Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu sezon tarihi bir başarı elde eden Pınar Karşıyaka'da sahne önünde olanları hepimiz biliyoruz. Peki bu başarıda sahnenin arkasında olanlar kimler?

        Bu takımın her maçında sorunsuz bir şekilde sahada olmasını sağlayan; her maç öncesinde sabahlara kadar emek harcayan ve gelen başarılarda payı olanları şöyle bir sıralayalım...

        Şube Başkanı Mutlu Altuğ'u elbette listenin en üstüne yazmamız gerekiyor. Formasını ıslattığı, parkesini eskittiği salonlardan çıkıp, tribünlerde Kaf-Kaf çeken Mutlu Altuğ gerçekten övgüye değer işlere imza attı. Altuğ'un yanındaki güç, ekip arkadaşları oldu.

        GİZLİ GÜÇLER

        Kim mi bunlar? Takımlarını bir an olsun yalnız bırakmayan basketbol şube yöneticileri Metin Yıldırım, Hakan Güngör; Uğur Atamyıldız; Avukat Alp Bolevin, Osman Kırkpınar, Doğan Kesimler, Soner Gezer ve Mustafa Celeb; A takım sorumlusu Adnan Kurtulmuş.

        Her maçtan önce herhangi bir sorun yaşanmaması için elinden gelenin fazlasını ortaya koyan saha içi organizasyon sorumlusu Murat Özdil. Maçlardan önce seçtiği müzikler ve ateşli sunumuyla takımı ve taraftarları havaya sokan Polat Oktay; Levent Türknas'ın sağ kolu, bir an olsun yorulmadan arı gibi koşuşturan Emin Saraç. Tüm lig maçlarında ve özellikle Final Four'da medyanın sağlıklı biçimde çalışabilmesini sağlayan bilgi işlem sorumlusu Tümer Gülümserler; akreditasyon sorumluları Ali Kaşarcı, Burak Dendeşer. Final Four'da sabahı sabah ederek çalışan ÜniKSK Başkanı Ömer Ulaş Kırım ve Başkan yardımcısı Anıl Kıral önderliğinde tüm gönüllü Kaf Sin Kaf aşıkları. Yaptıkları pankartlar, hazırladıkları şovlar ile ülkenin gündemine oturan çarşının hayalet neferleri ve takımın her deplasmanına giden; galibiyetinde sevincine, mağlubiyetinde üzüntüsüne ortak olan; takımın ağabeyi Altar Toker...

        İşte bu isimler teknik ekip ve oyuncuların gizli gücüydü. Peki taraftar.. İnanın tek kelimeyle: Can kurban. Oyunun her anında içinde, takımın zor anında itici gücü... Bu taraftar olduğu sürece Pınar Karşıyaka'nın sırtı yere gelmez...

        Uşak'ın başarısının sırrı

        Erkekler 2.Lig Play-Off yarı finalinde Maçkolik.com Uşak Üniversitesi, Akhisar Belediyespor'u 2-0'lık seriyle geçerek Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi.

        Son yılların lige çıkan takımlarına bakarsak daha düşük bir bütçeyle hedefe ulaşan Uşak'ta doğru seçimler, birliktelik ve takım olma olgusunun paradan daha değerli olduğunun dersi verildi.

        10 sezondur takımın başında olan, önce Bölgesel Lig'den 2.Lig'e taşıyan ve şimdi de Beko Basketbol Ligi'ne çıkartarak istikrarın başarıdaki önemini kanıtlayan antrenör Ozan Bulkaz ile takımın tüm yükünü yıllardır üzerine alan Fatihhan Erdoğan'ın bu başarıdaki hakları ödenemez. Kulüp Başkanı Mustafa Kuvvet önderliğindeki yönetim kurulu, takımın önüne adını vererek güç katan Maçkolik.com kurucu ortağı Erdem Yurdanur; sponsor Anadolu Turizm'den Melih Akman, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Uşak milletvekilleri, Uşak Üniversitesi Uşak halkı ve tüm takım kenetlenince ortaya muhteşem bir başarı çıktı. Şimdi yol daha zorlu ve engebeli. Hedef öncelikle ligde kalıcı olmak ve bu anlamda altyapıya yatırım yapmak olmalı.

        En büyük alkış Tartan'a

        14 senedir Kadınlar Basketbol 1.Ligi özlemi çeken İzmir'in hasretini Altay Konak Belediyespor dindirdi. Antrenör Erman Okerman'ın hırsı ve doğru yabancı seçimi ile bu sezon oynadığı 33 resmi maçtan 31'ini kazanarak şampiyon oldu siyah beyazlılar. Tabii ki en büyük alkışı da verdiği destekle bu oluşumun öncülüğünü yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan aldı...

        Diğer Yazılar