Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Önceki gün kulislerde bomba etkisi yaratan bir buluşma yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Milli Görüş’ün sembol isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etti.

        Cumhurbaşkanı ziyaretin ardından dün yaptığı açıklamada "Sayın Asiltürk benim bir büyüğümdür. Benim ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yalnızlığı hissetmememiz lazım" dedi. Bu açıklama ile Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı'nda görmek istediğini bir kez daha beyan etmiş oldu.

        Peki Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bu ziyarete ve Cumhurbaşkanı'nın sözlerine nasıl bakıyor? Oğuzhan Asiltürk ile Millet İttifakı nedeniyle anlaşmazlık yaşadığı söyleniyor, bu iddia doğru mu? Yeni ittifaklar için kapıyı açıyor mu?

        Kulisler kaynarken dün akşam Sayın Karamollaoğlu’nu aradım ve tüm bu soruları kendisine sordum.

        "Bu ziyaret size sürpriz oldu mu Sayın Genel Başkan?" diyerek girdim söze…

        "Hayır Nagehan Hanım, ne sürprizi, Oğuzhan Bey bana geçen cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendisine ziyarete geleceğini haber vermişti. Önceden planlanmış ve bildiğim bir ziyaretti."

        "Ne hissettiniz bu ziyaret karşısında?" deyince "Bu bir nezaket ziyareti, bu aşamada başka türlü görmek doğru olmaz" dedi.

        REKLAM

        "OĞUZHAN BEY İLE BU KONULARI HENÜZ KONUŞMADIK"

        Karamollaoğlu’na Saadet Partisi olarak durdukları yer ile ilgili Oğuzhan Bey’in bir rahatsızlığı, bir itirazı, aralarında bir fikir ayrılığı olup olmadığını sordum.

        "Hayır, Oğuzhan Bey ile biz bu konuları konuşmadık. Kesinlikle böyle bir fikir ayrılığı ya da kendisinin Saadet Partisi’nin bulunduğu yere yönelik dile getirdiği bir itiraz yok. Yeri ve zamanı gelince bunlar oturulur, konuşulur."

        Sayın Asiltürk’ün Saadet Partisi’nin 2018 seçimlerine Millet İttifakı olarak gitmesine yönelik bir itirazı var mıydı?

        Buna da çok net bir şekilde ‘hayır’ cevabı verdi Temel Bey.

        Peki acaba Sayın Cumhurbaşkanının ittifak çağrısına nasıl bakıyor?

        Sayın Karamollaoğlu ısrarla henüz bir seçim sath-ı maili olmadığını, dolayısıyla bu konuları konuşmak için erken olduğunu söyledi.

        "Erken seçim bekliyor musunuz?" diye sordum, "Hayır ancak 2022’nin sonundan itibaren seçim gündeme gelebilir" diye düşünüyorum, karşılığını verdi ve şunları söyledi: "Bizim kapımız herkese açık Nagehan Hanım. Herkesle konuşuruz."

        Bunun üzerine "Yani 'Cumhur İttifakı bünyesinde yer almak imkan dahilinde değildir, biz çok net bir şekilde Millet İttifakı’nın bir üyesiyiz' demiyor musunuz?" diye sorunca Karamollaoğlu "Bugün durduğumuz yer belli. Ancak ittifaklar koalisyon değildir. Her türlü fikir alışverişine açığız" diye yanıtladı.

        Sonra da şunları ekledi: "Nagehan Hanım bu görüşmeler iyidir. Cumhurbaşkanının herkesle görüşmesinde fayda var. Yüz yüze görüşmek siyaseti yumuşatır."

        Temel Bey, Sayın Cumhurbaşkanı ile son olarak referandumdan önce görüşmüş. "Sizinle de bir araya gelmek isterse ne cevap verirsiniz" dedim. "Tabii ki böyle bir istekleri olursa yanıtımız olumlu olur" yanıtını verdi.

        Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinde çeşitli kurulların istişare yolu ile karar aldığını, kimsenin tek başına Saadet Partisi'nin bulunduğu yer ya da stratejisi ile ilgili tek başına hüküm veremeyeceğini söyledi.

        Melih Bulu'nun  en sevdiği Metallica parçası hangisi?

        Melih Bulu'nun  en sevdiği Metallica parçası hangisi?
        0:00 / 0:00

        Ertuğrul Özkök dün Boğaziçi’nin yeni rektörü Melih Bulu’nun açıklamalarına gönderme yaparak "Metallica dinliyormuş… Ben Metallica’cı değilim. Buna karşılık hayatımın fon müziği diye yaptığım Spotify listemde bir Metallica şarkısı var. O da Unforgiven… Acaba yeni rektörün en sevdiği Metallica şarkısı hangisi? Bence öğrencilerle birlikte bu şarkıyı söylemeyi denemeli..." diye yazdı.

        Özkök’e bir küçük hatırlatma yapayım. Boğaziçi’nin yeni rektörü yalnızca Metallica değil, hem Metallica hem de Guns N Roses dinlemeyi sevdiğini söylemişti.

        Hakikaten acaba en sevdiği parçalar hangileri?

        Dün yeniden Bulu’yu aradım ve Metallica ve Guns N Roses’ten favori şarkılarını sordum.

        Hiç tereddüt etmeden, çok net cevap verdi.

        Metallica-Nothing Else Matters.

        Guns N Roses- November Rain.

        En yumuşak parçaları seçmiş. Demek çok da hard rockçu değil.

        Guns N Roses benim de en sevdiğim gruplardan biridir. 90’lı yıllar boyunca albümlerini adeta hatmettik. Bugün hala evimizin kapısında koskoca bir posteri asılı duruyor.

        Ama bana kalsa November Rain değil Paradise City ve I Used To Love her derdim. Appetitte for Destruction ve Lies albümlerinin tadı benim için başkadır.

        Metallica’ya gelince… Hiçbir zaman Metallicacı olmadım. Yine de tercih yapmam gerekse bence en iyi şarkıları Whiskey in the Jar’dır.

        Sanırım Melih Bey damardan Metallicacı ve Guns N Rosesçi değil. Gerçek fanatiklerin en sevdikleri parçalar fazla popüler ve hayli soft Nothing Else Matters ve November Rain olamaz.

        Diğer Yazılar