Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rakip zayıf olduğu kadar da tecrübesiz. Futbol ‘eh işte’ tadında. Unutmayalım ki ligin de başı. Skor ise net. Türkiye’de takımların kendine gelmesi zaten 8-9 haftayı buluyor. Beşiktaş’ın henüz ideal kadrosu bile değil. Ama lige rakiplerinden en az bir adım önde başlaması gereken Beşiktaş’ın bu şansını iyi kullanamadığı da bir gerçek. Sosa’nın bırakın eşdeğerini, andıranı bile yok henüz. Geçtim bunu, Şampiyonlar Ligi geliyor, Beşiktaş’ın santrforu belli değil. Cenk Tosun alınmasın, moralini de bozmasın. Gerçek bir profesyonel. Her eve lazım. Takıma yine büyük katkı vereceği garanti de gol garanti değil.

        Peşin hükümlü konuşmayalım da bu lig bu Alanya için fazla gibi. 16 tane yeni oyuncu var kadroda. İyi oyuncular olsa da takım olmak farklı bir şey. Hal böyle olunca Beşiktaş işini kolay halletti. Direnç gösteremeyen rakibi karşısında tempoyu bile yükseltmeden çok rahat bir galibiyet aldı.

        Takıma katılması beklenen isimlerin gelmesi belki de an meselesi. Kim gelirse de gelsin Atiba belli ki yine en yararlı isim olacak. Yine altında Oğuzhan imzalı, buram buram kalite kokan golleri bu sezonda bol bol izleyeceğiz. Ama kale yine Tolga’nınsa Beşiktaş’ın neden iki tane yabancı kaleci aldığını da sık sık sorgulayacağız. Stoperde yine Necip’i görmeye devam ettiğimize göre Bilic’in “Keşke elimde 11 tane Necip olsa” sözlerini hatırlayıp duracağız. Yanlış anlaşılmasın. Dün hiç de kötü oynamadı. Her görev verildiğinde, mevkisi ne olursa olsun cansiperane savaşsa da stoper facialarından yıllarca çok canı yanan Beşiktaş’ın stoperi Necip olmamalı. Her şey tadında güzel. Abartmaya gelmez. Hele hele Şampiyonlar Ligi’nde.

        Tolgay için biraz bekleyeceğiz. Gökhan Gönül’ün Beşiktaş performansını da bir süre, belki de uzun süre merak edeceğiz. Quaresma’nın kızgınlıklarına, belki hocasıyla gireceği polemiklere de yine şahit olacağız. Ve yine Olcay’ın bir var bir yok hallerini göreceğiz.

        Ama bir şey daha belli ki o da bu takımın oyun anlayışı, Şenol Güneş’in felsefesi. Tempo açısından, futbolun doyuruculuğu açısından, pozisyon zenginliği açısından geçen sezonun şimdilik bir iki tık altında olsa da Beşiktaş’ın ciddiyetinde, oyun disiplininde, kazanma hırsında değişen bir şey yok. Beşiktaş’ın göze hoş gelen, o coşkulu futbolunu da belli ki yine izleyeceğiz, geçen seneden esintiler hissedeceğiz.

        BARIŞ ŞİMŞEK TOLERANSI

        Hakem Barış Şimşek’in son andaki penaltı kararını tartışmıyorum. Öyle takdir etti de Alanya’nın sert futboluna taviz verdi. Örneğin sol bek Berkan 8 dakikada 3 faul yaptı. Hep uyarı. Uyarı da bir yere kadar. İlk sarı 44. dakikada mı çıkar? Ve Quaresma’ya yapılan faullere bu kadar mı tolerans gösterilir?

        HOCAYA VAR, BAŞKANA YOK!

        Taraftar Şenol Güneş’in hakkını yine teslim etti. Hocaya yapılan tezahüratlar hoştu. Ama ben şunu da merak ediyorum ki; bu başkan, bu yönetim de yıllar sonra bu takımı şampiyon yaptı. Tüm imkansızlıklara rağmen bu stadı açtı. Geçen sezon sonu sormuştum, bu sezon başı tekrar edeyim. Bu tribünler bu başkanı, bu yönetimi ne zaman onore edecek?

        Diğer Yazılar