Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hele doğal güzellikleri ile ünlü yıldızların da botoks yaptırdığını öğrenince ve bu enjeksiyonların uzman ellerde ne kadar harika sonuçları olduğunu görünce!

        Botoks tartışmaları hala devam ediyor. Belki siz de henüz botoks enjeksiyonları ile tanışmayanlardansınız ve doğal olarak bu tartışmalar kafanızın daha da karışmasına neden oluyor. Yaptırmalı mı, yoksa hiç yaptırmamalı mı? Ya çok kötü görünürsem! Botoks tedavisi ne kadar etkili oluyor ve hangi ünlüler bu enjeksiyonları yaptırıyor? Yukarıdaki sorular, endişeler sadece sizin değil, son yirmi yıldır tüm güzellik endüstrisinin gündemini meşgul ediyor ve görünen o ki bu durum yakın zamanda değişecek gibi de görünmüyor. Belki siz de botoksu deneyenler arasındasınız, kim bilir belki de henüz denemediniz ama ünlülerin genç görünümlü, pürüzsüz ve tek bir kırışıklığın bile olmadığı mükemmel ciltlerini gördükçe baştan çıkıyor ve botoks yaptırmak istiyorsunuz.

        Hemen hemen herkes Kylie Minogue ve Nicole Kidman’ın botoks enjeksiyonu yaptıırdığından bahsediyor. Ama doğal güzellikleri ile tanınan birçok ünlünün de bu enjeksiyonları yaptırdığını duymak sizi şaşırtabilir. Mesela Naomi Watts, Kim Kardashian düzenli olarak botoks yaptıran ünlülerden. Jennifer Lopez de daha geçenlerde gençliğini korumak için botoks enjeksiyonlarından yardım aldığını açıklayan yıldızlardan.

        Popüler olan inanış botoksun yüzdeki mimikleri dondurduğu ve hiç de doğal bir olmayan bir görünüm yarattığı olsa da yukarıda ismi geçen ünlülere baktığınızda yüzlerinin bambaşka bir hikaye anlattığını göreceksiniz. Eğer doğru uygulanırsa, yani eğer enjeksiyon işinin ehli bir uzmanın elindeyse ortaya son derece doğal sonuçlar çıkar. Kırışıklıklar düzelir, yüzünüz yıllar öncesine geri döner ve çok daha genç bir görünüm ortaya çıkar. Yani, botoks ile yine kendimize benzeriz ama aynadaki yansımamız kendimizin çok daha dinlenmiş, taze bir versiyonudur!

        Etkisi en az dört-altı ay süren botoks enjeksiyonlarının en harika yanlarından biri zaman içinde onlara giderek daha az ihtiyaç duymanızdır. Bu şu anlama geliyor: Uygulama yapılan kas üst üste yapılan enjeksiyonlar sayesinde kas kasılmayı unutmaya başlıyor. Kasılmaması, mimik yüzünden oluşan kırışıklıkların oluşmaması anlamına geliyor. Ve kas kasılmayı unutmaya başlayınca dört ayda bir yaptırdığınız botoks enjeksiyonlarına önce altı ayda bir sonra da bir bakmışsınız sekiz ayda bir ihtiyaç duymaya başlamışsınız.

        Aklınıza gelen sorulardan biri de enjeksiyonların herhangi bir risk taşıyıp taşımadığı olabilir. Yaklaşık otuz senedir kozmetik amaçlarla kullanılan botoks, tüm dünyada yüzbinler, hatta milyonlarca kadında başarıyla ve herhangi bir yan etki söz konusu olmadan uygulanmıştır.

        Botoks, anti-aging söz konusu olduğunda, cildinizin ve yüzünüzün geleceğine yapabileceğiniz en iyi yatırımdır. Çünkü bu enjeksiyonlar sadece var olan kırışıklıkların görünümünü yok etmekle kalmaz, aynı zamanda ileride oluşabilecek kırışıklıkları da önler. Eğer düzenli olarak botoks yaptırırsanız, enjeksiyon yaptırdığınız bölgede hiçbir zaman yeni kırışıklıklar oluşmayacağına emin olabilirsiniz. Ve kırışıklıklar hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri bir defa oluştuktan sonra onları silmenin çok zor olduğudur. En pahalı ve en etkili kremler bile yaşlanmanın en belli başlı belirtisi söz konusu olduğunda, onu tamamen silmekte yetersiz kalır. Bu, tabii ki krem kullanmayın anlamına gelmiyor ama hiçbir kremin kırışıklıklar konusunda botoksun yarattığı etkinin yanına yaklaşamayacağını da bilmeniz gerekiyor.

        Yüzdeki her bölgenin botoksla tedavi edilemeyeceğini belirtmeliyim. Botoksun en çok kullanıldığı ve en etkili olduğu yerler yüzün üst bölümüdür. Alındaki kırışıklıklar, göz çevresindeki kaz ayakları, iki kaş arasındaki bölge bu enjeksiyonların uzmanlık alanına girer. Yani yüzün üst bölümündeki bütün mimik çizgilerinde etkilidir. Botoksun daha yenilikçi kullanım alanları da vardır. Mesela boyun bölgesindeki çizgiler gibi. Ancak bu enjeksiyonların sadece son derece deneyimli uzmanlar tarafından uygulanması gerektiğini unutmayın.

        Uzun lafın kısası, etkili bir anti-aging rutini geliştirmek isteyen her kadın yatırımını, iyi bir cilt temizleyici, iyi bir nemlendirici ve düzenli olarak yaptırdığı botoks enjeksiyonlarına yapmalı.

        Diğer Yazılar