Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özgecan’ın katledildiği günlerde, “Tek derdimiz kadın bakış açısına sahip bir ülkede yaşamak. Özgecan’ın neden biber gazı taşımak zorunda kaldığını; kendini neden bunca güvensiz hissettiğini sorgulamak... Özgecan ve nicesinin ‘Ben neden öldüm?’ diyen bakışlarının enkazında toplum olarak kalmamız bir tesadüf olabilir mi?” diye yazmışım.

        Bir yıl öncesine ait köşe yazımda, “Sadece Özgecan için değil, şimdilik hayatta kalan, nefes almayı sürdüren ama bir güvercin tedirginliğindeki tüm hemcinslerim, çocuklar ve ötekileştirilmiş herkes için” diye devam etmişim.

        Görünen o ki, nicemizi yaşamdan kopartanlar kadar bir de onlara destek çıkanlarla mücadele edeceğiz. Bunca alçalanlar hep vardı. Kimi zaman aleni kimi zaman sinsice sokuluyorlar, yaşamlarımıza.

        Tecavüz edeni değil de tecavüze uğrayanı, “O saatte sokakta ne işi var?” sözleriyle yargılayacak kadar nefret dolular, alçaklar.

        Bunun adı, yaşamak değil. Can yakarsan vicdanın en büyük düşmanın olur. Yargılarken bunu hatırla.

        İzmir sürprizi

        İzmir Kent Konseyleri Birliği, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için Silivri’de umut nöbetindeydi. Benim nöbet günüm de aynı gündü.

        Silivri’de İzmir buluşması yaptık, dersem yeridir. Demokrasi, insan hakları ve objektif-doğru habercilik kararlılığında halkın desteği, duyarlılığı, sevgisi çok önemli. Var olun. Bizimle kalın. O güzel kalbinizi, aydınlığınızı hissettirin.

        Her okuldan öğrenci

        Tasarı Akademi, 1984’ten bu yana ülke genelinde hizmet veren bir kurum. Üniversite eğitimine farklı alanlarda devam etmek isteyenler için önemli bir adres.

        Geçtiğimiz yıldan bu yana bir şubeleri de İzmir’de. Çok örnek bir çalışmayla bugün sizlerin karşısındalar.

        Kurum, İzmir’deki devlet, vakıf ve özel üniversiteler ile Manisa’daki devlet üniversitesi bünyesindeki 23 yüksekokulun Dikey Geçiş Sınavı’na hazırlanan öğrencisine burs imkanı sağlıyor.

        Nasıl mı?

        Okul yönetimleri tarafından tespit edilen maddi durumları uygun olmayan başarılı öğrenciler, Tasarı Akademi’den yıl boyunca faydalanıyor.

        Her okuldan 2 öğrenci toplama vurduğunuzda önemli bir rakam.

        Bu detayı akılda tutun.

        Sınavlara hazırlanırken, destek alacağınız eğitim kurumlarını ona göre seçin.

        Kimileri paraya tapıyor; kimileri ‘önce insan’ diyor. Aileniz gibi hissettiğiniz yerler, özeldir. Sürece katkı koyan Tasarı Akademi ve üniversitelere, hem bu projenin ulaştığı gençler hem de samimiyetleri için teşekkür ediyorum.

        Diğer Yazılar