Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇOCUKLARI PKK tarafından kaçırılan ve Diyarbakır’da BDP’li belediye önünde toplanarak evlatlarını geri isteyen annelerin sayısı giderek artıyordu ki, IŞİD’in Rojava’da katliam yaptığı haberleri geldi. Tilliye’de 30 kişinin IŞİD tarafından öldürüldüğü iddiası bir kamyonete yüklenen cesetlerin görüntüleriyle beraber sosyal medyada dolaşmaya başladı. Tabii şu sözlerle beraber: “PKK çocuk kaçırıyor yalanını yayacağınıza Rojava’da olanlara bakın, desteklediğiniz katiller neler yapıyor görün!”

        Derken, IŞİD cinayetleri ile AK Parti’yi ilintilendirme çabası, “geleneksel” bir etkinlikle taçlandırıldı. “Geleneksel” diyorum, çünkü ne zaman Rojava’da kötü bir şeyler olsa, PKK’lı olup da çözüm sürecini hazmedememiş bulunan sosyal medya nüveleri, Bilal Erdoğan’ın fotoğraf çektirdiği sakallı bir adamın fotoğrafını göstermeye başlayıp, “İşte IŞİD militanı ile fotoğraf çektiren Bilal Erdoğan! İşte AK PartiIŞİD ilişkisi!” diye bir tezvirata, yalana çarpıtmaya başvuruyor.

        Oysa fotoğraftaki adam, Aksaray’da Ciğeristan adlı bir kebapçısı bulunan “İsmail Abi”. Fotoğraf da bildiğin “Mekâna ünlü biri geldi, hadi bu anı kaydedelim” fotoğrafı.

        İsmail Kember, mekâna gidip gelen medya mensuplarıyla konuşmayı, söyleşmeyi seven biri olmasa belki dikkatlerden kaçacak, ama öyle değil, birçok kişi onu tanıyor ve aylardır, ne zaman bu fotoğraf dolaşıma girse “Yapmayın, etmeyin” diyen birkaç kişi mutlaka çıkıyor. Ama hazır uzun sakallı birinin Bilal Erdoğan ile çektirdiği bir fotoğrafı bulmuş, durur mu “Rojava-IŞİD-AKP” denklemcisi! Durmuyorlar. Ellerinde ağızlarında Marksizm ve Leninizm’den ahlak demetleriyle dolaşan sözde barış, özgürlük, kardeşlik savunucuları hiç insaf etmiyor ve arsızca tek başına bir adamı hedef gösteriyorlar.

        Ayrıca tafranız kime, neye? Türk medyasında IŞİD’i savunan tek bir gazeteci, yazar; Türkiye’de IŞİD yanlısı tek bir grup ya da kesim var mı Allah aşkına? Daha birkaç ay önce Türkiye toprağı sayılan bir türbenin işgalinden ötürü Türkiye devleti ve IŞİD karşı karşıya gelmedi mi?

        Tekrar soruyorum; IŞİD’in bir “bela” olduğundan kuşku duyan var mı bu ülkede? Kime bağırıyorsunuz?

        O örgüt ki şimdilerde liberalleşme yolunda gördüğü El Kaide’ye bile posta koyuyor. El Kaide Lideri Eymen El Zevahiri’nin uyarılarına cevap veren IŞİD sözcüsü Adnani, “Sapkın yolunu bir an önce düzelt!” şeklinde bir ithamda ve çağrıda bulundu. Daha üzerinden sadece bir ay geçti. El Kaide’yi “pazar yerlerine ve camilere yönelik saldırılara karşı çıktığı için” dinden çıkmakla itham etmişti. IŞİD’e göre Zevahiri’nin sapık yolunu düzeltmesi Pakistan, Yemen, Afganistan, Mısır ve daha birçok ülke askerini tamamen kâfir ilan etmesiyle mümkün. Halkı Müslüman olan bu ülkelerin Müslüman askerleri tekfir edilirse onlarla savaşmak, onları öldürmek de mümkün olacak. Mantık bu. IŞİD, El Kaide’nin İhvan ile ilgili sessizliğini de beğenmiyor. Mısır’da askeri darbeyle devrilen Mursi’nin demokrasiyi benimsemesini büyük bir küfür, dinden çıkma olarak görüyorlar ve El Kaide’yi, Mursi’yi, Müslüman Kardeşler’i en şiddetli şekilde kâfir ilan etmeye çağırıyorlar.

        Karşımızda tüm zamanların en tehlikeli radikal örgütü olarak bilinen El Kaide’den çok daha tehlikeli, sekter ve kötü bir örgüt var. İran ve Esad, muhaliflere de zarar veriyor diye IŞİD’i karşısına almıyor, pek çok alanda “beraber” çalıştıkları görüntüsü var. ABD ve İsrail hem Esad’a hem muhaliflere zarar veriyor diye ellemiyor. IŞİD de yeni değil, dün değil, bugün değil yaklaşık bir yıldır rastgele infaz yapıyor. Bazen Kürtlere saldırıyor, bazen muhaliflere. Daha 17 Mayıs’ta Ahrar’uş Şam komutanlarından Ebul Mikdat’ı öldürdüler.

        PKK’nın barış istemeyen kanadının, paralel devlet yapılanmasının tezlerinin peşine takılma iştahındaki garabeti görmemek mümkün değil. Allah başka keder vermesin, garabetinizi süsleyip erdem diye taşımayı iyi becerenlerdensiniz, kabul. Ama IŞİD denilen cani örgütü AK Parti’ye bağlamak için kendinize daha uygun bir mazeret bulun ve kendi halinde lokanta işletmeye çalışan adamın yakasını bırakın bari.

        Diğer Yazılar