Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege’nin büyüleyici koyları arasında sessizliğe, sükûnete, yeşille mavinin muazzam buluşmasına tanıklık etme fırsatı sunan Hisarönü Körfezi, yelken tutkunlarının gözde destinasyonlarından biri. Körfezin güzel noktalarından birinde bulunan Martı Marina ise 9 yıldır Gençlik ve Spor Bakanlığı Halit Narin Kupası ile yelken sevdalısı gençleri Hisarönü’nde bir araya getiriyor. Bu kupanın sonuncusu geçen ay gerçekleşti. Hisarönü’nü görsel bir şölene çeviren yelkenciler, 23 Mayıs’ta ödüllerini aldı.

        Genç yelkencileri ulusal ve uluslararası yarışlara hazırlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı Halit Narin Kupası’na bu yıl yaklaşık 19 ilden 310 sporcu katıldı. Yaşları 11-17 arasında değişen yarışmacılar, 5 gün boyunca rekabetin yanı sıra dostluklarıyla da yarışlara renk kattı.

        ‘HER ÖDÜL DAHA FAZLA MOTİVASYON’

        Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı yelken yarışlarından biri olan 9. Halit Narin Kupası’nın en genç katılımcısı 11 yaşındaki Mert Kamacı, 5 yıl önce ağabeyi aracılığıyla başladığı yelken sporunun hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade ederken, yarışlarda kazanılan her bir ödülün gelecek yarışlar için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

        ‘YELKEN SPORUNU DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

        Ödül törenine katılan Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Halit Narin, 9 yıldır aralıksız devam eden yarışların Türkiye’de yelken sporuna gönül vermiş gençlerin desteklenmesi açısından önemini vurgularken yarışa katılan gençlerle de yakından ilgilendi, yorumlarını dinledi. Narin, “Minik kardeşlerimize çok teşekkür ederiz. 9 yıldır olduğu gibi genç sporcularımızı ve yelken sporunu bu ve benzer etkinliklerle desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Martı Grubu ile denizcilik ve yelken konusunda pek çok proje gerçekleştiren Org Sports şirketi yöneticisi Orhan Gorbon, danışmanlığını yürüttüğü organizasyona dair şunları söyledi: “Bizim işimiz spor pazarlaması, burada da şu anda 9’uncusu gerçekleşen Halit Narin Kupası yarışlarının daha çok tanınan, bilinirliği uluslararası alana yayılmış, kaliteli bir organizasyon haline gelmesine katkıda bulunmak için yer alıyoruz. Bu yarış Türkiye’nin tüm kıyı bölgelerinden hatta denizi olmayan şehirlerden gelen gençleri buluşturuyor. Biz bu koyda çok daha fazla yelken aktivitesi yapmak istiyoruz.”

        Diğer Yazılar