Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rio, bilinmezler içerisinde olimpiyata ‘merhaba’ diyor. İki yıl önceki Dünya Kupası heyecanından eser yok. Geçiçi OHAL koşulları mevcut. Brezilyalılar umursamasa da Zika yabancıları korkutuyor

        Güney Amerika kıtasının ilk olimpiyatına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Brezilya, kaos ve bilinmezlikler içinde oyunlara ‘merhaba’ diyor. Ülkedeki sıradan vatandaşın bu gururu paylaştığı söylenemez. Rio bir taraftan tesisten konaklamaya saymakla bitmez eksikleri son dakikada tamamlamaya çalışırken, bir taraftan da özellikle fakir Brezilyalı halkın isyanıyla uğraşıyor.

        Rio’ya ayak bastığınızda bir olimpiyat şehrine geldiğinizi anlamak zor. İki yıl önce ülkeyi saran Dünya Kupası heyecanından eser yok. Size olimpiyatı hissettiren ilk şey gecenin yarısında bile eksik olmayan yoğun trafik ve her yerde duruma isyan eden insanlar...

        İşte şehirdeki bu trafik sorunu, Rio’da dün ve bugün adeta sokağa çıkma yasağı ilan edilerek çözülmüş. Yerli halk adeta kentin sokaklarından sürülüyor.

        2 GÜN OLİMPİYAT TATİLİ!

        Oyunlar öncesinde meydanlarda protesto gösterileri var. Güvenlik endişesi de had safhada. Ekonomik ve politik kriz nedeniyle favelalarda yeniden palazlanan çeteleler ve sokak mafyalarına karşı askerler de kışlalardan çıkmış. Havalimanından itibaren her tarafta ellerinde uzun namlulu silahlarla bekleyen askerler görülüyor. Ülkede geçici OHAL koşulları mevcut. Rio’da olimpiyat nedeniyle 2 günlük tatil ilan edildi. Brezilyalılar fazla umursamasa da Zika Virüsü endişesi yabancıları korkutuyor. Biz gazeteciler de geldiğimiz andan itibaren çevremizde vızıldayan sivrisineklerden adeta hayalet görmüş gibi kaçıyoruz!

        Hem Brezilyalılar’ı, hem de yabancıları etkileyen bu olumsuz şartlar, bilet satışlarına da olumsuz yansımış. Olimpiyatlar için satışa çıkan 6 milyon biletten yaklaşık 1.6 milyonunun elde kaldığı konuşuluyor. Rusya, ABD, İngiltere gibi ülkelerden bilet iptalleri de tavan yapmış durumda... Bu da oyunlar sırasında özellikle Brezilyalılar’ın iddialı olmadığı dallarda tribünlerde boşluklar olacağını gösteriyor.

        Diğer Yazılar