Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen hafta Dsmart ve Digiturk gibi platformlara girişin çok kolay ama bu platformlardan ayrılmanın çok zor olduğunu yazdığım için inanılmaz sayıda mail aldım. Herkes bu konuda dertli. Özellikle Dsmart adeta "Giriş var, çıkış yok" diyor. Tüketicilerden şikayetler yağıyor.

        Buradan hem Milliyet’te birlikte çalıştığım Yıldırım Demirören’e hem de Dsmart Genel Müdürü Oktay Demir’e seslenmek istiyorum: Bu problemi çözün. Dsmart’tan çıkışların bir telefonla rahatça mümkün olmasını sağlayın…

        Bu tür şikayetler arttıkça bir süre sonra çıkamayacağını düşünerek yeni abone gelmez olur Dsmart platformuna. Yani ticari olarak da çıkışı zorlaştırma doğru taktik değil.

        Bakın özellikle belirtiyorum bu durum dijital platformlarda yok. Girmek istediğinde pat diye giriyorsun ve çıkmak istediğinde de pat diye çıkıyorsun. Dsmart ve Digiturk de kendini bu duruma göre güncellemek zorunda.

        İNTERNET SİPARİŞLERİ VE BİTMEYEN BEKLEYİŞLER

        Son dönemde tüketiciler tarafından çok şikayet edilen bir diğer konu da internetteki alışveriş sitelerinden alınan ürünlerin çok geç gelmesi ya da hiç gelmemesi.

        Ciddi bir tedarik sorunu olduğundan bahsediliyor. Fiyat avantajı ve bir tıkla alma kolaylığı nedeniyle internet alışveriş siteleri çok rağbet görüyor fakat mallar geç kargolanıyor. Teslimat ayağında büyük problem var.

        11 GÜN SONRA ALDIĞIM ÜRÜN HÂLÂ KARGOYA VERİLMEDİ

        Kulağımıza gelen bu tür şikayetlerin aslı astarı var mı diye denemek için popüler olan trendyol.com’dan 29 Kasım’da alışveriş yaptık. Sonuç gerçekten sizlerin bana yazdığı gibi oldu. Aynı gün siparişi verip, ödemesini yaptığımız halde ürün henüz kargoya dahi verilmedi! Düşünün, 29 Kasım’dan beri, yani 11 gün olmuş!

        İnternet sitesi içinde bu durumu şikayet edebilecek hiçbir mekanizma yok. Trendyol’un müşteri hizmet numarasını aramak tam bir Çin işkencesi. Oradan oraya bağlanmaktan helak oluyorsunuz, geniş bürokrasi ağında yorulduğunuzla kalıyorsunuz. Şikayetler düzgün dinlenmiyor. Alıcı ile satıcı arasında bağ kuracak yazılı bir mekanizma da yok.

        YURT DIŞINDAN 1-2 GÜNDE GELİYOR, İSTANBUL İÇİNDEN 2 HAFTADA GELEMİYOR

        Aslında trendyol da işleyişteki bu sıkıntıların farkında. O nedenle habire "Geç kargolar için özür dileriz" diye anons yaptırıyor.

        Yahu bu anonsa kadar şu işi iyi organize etseniz de ürünlerin bir an evvel teslimatı yapılabilse. Bunun organizasyonu bu kadar mı zor? Yurt dışı mahreçli kimi siteler bile 1-2 gün içinde siparişi gönderebiliyorken İstanbul içinde bu kargo gecikmesi rezalet değil de nedir?

        Bana bu tür şikayetlerinizi yazın sevgili okurlar… Elimden geldiğince bunları bu köşede ifade etmeye çalışacağım. İnsan hakları haftasındayız. Tüketici hakları da total anlamda insan hakları meselesinin hiç şüphesiz bir parçası.

        *

        Osman Kavala, AİHM ve yargı reform paketi

        Yukarıda da hatırlattığım gibi İnsan Hakları Haftasındayız ve Osman Kavala maalesef hâlâ tutuklu. Bu köşede defalarca Kavala’ya yapılan haksızlığı dile getirdim. Asgari adalet kriterleriyle incelense dahi dosyasının içinin boş ve hukuki mesnetten yoksun olduğunu hatırlattım. Kabul edilemez bir durum bu.

        Osman Bey tam 771 gündür hapiste. Bu konuda kaleme aldığım yazılar üzerine kendisi bana bir mektup göndermişti ve hatırlarsanız bu köşede o mektubu da yayınlamıştım. Mektubunda bile şikayet eden değil bilgelik gösteren bir tavırdaydı.

        Dün AİHM, Kavala hakkında ihlal kararı verdi ve serbest bırakılmasını istedi. Fakat bizi AİHM de değil evrensel hukuk ve adalet kriterleri bu neticeye götürmeli.

        Zaten hükümetin öncülüğündeki yargı reform yasası da bu adalet talebi sebebiyle çıktı. Sadece yargı reform paketi işletilse bile Kavala tahliye edilir diye düşünüyorum.

        Ayrıca unutmayalım hem mevcut Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan hem de Başkanvekili Engin Yıldırım, Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gerektiği yönünde çok güçlü hukuki argümanlar ortaya koydular. Her iki yüksek yargıcımızın da kararı bence dikkatle okunmalı.

        İşin adaletsizlik tarafı böyle… Diğer yandan Osman Kavala ve Ahmet Altan gibi insanların hapiste olması Türkiye’nin menfaatlerine de zarar veren bir noktaya gelmiş durumda.

        Bu açıdan da bakıldığında Türkiye’nin faydasını düşünen herkes Kavala’nın tahliyesinden yana olmalı...

        Diğer Yazılar