Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu sezonun modası Beşiktaş olacak gibi... Türkiye’de şu anki görüntü zaten öyle de gidişhat gösteriyor ki Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde de sükse yapacak. Geçmiş yıllarda Galatasaray ile övünüyorduk ancak şimdi roller değişti. Galatasaray üzüyor, ertesi gün Beşiktaş sevindiriyor.

        Deplasman, deplasman olmaktan çıktı Beşiktaş için. Türkiye’de her deplasmanını kazanan Kartal, artık Avrupa’ya da iyice ısındı. Partizan’ı Belgrad’da evire çevire dize getirdi. Tehlikeli bir deplasman gibi gözükse de, taraftarı ile gözümüzü korkutsa da, kendi liginde 8’de 8 yapsa da Partizan çok hafif geldi Beşiktaş’a...

        Maçtan önce Sırp gazeteciler, “Partizan’da kimleri beğeniyorsun? Beşiktaş’a kimi alırsın?” diye Bilic’e soruyorlardı. Bilic şeytan! Neredeyse tüm takımı saydı, unuttukları için özür bile diledi. Gazını daha basın toplantısında aldı Partizan’ın. Sahada ise öğrencileri bir anda sürklase ediverdi rakibi.

        Avrupa Ligi’nde deplasmanda bu kadar rahat bir galibiyet kolay değil. Aynı sahada Tottenham ancak berabere kalabildi Partizan’la. Beşiktaş ise dans etti. Pas trafiği bir ara rakibin başını döndürdü desek yeridir. 90 dakida Beşiktaş oynadı, Partizan seyretti.

        Kusursuza yakın bir defans anlayışı, üst düzey yardımlaşma, fark açıldıkça adeta daha da artan oyun disiplini, Gökhan Töre-Olcay-Oğuzhan uyumu, her biri alkışı hakeden 11’i, birbirinden çalışkan isimleri ile dört dörtlük bir skor.

        Türk futbolunun dibe vurduğu bir dönemde böyle bir zafer yaşattığı için Beşiktaş’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de bazıları Beşiktaş’tan, Beşiktaş’a çoğunluğun duyduğu sempatiden rahatsız. Ama bu Beşiktaş gösteriyor ki düşman çatlatacak! Sadece onları değil, Avrupa’daki rakiplerini de rahatsız etmeye devam edecek.

        PARTİZAN TRİBÜNLERİ

        Partizanlılar, Beşiktaş’ın futboluna hayran kaldı. Biz de Partizan tribünlerine... Stadın yarısı boştu ama özellikle kale arkası tribünü, maça müthiş zevk kattı. 90 dakika susmayan, stadı terketmeyen, takımları da tribünlere çağırıp alkışlarla uğurlayan bir taraftar topluluğu kolay bulunmaz.

        Diğer Yazılar