Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Simetrik bir yüz güzelliğin olmazsa olmazı. Gençlik yıllarında aslen simetrik olan bir yüz de yıllar içinde bunu kaybedebilir. İşte size doğru müdahaleler ve minik dokunuşlarla bu çekiciliği yakalamanın yolları...

        İki tarafı da simetrik olan bir yüzün görünümümüzde yaratacağı fark son derece etkileyici. "Son zamanlarda ınutsıız görünüme sahip olan çok kadın görüyorum: fakat henüz sorunun tam olarak ne olduğunu anlatamıyorlar.

        'Giizel görünmüyorum, nedenini de bilmiyorum ve sadece sol tarafımdan fotoğraf çekiyorum" gibi şikayetlerle geliyorlar ve muayenede, bu belirsiz şikayetlerin nedeninin ancak profesyonel bir gözün fark edebileceği şekilde, yüzün bir kısmında oluşan hafif bir asimetriden kaynaklandığını anlatıyorum. Yüz asimetrileri, embriyoııik gelişimin başlarında, gebeliğin özellikle ilk trimester döneminde gelişmeye başlıyor. Bu, embriyoda yiiziin beriki tarafının bir anıya geldiği dönem. Asimetri, bu kritik gelişme döneminde değişkendir ve gelişimi orada bitmez. Dış etkenlere bağlı olarak simetri ömür boyunca değişkenlik gösterebiliyor. Görsel çalışmalar, insan yüzünün simetrik hale getirilerek daha çekici ve güzel bir görünüme ulaştırılabileceğini gösteriyor. Mesela aktris Cate Blanchett'ııı film yıldızları arasında yüksek simetri derecelerinden birine sahip. Aynı şekilde Charlize Theron da bu simetriye birebir uyan aktrislerden. Son dönemde küçük yüz asimetrilerini düzeltmek için en etkili uygulama küçük hilelerle harikalaryaratılabilen hyaluronik asit dolgu. Mesela çökmüş bir elmacık kemiğini doldurarak daha geııç ve güzel bir görünüme kavuşmak mümkün.

        Hyaluronik asit dolgunun alternatifi botoks

        Sık olarak kullanılan bir başka faydalı araç da botoks. Yöntem eşit olmayan kaşları düzeltmek ve kaş yüksekliğini ayarlamaya imkân veriyor veya çenede fazla olan masseter kas boyutunu azaltarak çeneyi daha şekilli hale getirme olanağı sunuyor.

        Cate Blanehett ve Charlize Theron simetriye sahip yüzleri ile en güzel kadınlar arasında yer alıyor. Doğru uygulamalarla, simetrik bir yiize ve güzel bir görünüme sahip olmak artık bir hayal değil.

        Genç görünümün sırı: Sıkı yanaklar

        Yaşla birlikte, yanaklarımız hacim kaybeder çünkü yerçekimine karşı koyamaz ve sarkarlar. Bu dunun beraberinde başka problemlere de neden olabiliyor.

        Ama en belirgin olanı yorgun ve halsiz görünüme neden olan oyuk yanaklar. Aynı zamanda yanakların iki tarafında çirkin çizgiler de yüzde bir gölgeye neden olabilir. Bu durumda koyu olan göz çevresi çok daha fazla kararır. Yanaklardaki hacim kaybı nedeniyle ne kadar uyursak uyuyalım yine de yorgun, bitkin ve cansız görünürüz. Dolgu maddeleri genellikle yanak sarkması sorununu çözmek için kullanılan tek yol ve 10 yaş daha genç görünmekmümkiln. Pek çok ünlü 40 yaşını geçmiş olmasına rağmen nasıl oluyor da hâlâ bu kadar genç ve canlı görünebiliyor diye merak ediyorsanız bunun sırrı da işte bu yanaklara özel olarak uygulanan dolgu yönteminde saklı.

        Yorgun görünüm ve gözaltı morluklarının çözümii doğru dolgu olabilir.

        Bize en çok gelen şikayetler arasında yorgun görüntü ya da göz halkalarında koyulaşma da yer alıyor. Pek çok kişi bunun sarkmış ve hacmi azaldığı için sönmüş yanaklarındım kaynaklandığının farkında değil. Uygulama sonrası sonuçlar ise çarpıcı. Tüm uygulamalarda olduğu gibi, burada da yeterli ölçii en doğru anahtar. Sadece kaybolan hacmi geri kazandırmak yeterli. Çok fazla uygulama sizi bir sincap gibi gösterebilir. Uygulama doğru şekilde yapılırsa, sonuçlar size bile uygulama yaptırdığınızı unutturacak kadar doğal olur.

        Hacimli dudaklarla özgüvenli gülükler

        Angelina Jolie ve Megan Fox seksi ve dolgun dudakları sayesinde daha çekici ve güzel bir görünüme sahip. Kadınlar üzerinde yapılan çalışmalar gösteriyorki, bir kadın cansız saçları ve kırışık cildi ile diğer bazı yaşlanma belirtilerine sahip olsa bile dolgun dudaklarla daha geııç görünebilir. Maalesef 30 yaşından sonra dudaklarımız incelmeye başlar. Zamanla hacmi azalır, kontum kaybolur ve dudak açısı aşağıya doğru düşmeye başlayarak kişiye üzgün bir görünüm verir. Genetik faktörler dudakların incelmesinde büviik bir rol oynarken, sigara tüketimi, stres ve güneşin zararlı etkileri de dudakların incelmesini hızlandırıyor. Uygun bir teknik kullanarak lıvalüranik asit dolgu maddeleriyle sorun çözülebilir. Uzmanların uygulayacağı doğru dozdaki hyaluronik asit dolgu maddeleriyle dudakların lüdrasyoıuı arttırıp pürüzsüz yüzeye ulaşılabilir. Böylece daha genç ve hoş bir görünümüme kavuşmak da mümkün olur.

        Diğer Yazılar