Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Berlin bu aralar sık sık gittiğim şehirlerden ama hiç Berlin Fashion Week zamanı gitmemiştim. Gerçekten şehrin ritmi değişiyor; sokaklar podyum gibi. Bir başka deyişle moda Berlin sokaklarına akıyor. Her gece birçok after party var. Markaların özel sunumları, yeni koleksiyonları tanıtılıyor. İşte bu özel haftadan notlar... Anita Tillman: Berlin Fashion Week’in tanınmasındaki en büyük pay kuşkusuz Anita Tillmann’a ait. Her yıl davet ederdi, bu yıla kısmet oldu. Berlin

        Fashion Week’te Premium ve Seek bölümlerinin de sahibi olan Tillmann, Almanya moda dünyasının en bilinen isimlerinden. Brandpool: Hakan Temur’un Brandpool markası Almanya’nın gözdelerinden. Deus Ex Machina, Nudie Jeans, Alpha Industries, Happy Socks, Les Ben Senjamins gibi markaların Almanya ve Avusturya temsilciliğini yapan Brandpool’un aynı zamanda Frankfurt’ta The Listener adında bir konsept mağazası var. Brandpool bir süre öncesine kadar bazı markalarını İstanbul Harvey Nichols’da satıyordu ama yakın dönemde Beymen’lerde satışa çıkıyor.

        BERLİN’DE BİR GECE

        Weinbergweg’den Tor Strasse’nin diğer ucundaki Soho House’daki Brandpool-Deus Ex Machina partisindeyim. İçeride pek çok tanıdık vardı. Önce Happy Socks’un sahibi Mikael Söderlindh’le, ardından Deus’un sahibi Dare Jennings’la, sonra da Brandpool’dan Hakan’la selamlaşıp mekâna karıştık. Partide çalan müzik gruplarını ilk kez dinledim. New York’tan Justin Miller ve Tyson Ballard. Ardından after party için Leipziger Strasse’deki Conzulat adlı mekâna geçildi. İçerisi tam anlamıyla ana baba günüydü. Gündüz fuarda gördüğüm pek çok isim oradaydı.

        Moda Haftası’nda öne çıkanlar...

        Deus Ex Machina: Dare Jennings’in Avustralya’da özel üretim motosiklet surf tahtalarıyla başladığı marka artık giyimde iddialı. Deus son olarak Bali ve Milano’da iki Deus Café açtı. Geçen yıl Milano’daki mağazaya gitmiştim. Özel üretim motosiklet ve bisikletlerle, restoran, kafe, dövmeci ve berberin buluştuğu özel bir mekân. Milano’ya giderseniz mutlaka uğramalısınız.

        Happy Socks: Aslında bu marka da pek yeni değil. İsveçli arkadaşım Mikael Söderlindh’in Viktor Tell’le birlikte Stockholm’de kurduğu Happy Socks çorap dünyasında adeta yeni bir sayfa açtı. İkili rengârenk özel tasarımlı “mutlu” çorap markası Happy Socks’u yarattılar. Dünyada milyonlarca satmaya devam ediyor. Berlin Fashion Week de ilgi gören markalar arasındaydı.

        Alpha Industries: 1959’da Amerikan Savunma Bakanlığı’na ceket üreterek işe başlayan marka, günümüzde ürettiği yeni ceket ve mont koleksiyonlarıyla erkek modasında kendine ayrı bir yer edindi.

        Nudie Jeans: Bu markayı iki yıl önce İstanbul’da sahibi Maria Rixon aracılığıyla tanımış, en çok felsefesine takılmıştım. Çünkü önem verdiği konulardan biri açıklıktı. Ürünleriyle ilgili olarak kumaşının nerede üretildiğinden ipliğinin, düğmesinin nereden alındığına kadar her türlü bilgiyi veriyordu. Mesela üretimde organik pamuk kullanıldığını ben çoktan öğrendim.

        Diğer Yazılar