Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege seyahatimde yolumun düştüğü eski ve yeni mekânlar... Eskilerin ortak özelliği yıllardır aynı özenle hizmet vermeleri. Yenilerse hızla keşfedilmeyi bekliyor.

        Birkaç haftadır Ege yollarındayım. Alaçatı, Çeşme, Cunda, Ayvalık, bir aşağı bir yukarı gidip geliyorum. Dünyanın en güzel denizi Ege’de olmak heyecan veriyor. Ünlü Alman şair, düşünür Goethe, Toskana için, “Ölmek istediğim yer” demiş. Ege’yi görmemiş olsa gerek. Ege’de eski ve yeni mekânlar arasında gezerken Cunda, Şirince ve Kaz Dağları’nda çok güzel yerlerde molalar verdim. Haftaya onlarla devam edeceğiz.

        Fava

        TAM HUZUR ARAYANLARA GÖRE

        Alaçatı’ya gittiğinizde siz de benim gibi defalarca önünden geçmişsinizdir. Özellikle gece ışıklarıyla birlikte burası diğer binalardan hemen ayrışır. Ortadaki geniş avlunun iki tarafına yerleşmiş Leylak Otel, öncelikle 1 yıl önce tası tarağı toplayıp buraya yerleşen sahipleri Oray ve Pakize’nin odalardaki malzeme seçimiyle dikkat çekiyor. Alaçatı’nın merkezinde olmasına rağmen terasının sessiz ortamı şaşırtıcı. Büyük restoran alanı sadece otel müşterilerine hizmet veriyor. Bu da oteli sessiz yapan en büyük etkenlerden.

        Xuma Beach

        PLAJDA MÜZİK FESTİVALİ

        Xuma Beach Bodrum, sahibi Kamil Ozavar ile özdeşleşmiş bir yer. Bu yıl yeni olarak Nikki Beach ve Blue Marlin de var ama Xuma’nın öğle yemekleri her zamanki gibi popüler. Ton tartar, enginarlı ve avokadolu deniz mahsulleri salatası öne çıkanlar. Alametifarikası müziği. Mikonos (Scorpions) ve Ibiza (Cova Santa) tarzı. Elektronik dans müziğiyle sunset partileri en önemli özelliği. Chill Out Festival, Mindbody Festival ve Kenan Doğulu konseri yaz boyunca çok konuşuldu. Yaz bitmeden en önemli etkinliklerden biri Sunplash, 9-11 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Türkiye’nin ilk uluslararası butik müzik festivali Sunsplash’te, Louie Vega, Osunlade, Dayle Arocena, Mad Mats, Debruit gibi sağlam isimleri dinleyeceğiz.

        Leylak Otel

        GÜNDÜZ SÖRF, GECE BAR

        Küçük bir sörf okulu olarak 15 yıl önce açılan Sail Loft, aslında Arda Önen’in çocukluk hayalini gerçekleştirdiği yer. Gündüz sörf beach, gece restoran bar olan Sail Loft oldukça renkli bir mekân. İstanbul’dan tanıdığımız Orkun Bozdemir, Ali Şahinbaş (Fuchs), Memo Garan, Aksak, Gazali, Mert Levent, Kiwi gibi isimler çalıyor. Bodrum’daki son gecemde gittiğimde kabinde Orkun Bozdemir vardı, bir ara Arda da çaldı. Uzun zamandır görmediğim pek çok arkadaşımı görünce hâlâ eski Bodrum’u yaşatan mekânlar olmasına sevindim.

        Madeo Beach

        FENER KAVURMASI BURADA YENİR

        Fava, New York Times “2016’da gidilmesi gereken mekânlar” listesine girmiş. Alaçatı merkezinde bir dar sokakta, iki eski Rum evinin arasındaki geniş ve ferah bir bahçede yer alıyor. Mezeler genellikle iyi olsa da ahtapot carpaccio ve fener kavurması öne çıkıyor. İsminin nedeni, favanın Ege mutfağının en sevilen mezelerinden olması ve kolay akılda kalması.

        Sail Loft

        DANS MÜZİĞİYLE CEZBEDİYOR

        Alaçatı’nın en güzel koylarından Mehmet Koyu’na konumlanan Madeo Beach, gündüz yemekleri ve plajı akşam ise barı ve dans müziğiyle cezbediyor. Gecenin geç saatlerinden sabaha kadar arkadaşlarınızla buluşabileceğiniz bir diğer mekân da Dusk. Geçtiğimiz hafta Köyün Delisi’nden çıkarken arkadaşlara “Buradan nereye?” diye sorduğumda büyük bölümü Dusk’ı istedi. Haliyle oraya gittik, içerisi tıklım tıklımdı. Anlayacağınız, Alaçatı’da yaz sezonunun ikinci yarısı hızlı başladı.

        Diğer Yazılar