Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Büyükşehir Belediyespor yıllardır İzmir ve Türk Sporu’na sporcu yetiştirdiği gibi, dünya, Avrupa ve Türkiye Şampiyonalarında (Özellikle de judo, okçuluk, güreş) başarılarıyla adından söz ettirdi. Hentbolde Türkiye çapında derece elde etti, Avrupa’da oynadı.

        Özellikle de Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ‘‘Avrupa Yenilmezlik Rekorunu’’ elde ederken, dünya çapında takdir gördü.

        Unutulmaz başkan Ahmet Piriştina döneminde güçlü idari yapısıyla erkek ve kadın basketbolunda büyük başarı yakalayan, erkeklerde 1. Lig’e çıkan takım başkanın “Biz İzmir takımlarına rakip olmamalıyız” diyerek, teknik ekip ve oyuncularını Pınar Karşıyaka ve Göztepe’ye verdi. Türkiye Basketbol Ligi’nin “İlk şampiyon”u Altınordu’ya basketbol takımı kurdu.

        O günden sonra, ilerleyen dönem içinde çeşitli defalar liglere erkek ve kadın takımlarıyla katılan İzmir Büyükşehir Belediyespor’un basketbolu bir türlü kendine gelemedi. Bir kaç kez Bölgesel Lig’den 2. Lig’e çıkan erkek takımı, idari hatalar sonucunda bir yıl sonra yine alt lige geriledi... Kadın takımı büyük transferler yapmasına karşın bir türlü mücadele ettiği 2. Lig’den 1. Lig’e çıkamadı.

        Sezon başında ise basketbolda yönetim kadrosu da tamamen değişti. Yıllardır kulüpte görev yapan yöneticilerin işlerine son verilerek, antrenör Mustafa Ağme, takım sporları branş koordinatörlüğüne getirildi.

        Erkek basketbol takımı bu sezon 3. Lig’de, Bostanlıspor ile birlikte İzmir’i bu ligde temsil edecek. Kadın takımı da yıllardır olduğu gibi yine aynı yerinde.

        Erkek takımının başında yine Mustafa Ağme var. 1994-95-96 doğumlu genç oyuncuların yanına bir iki takviye ile mücadele edecekler. Geçen yıl İzmir’de üçüncü olarak Türkiye Şampiyonası’na katılan Genç Erkek takımın ise bu sene tek bir hedefi var ‘‘İzmir Şampiyonluğu’’...

        Kadın takımında ise 12 yıl sonra antrenör değişikliğine gidildi. Kadınlar 2. Ligi’nde takımı 12 senedir hiçbir başarı elde edemeden çalıştıran Cenk Gürle’nin işine son verilerek yerine Evrim Kurtuldu getirildi. Geçmişte İzmir dışından getirilen basketbolcuları defterden silen yönetim, şimdi İzmirli genç kızlarla uzun vadede başarıyı yakalamayı amaçlıyor. A takımının yanı sıra alt yapısında da revizyona giden kulüp, genç kızlarda hedefini “Türkiye Şampiyonluğu” ve A takıma olabildiğince oyuncu yetiştirmek olarak belirledi.

        Erkek ve kadın takımlarında genç oyuncularla başarıyı yakalamak istediklerini belirten Mustafa Ağme ‘‘Hiçbir İzmir takımına rakip değil, oyuncu kaynağı olmak istiyoruz’’ diyor. Hırsı ve tecrübesiyle Ağme’nin başarıyı yakalayacağından hiç şüphem yok. Yeter ki köstek değil destek olanlar yanında olsun...

        “KUŞ”ADASI KANATLANDI

        Engin Berberoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde 1998-99 sezonundaki tek belde takımı olarak Türkiye Basketbol 1. Liginde başarıyla mücadele eden Kuşadasıspor, yıllardır basketbolda bir şeyler yapmanın çabası içinde.

        Spor Salonu olmasına karşın “ekonomik kriz”ler nedeniyle bir türlü yeni bir atılımı yapamayan Kuşadasıspor bu kez, Türkiye Basketbol Federasyonu’na müracaat ederek, “Salonumuz, takımımız, paramız var” dedi ve Türkiye Basketbol 3. Ligi’ne alınmasını sağladı...

        Antrenörlüğe, ligi iyi tanıyan Karşıyaka’nın efsane oyuncularından Ziya Uyanık’ı getiren ve “Hedef ilk sene TB3L’de kalıcı olmak ardından tekrar bu başarıyı elde edebilmek” diyen kulüp başkanı Muşti Demiroğlu ve şube başkanı Tufan Asraf’ın destekleriyle ayağa kalkan Kuşadası’nda basketbol, futboldan daha çok seviliyor.

        A takımın yanı sıra altyapıda da Kuşadası ve Ege bölgesine oyuncu yetiştirme amacı olan kulübe başarılar diliyor ve eski şaşaalı günlerine dönmesini arzu ediyoruz.

        Diğer Yazılar