Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kış aylarının dört gözle beklenen tatili sömestr sonunda geldi. Tatil 2 hafta olunca uzun ya da kısa süreli pek çok alternatif var elbette. İşte her beklentiye uygun birkaç öneri...

        NEW YORK

        Her halde en hızlı değişen hayatların şehri New York. Eski klasik restoranlar, plakçılar, kitapçılar ve jazz kulüpleri tabii ki hayat akışının içerisinde. Ancak eski ile yeninin harmanladığı bir büyülü şehir. Bilenler için New York’un olmazsa olmazı bir kez olsun Woody Allen’ın çaldığı Cafe Carlyle’da ünlü sinemacının arkadaşlarıyla canlı performansını dinlemek. Sömestr döneminde 30 Ocak ve 6 Şubat’ta Woody Allen sahnede olacak. İlave olarak şehrin nispeten yenilerinden farklı dekorasyonu ve sokak mutfağı seçkisiyle öne çıkan Vandal’da mutlak görülmeli. Dirty Frenc, Fransız mutfağına farklı bir yorum. Bryan Park’ta paten yapıp şehre karışabilmek önemli. Birkaç New York hareketi daha eklemek gerekirse; Bushwick’teki ikinci el mağazalarda alışveriş yapmak, Magnolia Bakery’de çikolatalı ve muzlu puding tatmak, 20 yıllık Sırp lokantası Kafana’da Balkan mutfağı denemek, Williamsburg’daki Write Otel’in terasında Manhattan manzarasına karşı ve The Standart Otel’in barı Le Bain’de kokteyl içmek... Fifth Avenue alışverişleri ve Broadway şovlarını atlamamak şart... Chine Town’ın en cool kokteyl barı Apotheke’de absentli kokteylleri keşfedip İlhan Erşahin Nublu ve yeni Stüdyo 151’e de uğranmalı... Son olarak Slide Pizza’da 1 dolara şehrin en iyi dilim pizzalarıyla tıka basa doymak, son dönemlerin en New Yorker hareketlerinden bazıları...

        LAPLAND

        Son yılların en gözde kış seyahatlerinin başında kuşkusuz Lapland ya da diğer adıyla Laponya geliyor. Laponya oldukça geniş bir coğrafyaya yayılıyor. Finlandiya, İsveç ve Norveç’in kuzey kısmını kaplayan bölge, Kuzey Kutup çizgisini de içine alıyor. Dolayısıyla Stockholm, Helsinki ya da Oslo üzerinden tek bir aktarma ile 5 ila 6 saat arasında kutup çizgisini geçmiş oluyorsunuz. Sadece kutup çizgisini geçmekle kalmayıp husky ya da geyiklerle kızak yapabilirsiniz, donmuş göller üzerinde otomobil kullanabilirsiniz. Ayrıca buz kırma gemileriyle buzullar arasında ilerleyerek keşiflerin tadını çıkarabilirsiniz.

        VİYANA'NIN "LÜKS" KEŞİFLERİ

        Do&Co’nun kurucusu Atilla Doğudan’ın şehrin merkezinde Stephan Katedrali’nin hemen karşısında açtığı Do&Co Otel’den bahsetmeliyim. Otelin tepesindeki barın da üstünde gerçekten keşfedilmesi gereken bir mekân var. Ayrı bir girişi ve asansörü olan “Tempel” en fazla 12 kişi alıyor. Yani “tapınak” adlı cam küpe, birkaç yıl önce gitmiş ve gün batımından geceye kadar fotoğraf çekip durmuştum.

        Avusturya’nın en ünlü kültür mirası olan Schönbrunn Sarayı’nın Grand Suite’inde konaklayarak bahçede romantik bir fayton gezisi, limuzin ve özel uşak servisi ayrıcalıklarından faydalanıyorsunuz.

        Le Méridien Oteli “21er Haus” çağdaş sanat müzesine ücretsiz giriş sunarken, InterContinental Wien Oteli de Schönbrunn Hayvanat Bahçesi’ne ve dünyanın en eski müzayede evlerinden biri olan Dorotheum Wien’e özel rehberli turlara davet ediyor.

        Viyana Sanat Tarihi Müzesi’nde ve Albertina Müzesi’nde sanat rehberleri akşamları güncel sergileri gezdiriyor. Viyana’da gastronomi severler için, Palais Coburg Residenz Oteli’nin tarihi duvarları arasında, 16. yüzyıldan kalma, dünyanın en iyi şarap mahzenleri arasında sayılan muhteşem bir şarap mahzenini önerebilirim.

        SICAK YERLER

        Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşları sayesinde çok güzel hatta hesaplı alternatifler var. Bunlar Maldivler, Seyşeller, Vietnam, Kamboçya, Maritius, Bali şeklinde sıralanıyor.

        Diğer Yazılar