Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BÜYÜK bir iddiayla, müthiş bir kampanyayla ekrana geldi Hayat Devam Ediyor. Üç filmiyle on milyondan fazla seyirciyi sinema salonlarına toplamayı başaran Mahsun Kırmızıgül'ün kalemi, tecrübesi ve genel yönetmenliği, çocuk gelinler gibi acısını çok çektiğimiz bıçak sırtı bir meseleye el atması, genç yıldızlarla usta isimleri aynı kamera karşısında buluşturup harmanlamasıyla zaten büyük ses çıkaracağı belliydi. Ama böylesi birçok önemli projenin birkaç bölümde yok olup gitmesine, dizilerin daha doğru dürüst seyircisiyle tanışıp kaynaşamadan arşivlere gönderilmesine alışmıştık. Fakat ilk bölümünden belli oldu ki, Hayat Devam Ediyor bu türlü bir trajediyi yaşamayacak. Hele de dizilere en büyük yatırımı yapan ancak haftanın hiçbir gecesini diziler liginde birinci kapatamayan ve bir türlü beklediğini bulamayan atv için büyük umut olacak Mahsun Kırmızıgül imzalı bu yapım.

        CUMA GECELERİNE ADINI YAZDIRACAK

        Reyting yarışının en amansız günlerinden birisinde, cuma gecesinde her iki reyting kategorisinde birden birinci çıkmayı başarması bunun kanıtı. Geçen sezondan devam eden Adını Feriha Koydum'u altına alması, benzer bir konuyu işleyen Bir Çocuk Sevdim'i ikiye katlaması, Hayat Devam Ediyor'un cuma gecelerine adını yazdıracağının en büyük ispatı. Mahsun; insanları sarsan, yüzlerine bir tokat gibi çarpan yönetmenlik çizgisini, bu defa bir diziyle seyircisinin huzuruna çıkarıyor. Dizinin fonuna yerleştirdiği Kapadokya'yı, adeta bir Rönesans ressamı titizliği ve zarafetiyle ekrana yansıtıyor. Seyirci de bu emeğe kayıtsız kalmıyor ve işte sonuçlar ortada, Hayat Devam Ediyor'u alıp ilk gecesinden en tepelere taşıyor. Bize de onlara yolunuz açık olsun ve sizlere iyi seyirler demek kalıyor. İkinci bölümünü merakla bekliyorum...

        ***

        Üç ay içinde tam 15 diziyi çöpe attık

        ÜÇ ayda 15 dizi yayından kaldırıldı. Ekranlar bir yandan yeni heyecanlara sahne olurken, öte yandan da muazzam kayıplar yaşandı. Show bu sezona iki İyeni iddialı diziyle başladı. Ancak Nurgül Yeşilçay, Murat Han, Onur Saylak, Güven Hokna ve Gökçe Bahadır'ın rol aldığı ve "Çocuğun için ne kadar fedakârlık yapabilirsin?" sorusunu soran Sensiz Olmaz'ın ömrü sadece yedi bölüm sürdü. Halil Ergün, Filiz Akın, Mustafa Üstündağ gibi isimleri buluşturan ve çocuklanyla ikinci bir buluşma yaşayan bir babanın dramını anlatan Gün Akşam Oldu da maalesef hüsran yaşadı. Dizi dört bölümde havlu attı. Atv, bu yıl dizi kaldırma konusunda rakiplerine fark attı. Kurşun Bilal, Seni Bana Yazmışlar, Reis, Aşağı Yukarı Yemişliler ve Bir Günah Gibi'nin neredeyse yayına girmesiyle çıkması bir oldu. Fox, beş sezondur devam eden dizisi Arka Sıradakiler, Canan ve büyük prodüksiyonlu yapımı Zehirli Sarmaşıkla yollarını ayırırken, TRT de Yerden Yüksek'i bitirdi. Star'ın Doğuş Grubu'na satılmasıyla bu kanalda da taşlar yerinden oynadı. Cansel Elçin ve Fahriye Ev-cen'in başrollerini oynadığı Yalancı Bahar ilk arşive yollanan dizi oldu. Onu Naz Elmas ve Kenan Ece'nin rol aldığı Ay Tutulması, üç sezondur devam eden, Ufuk Özkan, Fırat Tanış ve Azra Akın'ın oynadığı Geniş Aile, Ebru Özkan ve Feride Çetin'li Anneler ile Kızları takip etti. Toplamda 15 dizi bitti ve sektör büyük zarar etti. Bir dizinin bir bölümünün yaklaşık 500 bin liraya mal edildiğini, yayınlanmak için de en az dört bölüm çekildiğini düşünürsek, tek bir diziye giden para en az 2 milyon lira, yani ortalama bir milyon dolardır. Yayından kalkan 15 dizinin maliyeti de bu durumda neresinden bakarsanız 15 milyon doları bulmaktadır. Ve her sezonun başında ekranlarda bu kıyım yaşanmaktadır. Yazık değil mi?

        Diğer Yazılar