeğinizi yiyip ardından ikinci kata Boca Chica’ya çıkıyorsunuz ve geceyi istediğiniz kadar uzatıyorsunuz.

        Old Fashioned

        Kokteylleri ile şehrin yenilerinden. Adına takılmayın; adı eski, kendi yeni bir mekân.

        Dry Martini

        Barcelona’nın en özel mekânlarından biri. Adından anlaşılacağı gibi Dry Martini’leri ünlü. Eski, ağır bir dekorasyon; belli ki yıllanmış. Ve kesinlikle iyi Dry Martini sunuyorlar. Duvardaki elektronik sayaç da kadehleri sayıyor. Biz, milyon yetmiş küsur bininciyi içtik.

        Shunka

        Kesin ve net Barcelona’nın en iyi suşi restoranı.

        Bar Mariatchi

        Buranın ünü biraz da müdavimlerinden geliyor. Bir dönem ortalığı kasıp kavuran Manu Chao, bu barın müdavimiymiş! Eski Barcelona’da ara bir sokakta.

        Dizi kulüpler!

        Yok illa da fancy bir yer olsun diye tutturduysanız o zaman yana inci taneleri gibi dizilmiş restoran kulüplere gidebilirsiniz. Carpe Diem, Opium, Shoko ve Pacha... Yemeklerin iyi olduğunu söyleyemem ama kötü de değil. Zaten iyi yemek yemek için gidilen yerler değiller... “Yemek-eğlence bir arada ve abartılı olsun” arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Abartılı darken... Yemek masanıza gelip sırt ve boynunuza masaj yapan masörler var! Tüm bu mekânlar, Passeig Marítim adındaki bölgede..

        Diğer Yazılar