Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege basketbolu peş peşe gelen liglerden takım çekmelerle şaşırdı kaldı. Bildiğiniz gibi Konak Belediyespor bayan takımı Türkiye Kadınlar 1. Ligi’nden, Aliağa Petkim ve Vestel, erkek takımları da Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi’nden çekildi.

        Özellikle Manisa temsilcisi Vestelspor’un ligden çekilmesi şaşkınlık verici olsa da geçen sezon yaşananların ardından, olması gerekendi diye düşünüyorum.

        İzmir’in Ege’deki Kadınlar 1. Ligi’nin tek temsilcisi Konak Belediyespor’un “ekonomik sıkıntı” nedeniyle takımı ligden çekmesi bayan basketboluna vurulan en büyük darbeydi. Zaten yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İzmir bayan basketbolu böylelikle uzun yıllar sonra ligde temsil edilme mutluluğunu çok kısa süre yaşayabildi. Şimdi tekrar her şey sil baştan...

        Konak Belediyespor bayan basketbol takımı devretmek için büyük çaba harcayan yönetim, karşısına çıkan “kulüp borcu” nedeniyle sıkıntıya düştü. Devir gerçekleştirilemedi. İzmir Büyükşehir ilçeleri içine yeni katılan Bergama Belediyespor ile formülü buldular ama o da salon engeline takıldı. Bergama’daki mevcut salon, lig için standart değildi.

        Şimdi 2 soru sormak ihtiyacını hissettim.

        Birincisi; bu salonda hiç mi lig maçı oynanmadı?Bildiğim kadarıylauluslararası turnuvabile yapıldı.

        İkincisi demek ki artık Ege’de salon sıkıntısı var ve belediyeler buna son vermeli.

        Aliağa’yı atlamayalım

        Bergama’dan İzmir’e doğru ilerlerken Aliağa’yı atlamayalım...

        Geçen yazımda sizlere yaşanan bazı gerçeklerden örnekler vermiştim. Kulüp başkanı “altına imzamı atarım” dedi. Ama belediye başkanından ses seda çıkmadı. Cevap hakkı halen baki.

        Aliağabasketbolda nedenbu duruma düştü?

        Öncelikle bilinçsiz yönetim tarzıyla.

        Sondan bir veya birkaç önceki yönetimlerin “harvurup harmansavurması”Aliağa’yı bugünlere getirdi. Uğur Eren ve arkadaşlarına tüm suçu yüklemek günah olur.

        Geçmişte, genel menajere (Birtan Saka) bile “sen karışma” mantığıyla transfer çalışmalarını antrenörlerle birlikte yapan ve yüzünübile görmedikleriyabancı oyuncuyaparalar ödeyenyönetimler için “sütte leke var, onlarda yok” demek çok yanlış olur.

        Zincirleme hatalar sonrasında ve de “nasıl olsa belediyeden ödenecek” düşüncesi filmin sonunu hazırladı. Aynen Türk filmlerindeki gibi bu kez mutlu sonla bitmedi. Hüsran oldu!

        Sadece sporda, basketbolda, yaşamda dün yok. Hep ileriye bakacaksın...

        Şimdi önümüzü görmemiz lazım. Elde kalan takımlarımız Pınar Karşıyaka, Gelişim Koleji, Gediz Üniversitesi, Akhisar Belediyespor, Pamukkale Üniversitesi, Bostanlıspor, Socar Petkim, bayanlarda İzmir Büyükşehir Belediyespor, Balçova Termalspor, Urla Edaspor, Urla Gençlik Belediyespor.

        Takımlarımızın birlik ve beraberlik içinde, gerekirse Pınar Karşıyaka’nın ağabey rolü üstlenerek gençlerini alt liglerdeki, takımlara vererek “güç birliği”ne gitmesi İzmir ve Ege basketbolu için yararlı olacaktır.

        Diğer Yazılar