Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her maçın ayrı bir hikayesi vardır. Celtic Park’taki randevu belki de Volkan Şen’in sakatlanıp yerini Fernandao’ya bıraktığı dakikada başladı. Evet işler yolunda gitmiyordu. Pereira, Fernandao tercihini her türlü kullanacaktı belki ama acaba ne zaman? Ki en azından devreyi bitirecekti. Sakatlığın hayırlısı olmaz, bu kez bu sakatlık iyi geldi! Devre arasındaki Ozan-Diego değişikliği de takıma can kattı, futbola da renk.

        Fenerbahçe’nin ilk 45 dakikadaki futbolu ne kadar yavansa, ikinci yarı özellikle de ilk 20 dakikada o derece pırıltılıydı. İki ayrı Fenerbahçe izledik.

        İlk yarıdaki oyunu ben çöpe atılmış kabul ediyorum. İleride top tutamayan, duran top ve rakibin kanat bindirmelerine yine çare bulamayan, tek bir pozisyon yakalayamayan bir takım vardı sahada. Beşiktaş maçında nasıl ki 4 pozisyonun üçünde kalesinde gol gördü, bu kez de Celtic biri duran top, artı bir buçuk pozisyonda iki gol buldu.

        Fenerbahçe’nin futbol adına ortaya bir şey koyamadığı dakikalarda Celtic 4 dakikada 2-0’ı yakaladı. Yakaladı da ortada rakibin de 2-0’lık bir oyunu yoktu aslında. Ofsayt olabilecek birinci gol ve rakibe ikram edilen ikinci gol. Çok adamla geliyorlar, hızlı oynuyorlar, tribünlerin de etkisiyle işin içine coşkuyu da katıyorlardı da 2-0’ı hak edecek çok ezici bir üstünlükleri de yoktu.

        İkinci yarıda işin rengi değişti zaten. İlk gol öyle güzel bir dakikada gelmişti ki zaten, futbolcuları maça, Fenerbahçe’yi de hayata döndürdü. İlk yarıda ayağına her gelen topun öldüğü Ozan yerini Diego’ya bırakınca, Fenerbahçeli futbolcular da akıllarını başlarına toplayınca, dengeler tamamen değişti. Sağdan geldiler, soldan geldiler ilk yarıda akıllarının köşesinden bile geçirmedikleri şutu denediler. Özellikle 45-65. dakikalar arası Fenerbahçe tüm ipleri eline aldı. Celtic, 15 dakika sahasından bile çıkamadı.

        Maç içinde iki takım adına çokça da benzerlikler yaşandı. Bir defans hatası, bir duran topta 4 dakikada 2 gol yiyen Fenerbahçe rakip stoperin hatasından ve de bir duran toptan yine 4 dakikada Fernandao ile 2-2’yi yakaladı. İyi ki de yakaladı.

        Bu maç çok önemli bir dönemeçti. En azından mağlup olmamak gerekiyordu. ‘Yenemiyorsan yenilme’ kural bu. Fenerbahçe kazanamadı belki ama İskoçya’da alınan 1 puan umutları Ajax maçlarına taşıdı. Molde sürprizi yaşanmış olsa da grubun belki de en sert deplasmanında bir ölçüde telafi edildi.

        BU İKİLİ TUTMUYOR

        Alves-Kjaer ikilisi sezon başından beri ritmi tutturamadı. Ağızlarıyla kuş tutsalar yaranamıyorlar. Bence dün iyilerdi. Ama futbol en ufak hatayı affetmiyor. Celtic’in ikinci golünde, ikisi de rakibi seyretti.

        PEREİRA’NIN PRENSİPLERİ

        Pereira enteresan adam. Kanaatimce inatçı değil ama kendi doğruları, prensipleri var. Molde’den sonra kalede yine Fabiano’yu oynatması gibi. Fabiano da kötü değildi belki ama Volkan’ı oynatmayarak yine risk aldı.

        Diğer Yazılar