Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta dünyanın en prestijli barmen yarışması Diageo Reserve World Class’ın finalinde 49 barmenin kapışmasını izlemek için gündüzleri güneşli, geceleri serin ve renkli Londra’daydık. Rengârenk kokteyller denedik, trendi restoran ve barları gezdik. Ancak bu gezinin bizim için asıl önemi dünyanın bu en önemli barmenler yarışmasında ilk kez bir Türk barmenin yer almasıydı.

        İstanbul Flamingo Restoran’ın barmeni Onurcan Gençer, Türkiye’den getirdiği baklavalarla özel bir kokteyl yaptı. Londra’daki finalde bazı barmenlerin görsel sunumları iddialıydı bazılarının ise kokteyl içerikleri. Türk barmenlerin önünü açacak, yaratıcılıklarını geliştirecek bu organizasyonun Türkiye’den ilk temsilcisi Onurcan’ın bu deneyimi yaşaması kadar paylaşması da önemliydi. Lucca’nın barmeni Kemal ve Mikla’nın barmeni İsmail de yarışma süresince Onurcan’a manevi destek vermek için Londra’daydı.

        İçki Tadımı, Dünyaların Karışımı, Duyusal Test, İki Martini’nin Hikâyesi, 5 Yıldızlı Klasikler, Yazılı Söz, Kokteyl Kör Tadımı, Pazar, Gastronomi, Zamana Karşı Yarış ve Punch ve Bardak kategorilerinde kapışan barmenlerin en çok eğlendiği bölüm, sınırlı bir süre ve bütçeyle Borrough Market’te alışveriş yapıp o malzemelerle yaptıkları kokteyllerdi. Bir diğeri ise 8 dakikada 8 farklı kokteyl hazırladıkları “zamana karşı” yarışıydı.

        Amerikalı barmen Charles Joly birinciliği “Above the Clouds” kokteyliyle kazandı. Bunun sonucunda World Class’ın global elçisi olarak dünyayı dolaşacak ve bu yolculuk sırasında deneyimleyeceği farklı lezzetler ve tekniklerle kendi becerilerini ve bilgi birikimini geliştirirken yeni yetenekleri eğitecek. Yani bu sadece bir yarışma değil eğitim projesi. World Class bir Türk barmeni yarışmaya davet ederek bu eğitim programına Türkiye’yi de dahil etti. Proje, kurslar ve sunumlarla geliştirilecek.

        Jude Law sürprizi

        Londra’da World Class’la eşzamanlı olarak Reserve adı altında premium alkollü ürünlerle ilgili özel tadımlar da yapıldı. Bu tadımların en büyük sürprizi, İngiliz oyuncu Jude Law ve İtalyan oyuncu Giancarlo Gianni’nin, iki adamın bir tekne için bahse girmesini konu alan kısa filmdi. “The Gentleman’s Wager” adlı video her detayıyla etkileyici ama Jude Law ve Giancarlo Giannini’den daha fazla! Çünkü evet centilmenler, cool’lar ve performansları şahane ama kıyafetleri hepsini gölgede bırakabilecek kadar güzel ve zevkliydi. Bu noktada gözünüze jenerikteki Mr. Porter yazısı takılıyor. Mr. Porter, kadın-lüksalışveriş ve moda sitesi neta-porter’ın erkekler için olanı. Dünyadan stil sahibi erkeklerin sık kullanılanlar listesinin gediklisi... Erkek modasını takip edebilmek açısından faydalı ve ilham verici.

        Diğer Yazılar