Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Serinin üçüncüsünde de yer aldığı “Çakallarla Dans”, yeni dizi “Diriliş” ve tiyatro oyunu “Parkta Güzel Bir Gün”... Didem Balçın şahane bir 2014 geçiriyor...

        Didem’le Çakallarla Dans vesilesiyle tanıştık. Yönetmen Murat Şeker arkadaşımdı, bana da Timur Acar’la aynı sahnede çok eğlenceli bir rol vermişti. O sıcak aile ortamında bir dost daha kazanmıştım. Sonra öğrendim ki yeni dizisi Diriliş için harıl harıl çalışıyormuş... “Hem röportaj yapalım hem de senin atlardan birkaçıyla buluşalım” diye aradım. Kemerburgaz’daki Rüzgar Çiftliği’nde buluştuk dizideki adı Selcan Hatun’la... Aralık ayında vizyona girecek yeni filmi Çakallarla Dans-Sıfır Sıkıntı’yı da konuştuk...

        ■ Diriliş dizisinde geri sayım başladı... Nasıl gidiyor?

        Çok güzel bir proje, bu kadar uzun ön hazırlığı olan bir işte yer almamıştım. Tarihi bir oba kuruldu. Sadece 2 ay at binme ve ok atma eğitimi aldık. Taktığımız şapkadan yüzüğe kadar her detay kontrol ediliyor. Aralıkta başlıyor.

        ■ At sahneleri zor ama... Fotoğraf için bile uğraştık...

        Gerçekten öyle. At, insana en yakın duyguları olan hayvanmış ama onun da modu var. Eğitmen Kemal Arda bana yardımcı oldu. Sayesinde atlarla diyalog kurdum. Bir atla yakınlaştık, adını Minik koydum, en iri attı o ayrı. Ona kolyeler aldım, şeker, domates verdim, tımarını yaptım.

        ■ Minik mi olacak çekimlerde?

        Şimdilik öyle gözüküyor. En azından ilk kez bindiğim bir at olmayacak. Daha atlı çekimlerim başlamadı, çok heyecanlıyım. İnşallah kazasız belasız başarırım.

        ■ Düştün mü?

        Çok korkarım ama düşmedim. “Korkma sana bir şey yapmaz” dediler... Aslında dizi çekimlerinde hep bir tehlike vardır ama ekstra dikkatliyiz. Ambulansımız hazır.

        ■ Diriliş şimdi Muhteşem Yüzyıl’la karşılaştırılacak...

        Kuruluş dönemi olduğu için devamını anlamak adına çok farklı bir proje. Diriliş biraz Game of Thrones kafasıyla çekiliyor. Özel efektler, detaylar olacak. Her bölüm film tadında. Kazaya uğramaz umarım...

        ■ Yaa, bir de o var değil mi?

        5 bölüm sonra diziler kalkıyor, çok acı. Oyuncuları bırak, ekip dizinin çekileceği bölgede aylarca çalışıyor. Çok üzülüyorum. “Benim Adım Gültepe”ye inanamadım. “Urfalıyam Ezelden”de Settar Tanrıöver’i izledim ve “Bir oyuncu bu kadar iyi oynayabilir” dedim ve yayından kalktı ama neyse ki başka kanala geçmiş.

        ■ Sende durum ne?

        İlk dizim kalktığında şoke oldum. Artık alıştım. Düşünsene “Her akşam yarın işim olacak” mı diye yattığını, aynen bunu yaşıyoruz.

        ■ Engin Altan Düzyatan da Diriliş dizisinde, aranız nasıl?

        Sevgili Dünürüm’de birlikte oynamıştık yıllar önce, çocukluk arkadaşım gibi bir şey. Çok severim. Hülya Darcan’la da Dila Hanım’da birlikteydik, çok sevindim kadroda görünce.

        ■ Bir de bağımsız filmin var bu sene...

        Esra Vesu’nun filmi, yazarken tek bir hayali varmış; Melek karakterini benim oynamam... 5 senedir uğraşıyormuş. Bütçesiz bir bağımsız film. “Her şeyi sana göre ayarlayacağım ne olur Melek sen ol” dedi. İzmir’de çektik, İstanbul’da kurgulayacak, Londra’da vizyona girecek.

        ‘Öyle bir aşk yeryüzünde yok’

        ■ Gelelim Çakallarla Dans’a... Bildiğin üçledi 6 yılda... Fatma ne kadar sevdirdi kendini...

        İlker Ayrık’la bizim uyumumuz mu, Fatma’yla Servet’in uyumu mu daha çözemedim. “10’uncusu çekilse oynar mısın” diye soruyorlar, “Çekim nerede ve ne zaman derim” sadece...

        ■ İlker Ayrık, Şevket Çoruh, Timur Acar, Murat Akkoyunlu... Daha görünce gülme geliyor...

        Bitmeyen bir arkadaşlığa hatta dostluğa dönüştü bizimki. Tabii bu da çekimlere yansıyor.

        ■ Üçüncüde neler olacak?

        Del Piero Hikmet üzerinden biraz romantizm var. Derya Baykal ve Derya Şensoy kadroda bu sefer, Derya Baykal muhteşem bir oyuncu. ServetFatma devam, öyle bir aşk yeryüzünde yok zaten. Yine vaktin nasıl geçtiğini anlamayacak seyirci.

        ■ Hem masum bakışlı, hem seksi, hem güzel... Sana deniyor hepsi...

        Başlarda “Hep kötü ve seksi kadın rolleri geliyor” diye çok üzüldüm. Neden evin masum kızını oynamıyorum? Şimdi böyle düşünmüyorum. Her kötünün nedeni, dozu farklı ve bu bir deneyim.

        ‘Köyden indim şehre’

        İlk dizimdi Serseri Aşıklar... Daha Ankara’dayım, hayalimde dizi yoktu. Bir arkadaşım “Bir diziye oyuncu arıyorlar” dedi. Apar topar geldim. Orhan Oğuz görür görmez “Olur çok beğendim” dedi. Yapımcıya götürdüler, “Şimdi buraya bir para yazacağım sen de kabul edeceksin çünkü ilk işin” dedi. “Tamam” dedim. Sanayi Mahallesi’nin ortasında annemi aradım. “Oldu, üstelik bu kadar para verdiler” dedim. Annem “Haftalık mı aylık mı” gibi anlamlı bir soru sordu. Ben yolun ortasında cevabı düşünürken motosiklet çarptı. Tam ‘köyden indim şehre’ şeklinde başladım bu işe...

        ‘Annem güzel güzel oturuyor’

        ■ Güzel annen ne yapıyor? Bilmeyenler için; annen 1975 Türkiye güzeli Nur Balçın...

        Ne yapsın, güzel güzel oturuyor.

        ■ Setlerle arası yok mu?

        Güzel seçildikten sonra evlenmiş, galalara benim zorumla gelir, “Dizide oynar mısınız” diye sorduklarında “Herkes haddini bilsin” falan der... Hep bakımlıdır, “Annen senden daha güzel” demelerine alıştım.

        ■ Mert Fırat’la tiyatro nasıl gidiyor?

        Gayet iyiyiz, Moda sahnesini çok sevdim. Hani “Tiyatroda mücadele, acı vardır” derler ya, Moda sahnesinde sadece mutluluk var.

        Diğer Yazılar