Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karosu bin 200 Euro olan 24 ayar altından fayanslarla hamam, jakuzi fonu ve resepsiyon döşendi. Lavabo, musluk ve hatta sabun-diş fırça kabı dahi altından yapıldı.

        Halıları Versace'ye özel tasarlatıldı. Avizeler Swaroski'den... Yemek takımları Churcıll'den seçildi.

        ...

        Şimdi, turist bekleniyor.

        ***

        2004'de devletten tahsis edilen 130 dönüm arazi üzerine 150 milyon dolarlık bir otel inşaa edildi. Metrekaresine bin 500 dolar harcanan otel için yatırımcısı, "Türkiye'nin klasmanında en pahalı oteliyiz" diyor. Ve sıkı durun satış için seçilen sistem ise; "herşey dahil"!

        ***

        Kimden ve neden mi sözediyorum? Özdoğan Grup'un Belek'teki oteli Calista Luxury Resort'ten. Otelin iç mimarisi İtalyan asıllı Solona, mimarisi ise Alman GMP imzası taşıyor. Mimarın projesinin %98'i aynen uygulanan, inşaası 2.5 yılda tamamlanan, her detay için personelle 6 ay antrenman yapılan ve 24 ayar altını bol kullanan bir otel, peki nasıl olacak da herşey dahil sistemle "Aplus" turisti çekecek? Şu ana kadar saydığım ayrıntılar önemli önemlisine ama..

        Burada sihirli sözcük "altın musluk" değil... Sihirli sözcük "golf"! Ve bunun için de Belek'te tüm kıyı şeridindeki oteller çıkışı golfte bulup, golfe yatırım yapma yarışında. E tabii golfe gelen müşteri de zengin servis istiyor.

        Yani biraz yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan ilişkisi..

        Sonuç...

        Hafta sonu Belek'te golf turnuvası vardı. Ve Calista, golf tutkunu işadamlarını çekmeyi başarmıştı. Opet'in kurucu ortakları Nurten-Fikret Öztürk, Digicom Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, Spor eski Bakanı Fikret Ünlü golf tutkunu isimlerden birkaçıydı. (Bir anlamda her adımda ayrı bir iş görüşmesi yapıldı, bir işbirlikteliğinin tohumları atıldı.) Yani, yerli turistte Aplus müşteri çekildi.

        Peki ya yabancı?

        ...

        Özdoğan Grup Calista ile Türkiye'nin Burj-El Arap'ı olmayı kendisine kimlik seçmiş. Peki herşey dahil bir Burj-el Arap olur mu? Olmaz.

        Calista Genel Müdürü Ali Kızıldağ, herşey dahile mecbur olduklarını şöyle anlattı: "Herşey dahil için acenteler aracılığıyla araştırma yaptırdık. Orta ve uzun vadede kazanç sağlamak için herşey dahil yapmak zorundaydık. Çünkü Antalya'ya gelen turist ancak herşey dahile geliyor. Bu otel İspanya'da olsaydı odaları tam pansiyon 600 Euro'ya satar ve 5 yıllık rezervasyonumuz da dolu olurdu. Ama Antalya'da herşey dahile mecburuz."

        Bunun için de Antalya'nın "çıkmazı" sistem herşey dahili, "a'la carte inclusive" kavramına taşımış ve yıldızları da ortadan kaldırmışlar.

        Gecesi 15 bin Euro'dan 25 bin Euro'ya varan 13 tane villa bu kavramı çok net sergiliyor. İşte altın musluk da bunun yalnızca bir parçası.

        ***

        Peki büyük bir yatırıma imza attıkları yıl, olası bir Kuzey Irak'a operasyon olasılığı grubu korkutuyor mu? Genel Müdür Kızıldağ şöyle yanıtlıyor: "Tabii ki geniş kapsamlı sıcak bir operasyon olursa etkilenmemek mümkün değil. Ancak eskisi gibi de destinasyonlarımız bir anda boşalmaz. İnşallah böyle olmaz. Olursa da Türkiye'nin milli menfaati turizmin ve bizim de menfaatimizdir ve herşeyin önünde gelir".

        ****

        Özdoğan-Özkar Grup'un 2.kuşak temsilcisi Yönetim Kurulu Üyesi Ali özdoğan da, turizme adım attıkları bu oteli uzun vadeli geri dönecek bir yatırım olarak görüyor. Ve "değdi" diyor.

        Alt yapı-baraj inşaasından, enerjiye uzanan yatırımlarına turizmi ekleyen Özdoğan ailesi turizm yatırımlarını Ankara ile devam ettirme planında. Yine aynı anlayışla.

        Bu kez 100 milyon dolarlık bir yatırımla... Ankara'da Armada'nın karşısında yapacakları 5 yıldızlı otelde ise ABD'li Hıllar Group ile çalışacaklar.

        ***

        Son bir not. Özdoğan Ailesini iddialı turizm yatırımlarından başka enerji ihalelerinde de görebiliriz.. Nükleer Santral ve elektrik dağıtımı... Bunun için ABD kökenli Avusturyalı bir firmayla da flört aşamasındalar.

        Yani grubun isimlerini artık daha sık duyabiliriz.

        Diğer Yazılar