Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        21 Mart 2015 tarihli Habertürk’te “Yıldırım istifa ederse şaşırmam” başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazının son paragrafı aynen şöyleydi:

        “Yıllardır yıkamadılar ama bu gidişle başkandan kurtulurlar. Adamı canından bezdirdiler. Ani bir kararla istifa ederse, mayıs ayındaki kongreye kadar şike davası sonuçlandığı taktirde seçime girmeyeceğini açıklarsa şaşırmam”.

        Bu yazıyı, elde ettiğim bilgiler, haberler ışığında değil, başkanla yaptığım görüşmelerde edindiğim izlenime, O’nun son dönemde değişen ruh haline, hislerime göre yazmıştım. Yanılmamışım. Final Four için gittiği Madrid’de de “Şu dava bitse farklı şeyler yapacaktım” sözleriyle sinyali vermişti. Çarşamba günü de net olarak açıkladı.

        Mayıs ayındaki ikinci duruşmada dava sonuçlanmış olsa bugün Aziz Yıldırım aday olmayacak, Fenerbahçe de yarın yeni başkanını seçiyor olacaktı. Yüksek olasılıkla da Ali Koç’u.

        Şahsen ben de davanın 1-2 celsede bitmesini bekliyordum. Kanunda yapılan değişiklikten sonra madem ki tape denilen, artık güvenilirliği kalmamış kağıt parçaları delil olarak kabul edilmiyor, öyleyse davanın 1-2 celsede sonuçlanması kaçınılmazdı. Fakat mahkeme heyeti değişti, dava üçüncü duruşmaya ertelendi. 8 Temmuz’da biter mi göreceğiz. Başkan bitmesini arzuluyor. Haklı da. Yıllardır her gün mahkeme salonlarına koşturmaktan bıktı. Artık Fenerbahçe’de de özel hayatında da yeni bir sayfa açmak, ailesiyle, küçük kızı Yaz ile daha çok vakit geçirmek istiyor.

        ALİ KOÇ GERÇEĞİ

        Fenerbahçe camiası ne yapıyor? Yangına körükle gidiyor. Şampiyonluk da kaçtı ya, herkeste bir panik hali. Fırsattan yararlanmak isteyenler de işbaşında. Aziz Yıldırım’dan bir an önce kurtulmayı planlayanlar yırtınıyor da güçleri yetmiyor.

        Beşiktaş’ta Seba dönemini hatırlıyorum. Süleyman ağabey gibi adamı küfürlerle yolladılar, sonra kapısında yattılar. Şimdi Aziz Yıldırım’ı hırpalıyorlar da acaba O’nun gibi bir nefer bulabilecekler mi?

        O nefer çoğunluğa göre Ali Koç. Aziz Yıldırım yeni yönetim listesini bugün Kongre Divan Kurulu’na sunacak. O listede Ali Bey yok. Başkan teklifi yaptı, “3-4 arkadaşını da al gel” dedi ama Ali Koç yurt içinde ve dışında üstlendiği görevler nedeniyle zaman istedi. “Hazırlanmam için bana zaman lazım ama yanınızdayım” yanıtını verdi. Bir sonraki seçimde göreve soyunacağını da deklare etti.

        Yeni yönetimde Ali Koç yok ama yakın arkadaşı, 1907’den Ozan Balaban var. Murat Özaydınlı ve Önder Fırat da listede. Birkaç yeni isim daha olacak, diğerleri de mevcut yönetimden.

        “ALİ KARIŞMASIN, YIPRANIR”

        Düşünülenin aksine Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasında kavga gürültü yok. Bir örnekle anlatayım. Basketbol Final Four müsabakaları için İspanya’daydık. F.Bahçe’nin kaybettiği ilk maçtan sonra 15-20 kişilik bir gruptan Aziz Yıldırım aleyhinde çatlak sesler yükseldi. Başkan aldırış bile etmedi ama tribündeki Ali Koç o gruba tepki koydu. “Yazıklar olsun size. Bu takımın buralara gelmesi kolay iş mi?” sözleriyle çıkıştı.

        Başkanın bu diyalogdan haberi bile yoktu. Akşam otel bahçesindeki sohbet sırasında Mümtaz Karakaya, Ali Koç’un çıkışını Aziz Yıldırım’a aktardı. Başkanın yorumu aynen şöyle oldu: “Ali bu işlere karışmasın yıpranır. Ben onlarla tek başıma savaşırım.”

        11 YABANCILI KADRO !

        Aziz Yıldırım’ın kararı beni şaşırtmadığı gibi yeni sezonda kadroda çok ciddi değişiklikler olursa da şaşırmam. Çünkü başkan “F.Bahçe’nin evlatları” dediği oyuncularına güvenerek İsmail Kartal’ı göreve getirdi. “Oyuncular arıza çıkarmazsa yine şampiyon oluruz” görüşündeydi. Haklıydı da. En tecrübeli, en iyi, en geniş ve şampiyon kadro F.Bahçe’deydi.

        Ama oyuncular arıza yaptı. Hem de fena arıza yaptı. Buna başkanın en sevdikleri de dahil. Yıldırım geçenlerde bir sohbette şakayla karışık seneye 11 yabancının sahada olabileceğini ima etti de bana pek inandırıcı gelmedi. Her şakanın altında bir gerçek yattığını da unutmuyor ve yeni sezonda hiç beklenmedik isimlerin kadro dışında kalabileceğini, 11 olmasa da 8-9 yabancılı bir F.Bahçe görebileceğimizi düşünüyorum.

        Diğer Yazılar