Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZETEDE, dergide değil sürekli sanal âlemde görüyordum onları.

        Bir Turgut Uyar şiirinden geliyordu adları; Büyük Ev Ablukada...

        Sonra bir arkadaşım "Bartu Küçükçağlayan var ya... Hani Çoğunlukla 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Altın Portakal alan çocuk... Bizim bir arkadaşımızın oğlu; bir grupları varmış; Senin 'Pargalı' (Okan Yalabık) ve Onur Ünsal da içindeymiş... Oyuncular falan... Süpermiş, herkes bayılıyormuş, konuşsanıza" dedi. "Olabilir" dedim; 5 dakika sonra yine telefon: "Annesi dedi ki Bartu konuşmazmış, böyle ünlenmek istemiyorlarmış".

        "Hah" dedim "Bi de bu tipler türedi!"

        Müziklerini açtım Vupas'tan... Vupas, Youtube kaynaklı bir müzik sitesi olduğu için ve belki orada, 'cep'le çekilen görüntülerin kötü ses düzenli kayıtlarını dinlediğimden, sevmedim de müziklerini... Anlamadım bile sözlerini, bi adam uğulduyor sanki, aradan birkaç kelime anca seçiyorum...

        "Hah" dedim, "Bi de bu uğultucular türedi; ne bed ses len bu"...

        KÜÇÜK 'SALON' ABLUKADA!

        Geçen pazar günü içinse yine bir arkadaşım "Büyük Ev Ablukada" dedi: "Aslında 7 kişiler, pijamalarla çoraplarla çıkıyorlar sahneye, eğleniyor eğlendiriyorlar. Bu defa 2 kişilik akustik konser olacak; evin yakın, salonunda oturacağına, İKSV Salon'da otur bir yarım saat" dedi.

        Sanırım pijamalı çoraplı adam göresim geldi ki gittim...

        İKSV Salon sahnesi bir oturma odası gibi... Bir büyükçe koltuk ve sehpa; üzerinde solmak üzere olan bir çiçek, tuvalet kâğıdı rulosu, su, çay, kuru-pasta.

        İzleyici bölümü de öyle; saat 18.00, millet sınırsız yerli çayın keyfini çıkarıyor kuru pasta ile!

        Bense "Sıkılınca kolay kaçalım" diye yanımdakileri merdivenlere oturtuyorum: "Big Chef's de yakında, çıkar beyaz çikolatalı kestaneli sufle yeriz."

        CEM YILMAZ'DA DA BU KADAR GÜLDÜM!

        İki adam, "Canavar Banavar" ile "Afordisman Salihins" isimlerini takmış kendilerine çıkıyorlar sahneye...

        Yayılıyorlar koltuğa; ayakkabılar çıkıyor, 'kafadan insanı kendine bağlayan' komik muhabbetlerle çalıp söylemeye başlıyorlar.

        Sözler harika... Ayıkken kafası güzel konuşan adamlar bunlar.

        Konserde değiliz sanki de eş, dost, arkadaş evde gitar etrafında yiyor, içiyor, geyik yapıp ara ara da şarkılar söylüyoruz...

        "LİLİLİLERLE..."

        Konser klişeleriyle dalga geçiyorlar; zaman zaman şarkı sözlerini orada değiştirip 'komikleştiriyorlar'... "Şimdi git gel yapmayalım, konser bitti, siz alkışlamışsınız biz de gelmişiz sayın, iki şarkı daha söyleyelim; bis olsun işte" diyorlar...

        Çok sevdiğim "lilililerle..." adlı şarkılarına "Buraya çöp dökmek yasaktır, sevgilerle" diye başlayıp "Kocaelililerle, karton kolililerle, brokolililerle, kolibasililerle..." diye ata ata gidiyorlar.

        "Bil"de "İki güvercin takla atar, kanatları yine seni yakar" diyorlar ya da "Sen kör köpek gibi birbirinin ardından ne kokladIn bilmem ama hoşuna gidiyor" ya da "Dün gece masada unuttuğun kek gibi kararlı olsan, onun gibi kuru demiyorum ama hiç değilse bir işe yara!"

        "En Güzel Yerinde Evin" adlı muhteşem şarkıdaki "Mutsuzum ama keyfim yerinde" lafı o kadar güzel tınlıyor ki kulağımızda; "Karanlık artık bir hurda eşyadır ve en güzel yerinde durur evin" sözleri de öyle...

        ALBÜMLERİ BİLE YOK

        Bir konserlerinin adı "Ay Şuram Ağrıyo!" mesela; ilanlarına "Büyük Ev Ablukada turne kılıflı, içe dönük Eskişehir ziyaretine sizi de bekliyoruz. Çünkü orada annemi de ziyaret edicem" yazıyorlar.

        Şarkıyı "Konser bitmek üzereee, bi tost söyler misiniz?" sözüyle bitirebiliyorlar. Şarkılarını www.buyukevablukada.com'dan yayınlıyorlar. "Yolda Dinlemek İsteyenler İçin" bölümünde 4 şarkı da ücretsiz MP3 (copyleft olayı). Albümleri, tanıtımları, müzik eğitimleri yok; "onları izlemeye değil dinlemeye gelen" bir kitle ile coşuyorlar.

        Bu gibi nedenlerle bir dinleyen, bir daha dinlemek istiyor onları; en yakın konserleri 1 Mayıs'ta Santralİstanbul'da; gönül rahatlığıyla tavsiye ederim...

        Ben "Çıldırmıcamm.. Çıldırmıcaammmm..." şarkılarını söylemekteyim!

        Diğer Yazılar