Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme ve Alaçatı’da sezon başladı. Eskilerin pek çoğu yerli yerinde... Merkezdeki Hacı Memiş yine Alaçatı’nın kalbi olacak gibi duruyor. Yeniler arasında en çok öne çıkanlar: Eden Beach, İstanbul’da Oben Budak ve Alex’in açtığı 5 Cocktails&Moreve yine İstanbul’dan bildiğimiz “Adana İl Sınırı”...

        Çeşme’de Marakeş havası

        8, Bird, Flamingo ile harika mekânlar yaratan Aliye ve Joost, ilk kez İstanbul dışında bir mekân açtı. Çeşme’deki 7800 Otel’in içindeki plaj ve restoranı İstanbul’daki eski Flamingo’nun yazlık mekânı olarak açtılar, adını da Fenix koydular. Geçtiğimiz hafta sonu gittiğimde gördüm ki, eski halinden eser yok. Hemen her şey yenilenmiş, iç tasarım, mobilyalardan çatal kaşığa kadar her şey değişmiş. Plajın hemen kıyısında yer alan restoran ve barlara ilave olarak arka tarafta geniş ve rahat bir lounge bulunuyor.

        Eski bir konak gibi...

        Hacımemiş’in hemen başında “eski papazın evi” olarak bilinen, şimdiki Tilla mağazası, ipek elbiseler, plaj kıyafetleri, çanta ve takılarla rengârenk bir mağaza ve kafe... Tilla bu yıl ayrıca girişinde bulunduğu binanın üst katlarını da otele çevirdi. 3 odalı Tilla Rooms’un diğerlerinden farkı, geniş ve yüksek olması... Eski konakları andırıyor. Hacı Memiş’in sakin sabahlarıyla kalabalık akşamlarının tam ortasında olması ise büyük avantaj.

        Glutensiz, vejetaryen, vegan yemekler

        Alaçatı Port’un hemen karşısındaki yamaçta bulunan, Alaçatı’nın en sevdiğim mekânlarından Katre Otel’de pek değişiklik yok. Eskisi gibi yine huzurlu ve lezzetli. Figen’in harika zeytinyağlıları ve hafta sonu kahvaltıları kaçmaz. Antakya’dan getirttikleri sürk peyniriyle yaptıkları domatesli, nar ekşili, cevizli ve zeytinyağlı salata çok lezzetli... Semizotlu, maydanozlu, dereotlu ve lorlu sabah salatası ve şekersiz reçelleri de unutmayalım! Figen Hanım’ın ilgi alanı olduğu için isteyene glutensiz, vejetaryen, vegan hatta makrobiyotik yemekler de yapabiliyorlar. Ve bunu da vejetaryenler için ayrı tencere, tava kullanacak kadar ciddiye alıyorlar. Ayrıca ‘viceral terapi’ denilen bir paketleri var

        Alaçatı’da teraslı tek mekân

        Oben Budak ve Alex’in geçtiğimiz kış Asmalımescit’te açtıkları başarılı kokteyl barları, bu yaz Tektek’çinin terasında. İstanbul’a gidemeyenler için Alaçatı’ya özel yeni tatlar özellikle de craft kokteyller öne çıkacak.

        Hacımemiş’te gece...

        -2015’te açılan Papas Bistro için, “Girişi Bistro, arkası gece kulübü” desek yeridir. Özellikle geç saatlerde mekânın arka kısmında bulunan kulüp bölümünde iğne atsan yere düşmüyor. Belli ki Hacı Memiş’in favori mekânlarından olacak.

        -Traktör, mahallenin en güzel yerlerinden... Öğleden sonra başlayan hareketlilik, gece yarısına kadar devam ediyor.

        -İstanbul’dan bildiğimiz Adana İl Sınırı bu yaz Alaçatı’da Curcuna Otel’in içinde açılmış.

        -Alaçatı’da füzyon mutfağın temsilcilerinden olan Momo’nun arka bahçesine bir uğrayın.

        -Cingöz, 2016 sezonunda Alaçatı’nın yenilerinden...

        Geçen yılda kalanlar...

        -Suat Kaptan’ın mekânı Asfalya Restoran, mahallenin en iyilerinden... Etleriyle meşhur. Özellikle kuşkonmazlı bonfile, etli pazı sarma, parmesanlı isli et mönüde öne çıkanlar.

        -Kurabiye Otel’in hemen yanında yer alan Dondurmino’nun dondurmaları oldukça lezzetli...

        -Adını eski tapu binasından alan Tapu Restoran, artık Alaçatı’nın klasikleri arasında...

        -House 44’ün sahibi Mert Fırtına ile ayaküstü tanıştık. Mekâna 24.00’ten sonra gidiliyor ve Türkçe-yabancı karışık çalıyor.

        -Yaz-kış açık olduğundan özellikle İzmirlilerin uğrak yeri Göz... Geç gidilir, geç dönülür.

        Diğer Yazılar