Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKINCI Üssü davasının görüldüğü mahkemede dün bir yandan iddianameyi okuyup diğer yandan duruşmayı takip ederken fark ettim.

        Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde olduğunu kabul eden ve “kurmay subaylar imamı” olarak yargılanan sanık Hakan Çiçek’in savunması çok daha netleşti.

        O gece “sivil imamlar” ile darbe girişimini gerçekleştiren subaylar, bütün planlamalarını 143. Filo Komutanlığı ile yanı başında yer alan “subay gazinosu”nda yapmış.

        Filo komutanlığının koridorunda bir kamera olduğu için darbecilerin ne yaptıkları video görüntüleriyle kayıt altındayken, subay gazinosu civarında kamera bulunmaması, olanların da hard disklerinin tanklara ezdirilmesi nedeniyle görüntüye ulaşmak mümkün olmamış.

        Ancak itirafçıların ve sanıkların ifadeleriyle darbeye kalkışanların hepsinin o gece subay gazinosunda bulunduğu kesinleşmiş.

        SORGUYA SORGU

        Diğer sivil imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Harun Biniş ile birlikte tarlada yakalanan Hakan Çiçek, tabii sorgusunda her şey gibi bunu da inkâr etti.

        Kendisinden bir gün önce dinlenen diğer sanık Kemal Batmaz ile aynı yöntemi sergiledi.

        Hatta öyle bir hale çevirdi ki kendisine soru soran avukatları sorgular duruma getirdi.

        Bu da müşteki sıralarındaki dinleyicinin “Siz mi onu, o mu sizi sorguluyor?” isyanına yol açtı; hâkim de bağıran müşteki yakınını salondan attı.

        Çiçek bu durumdan oldukça memnun kaldı; avukatlardan gelen bir soruya aynı yöntemi kullandı.

        “Siz teröristbaşının kitabında yer alan elma hikâyesini savunmanızda kullanmışsınız” diyen avukata, “Demek kitaplarını okuyorsun, sen FETÖ’cüsün” karşılığını verince sanıklardan alkış koptu.

        Bu durum zaten sinirleri gerilen müşteki yakınlarının, sanıkların üzerine ellerindeki pet şişeleri fırlatmalarına yetti; jandarmanın hazırlıklı oluşu sayesinde yatıştı.

        Avukatların ağırlıklı bölümünün iddianame üzerinde hazırlıksız gelmesinin avantajını kullanan Çiçek ise istediğini bir daha yaptırmış olmanın rahatlığındaydı.

        Çünkü saat 20.00’den sabah 08.00’e kadar Akıncı Üssü’nde ne yaptığını anlatmaktan kurtuldu.

        GAZİNODAKİLER

        Bu aşamada bir detayı, mahkeme başkanının “Subay gazinosunda darbe planını yürüttüğünüzü diğer sanık ifadelerinden biliyorum” sözünde fark ettim.

        İddianamede yer alan ifadelere göre, o gün darbeyi planlayanlar gazinoda toplanırken, derdest edilip getirilen komutanlar misafirhaneye konulmuş.

        Eğer o gün darbe başarılı olsaydı, o gece gazinoda bulunan ve bugün mahkeme salonunda yargılananlar komuta kademesinde olacaktı.

        Ama başaramadılar, o gün misafirhanede olanlar bugün komuta kademesindeler...

        Kimler mi?...

        Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar başta olmak üzere, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na dün atanan Org. Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Org. Yaşar Güler ile Korg. Mehmet Şanver’in kızının İstanbul’daki düğününe katılan diğer komutanlar...

        Bir de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga...

        Tanıkların anlattığına göre, gözleri ve elleri çözüldükten sonra misafirhanede hepsi bir araya gelmiş.

        Bugün de hep birlikte komuta kademesindeler...

        Diğer Yazılar