Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye terör örgütlerinin neden olduğu saldırılarla mücadele ederken bir taraftan da Osmangazi Köprüsü’nü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü, Avrasya Tüneli’ni ve Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli’ni faaliyete geçirdi. Türkiye’nin dayanma gücünün artmasını, dayanırken yükselme ivmesinin devamını diliyorum.

        *

        Darbelere karşı millet barajının güçlendirildiği, bu işe aklı yatanın dönüp dönüp 15 Temmuz’da millet tarafından yazılan destana baktığı, ibret aldığı bir yıl olsun 2017.

        *

        Türkiye hem IŞİD’le hem PKK’yla hem FETÖ’yle mücadele ediyor. Aslında bu örgütlerin tasmasını elinde tutan küresel ve bölgesel devletlerle mücadele ediyor. 3’ü de başından beri Türkiye’nin dış politikasını ya massetmeye, ya uyuşturmaya, ya yetersiz bırakmaya ve bazı oldubittilerle ülkeyi geleceğe dönük sonuçlara mahkûm etmeye çalıştı, hâlâ çalışıyor. Akim kaldıkları, bertaraf edildikleri bir 2017 diliyorum.

        REKLAM

        *

        Fırat Kalkanı operasyonu ile Bab’da, Münbiç’te başarı elde edilmesi, terör örgütleri üzerinden Türkiye’yi kuşatma altına alan unsurların hareket kabiliyetini sınırlandıracak. 2017 bu bağlamda kritik yıl. Az kayıpla önemli hamleler yapılmasını ve bu hamlelerin kalıcı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.

        *

        IŞİD, bölgesel ve küresel güçlerin Suriye’ye, Irak’a “giriş bileti”. Biletin yandığını görmelerini hayal ediyorum.

        *

        ABD, İran ve İran’ın manipüle ettiği Bağdat yönetimi destek vermeseydi PYD bu kadar açılamaz, PKK bu kadar serpilemezdi. Tercihlerinin ellerinde patladığını görmek istiyorum.

        *

        2016 “vatan sevgisi” ve vatanperverliğin tek bir tanımının olduğu, tanımın da ahan da şu ya da bu olduğu zannının berkitildiği bir yıl oldu. Elbette bu işin öyle yüzlerce rengi tarifi yok, ama yöntemde farklılık olur, olacaktır. Farklılıklar mutabakatları bölmenin ya da mutabakatları değersizleştirmenin mazereti olmamalı. Vatan, üzerinde yaşayanlarla beraber vatan oluyor, daha sık hatırlanmalı.

        REKLAM

        *

        2016 “siyasi ve ekonomik istikrar” hedefinin Türkiye dışından ve içinden kaynaklanan müdahalelerle akim bırakıldığı bir yıl oldu. Normalliği ifade eden demokrasi ve özgürlük gibi kavramların kriz anlarında öne çıkan millilik, seferberlik, istiklal mücadelesi kavramlarıyla değiş tokuş olduğu bir yıl geçirdik. Seferberliğin tek bir görüş-fikirde hizalanma seferberliği olarak algılanmadığı; sanayi, endüstri, savunma ve elektronik gibi alanlarda milli üretimi hızlandırma, kendi markalarımızı yaratma iştahına tahvil olduğu bir Türkiye istiyorum. Mümkünse çabuk, 2017’de.

        *

        OHAL’den beklentimiz kısa sürmesi. Ev sahibi olmadığını, “olağana dönüş” için gerekli bir aparat olduğunu hatırlayan OHAL, tercihimizdir.

        *

        “Acırsanız acınacak hale düşersiniz” cümlesinden vazgeçelim 2017’de. Müslüman’ın en önemli hasleti merhamettir. Başkalarının yozlaşmasından, nihayetinde kendi kalbimizi karartacak mazeretler çıkarmayalım.

        REKLAM

        *

        “Tutuksuz yargılama esastır” kaidesinin istisnaya düşmediği, tutukluların ise kitapsız, ilaçsız bırakılarak hasta edilmediği bir 2017. Adalet intikamdan iyidir.

        *

        Geleceği teminat altına alan, geleceğe doğru borçlanmadığımız bir yıl olsun.

        *

        Acı olaylar, kayıplar kara günlerde ortak olabilen ve dayanışma içine giren bir millet olduğumuzu gösterdi. Bu ülkeyle gurur duyulur. Allah tasada ortaklığı, neşe ve sevinçte, ortak bir gelecek hayalinde de bir olmaya taşımaya yardım etsin. Kalpler sükûnet bulsun.

        Diğer Yazılar