Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vevey

        Cenevre'den Montrö'ye giderken yolda hep adını okurdum. Kısmette gitmek varmış. Leman Gölü kıyısındaki Möntrö, Lozan ve Cenevre gibi yerleşimlerden sanırım en küçüğü. İsviçre'ye gitmek için her zaman bir mazeret bulurdum, buna bir yenisi daha eklendi:Alimentarium Gıda Müzesi. Aslında Cenevre-Möntrö 3-4 gün sürecek bir rota için ideal. Hatta Leman Gölü'nün Fransa tarafına da geçilebilir. Vevey özellikle gastronomi severlerin kaçırmaması gereken bir yer. Tabii bir de çikolata severlerin... Vevey'in merkezinde bir çikolata outlet'i bile var.

        GEÇMİŞE TEKNOLOJİK YOLCULUK

        Nest, çocukluğumuza fazlaca dokunduğundan belki de duyulara fazlasıyla hitap ediyor. Müzede geçmişinize ait birçok anıyla karşılaşıyorsunuz. Bundan dolayı çokça geçmişinize gidiyorsunuz. 19. yüzyıl Vevey'i ile başlıyor keşif. Beni en çok etkileyen 150 yılı anlatış şekilleri oldu. Eski fotoğraflar yine eski projeksiyon makineleriyle duvara yansıtma fikrini çok sevdim. Bir başka yaratıcı yenilik de 360 derece video gösterisiydi. Baştan sona interaktivite, obje ve ürünlerle düzenlenmiş. Kısacası önce geçmişe yolculuk yapıp Visions bölümünde de teknolojiyle donanıyorsunuz.

        ALİMENTARİUM GIDA MÜZESİ

        İsviçre'nin Vevey şehrinde Cenevre Gölü'nün kıyısında konuşlanan Alimentarium, 1985'te açılmış.Alimentarium Vakfı dünyanın dört bir yanındaki gıda ve beslenme kültürünü sunmak amacıyla kurulmuş. Müze yetişkinleri ve çocukları duygusal öneme sahip bir faaliyet olan yemek yemeye yepyeni bir açıdan bakmayı vaat ediyor. Müzede interaktif olarak besin değerlerini, kültürlere göre yemek ritüellerini, masa kurulumlarını ve kalori hesaplarını görebiliyorsunuz. Alimentarium profosyonellere yönelik alanlar da yaratmış. Yeni açılan FoodAcademy, haftanın 6 günü şeflerin yönetimindeki yemek yapma ve beslenme atölyelerinde halkı ağırlıyor.

        Funk Claude's Jazz Bar: Bu bölgeye gelip uğramadan hiç dönmediğim canlı müziğin keyifli olduğu bir mekân burası. Bir gün küçük sahnesinde 10 kişilik bir grup da görebilirsiniz, gitarıyla çalıp söyleyen bir adam da... Tabii Montrö Caz Festival zamanı geldiyseniz barda ya da sahnede süpriz isimlerle karşılaşma ihtimaliniz de yüksek.

        Ze Fork: Vevey'de en sevdiğim restoran Ze Fork. Yemekleri ve atmosferiyleoldukça başarılı.

        Kju: Beni Vevey'de en çok şaşırtan mekân Kju oldu. Hafta içi gece yarısı dolu olmasıydı. Sanırım aynı zamanda iyi bir restoran ancak ben parti saatine denk geldiğimden sadece o yanını görebildim.

        La Mirador: Bu mekânın adını çok duymuştum. Güzel ancak bana anlatılan kadar değil. Yazın daha cazip olabilir. Çünkü La Mirador otelin içindeki restoranın manzarası muazzam.

        Diğer Yazılar