Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fatih Terim’in Ukrayna maçı sonrası ifadelerinde dikkat çeken bir bölüm var. Yaşananlar ve basına konu olan sözleşmesi için, “Tüm bunlar tesadüf mü?” diye soruyor. Maçtan önce de “Dağın arkasındaki sisi gördüm” diyordu!

        Belli ki Terim bazı şeylere uyanmış. Çok önceleri farkına vardığını söylüyor da bence yeni yeni uyandı. Evet hocanın kuyusunu kazıyorlar. Fazla dayanabileceğini de sanmam ama bu ülkede de şartlar her gün değişiyor. Anlık yaşıyoruz, günlük politikalarla yaşıyoruz. Saha sonuçları iyi giderse bir bakarsınız Terim’in kellesini isteyenler de geri adım atmak zorunda kalır. O kuyuyu kazanlardan biri de maalesef çok sevdiğimiz Arda Turan. Bir takım yerlere, makamlara hocayı şikayet etti. Eminim Terim’in de kulağına gitmiştir. Son olaylar ise gösterdi ki Terim artık eskisi kadar kudretli değil. Arda’nın fendi Terim’i yendi safhasındayız sanki..

        Ben Terim’ci de değilim, Arda’cı da. Ama illa da bir taraf olacaksak bu konuda Terim’ci olurum. Arda’nın da elbette haklı gerekçeleri vardır. Bilirim ki düzgün insandır. Ben Arda’ya inanırım. Ama Terim’in ağzından çıkanlara da inanırım. Çünkü Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü konuşuyorsa, bir şeylere işaret ediyorsa içi boş değildir. Hele hele konu şeref meselesine, Türk Milleti’nden özür dilenmesi gereken bir noktaya kadar gelmişse..

        BU NE ÇELİŞKİ

        Hoca dışarıdayken göreve getirmek için çırpınıyoruz, göreve başlıyor göndermek için yırtınıyoruz. Yıllardır aynı senaryolar gündemde. Adamın maaşı da biliniyor, Avrupa Şampiyonası’na, Dünya Kupası’na katılım halinde alacağı prim de. EURO 2016’daki rezalet sonrası bile polemik konusu yapılmamış da şimdi niye gündemin ilk sırasında?

        Çünkü hocayı göndermek istiyorlar. Yıpratıp bezdirmek istiyorlar. Fakat işleri zor. İstifaya zorluyorlar da niye istifa etsin? Eliniz kolunuz bağlandıysa da verin tazminatını gönderin.

        Dönelim hocanın sözlerine. “Benim tazminatım yok. Sözleşmemi avukatım imzaladı, ne yazdığından haberim bile yok” diyor. Yapma be Fatih hocam. İmza anında masada olsanız ne olur olmasanız ne olur? Sözleşme şartları öncesinde konuşulup kağıda dökülür. Koskoca federasyonun sizi kandıracak hali yok! Sizin de gözü kapalı imza atmanızda sakınca yok.

        Hocadan devam edelim. Milli Takım oyuncularının spekülasyonlardan etkilendiğini söylüyor. Teknik ekip olarak teşhisi böyle koymuşlar. Terim’in bunca yıldır yaptığı belki de en tuhaf açıklama. Yaşananlar, yazılanlar, konuşulanlar, dedikodular Fatih Terim takımları için olsa olsa itici güç olur.

        ÖMER TOPRAK BİLE DÖNDÜYSE!

        Ufukta görünen ise Arda’ya yakında milli takım kapılarının yeniden açılacağı. Terim’in mesajlarından bunu algılıyoruz. Hiçbir şey açık seçik anlatılmadığı için sadece ifadeler üzerinden konuşuyor, yorumluyoruz. Hoca ortamın sakinleşmesini bekliyor gibi de Arda’yı kadroya çağırırsa kime neyi nasıl anlatacak?

        Milli Takım’ı boykot eden, sahte sakatlık raporu gönderen Ömer Toprak bile geri dönüyorsa Arda ve diğerlerinin yaptıkları demek ki bundan da vahim. Ve Türk futbolu da 1-2 futbolcuya muhtaç değil. Olmamalı. Konya’da gördük ki sahada sevimli, sempatik bir takım var. İkinci yarıdaki futboluyla bize heyecan veren bir takım var. Milli kurmayların söylediğine göre de kamplara artık neşeli bir hava hakim. Madem bir yola çıktık, aynen devam edelim.

        Diğer Yazılar