Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçmişe bir yolculuk yapın bu bayram. Nefret, öfke, bencilik gibi insanı yavaş yavaş tüketen duygularla henüz tanışmadığınız yıllara kadar gidin. Zaman yolculuğu boyunca karşılaştığınız her güzel anıya gülümseyin. Gülümsemeniz yüzünüze yayılırken olumsuz her anıyı da selamsız bırakmayın.

        Elbet aramızda çocukluğu kötü anılarla dolu olanlarımız var. Onlar için her şey daha zor olmalı. Bu bayram kendinizi iyi hissettiren anılara sarılın.

        Çünkü uzun zaman oldu ağız dolusu kahkahalarla gülmeyeli. Kendi kişisel yaşamımızda her şey yolunda olsa dahi toprak bunca keder yüklüyken; gökyüzü ağıtların yoğunluğu arasında kalmışken gülmek huzursuz eder insanı.

        “Mutlu musun?” sorusuna eğer sadece kendi hayatımızı baz alarak yanıtlar veriyorsak orada bir sorun var. Mutluluk, bir bütündür. Mutsuzluğun yaygın olduğu bir coğrafyada benim ya da senin kendi cennetini kurması mümkün mü?

        Mutluluk, gerçekten can güvenliğinden endişe etmeden kalabalıklara karışmaktır artık. Sabah uğurladığın sevdiklerinin akşam eve tek parça gelip gelemeyeceği konusunda kaygı duymamaktır.

        Mülteci çocuklara sahte can yelekleri satanların olduğu bir ülkede mutluluktan bahsedemeyiz.

        Bayram şekeri toplamak için kapınızı çalan çocukları öldürenlerin olduğu bir ülke burası. Kadınların cinayetlere kurban gittiği bir coğrafya. Dini istismar edenler, sevabı ve günahı kendi kişisel çıkarlarına göre yeniden tanımlayanlar da bu listede.

        Liste uzadıkça uzar.

        SOHBET EDİN

        Bu yüzden siz en iyisi bu bayram güzel bir anılarınıza dönün. Etrafınızda “Nerede o eski bayramlar?” diyenler varsa sımsıkı sarılın.

        Hele evinizde yaşlı dede, nineler varsa mutlaka sohbet edin. Laf olsun diye laf etmeden, yürekten içten dinleyin. Nasıl mutlu olduklarına tanık olacaksanız.

        Hele ara ara konuyla ilgili sorular sorduğunuzda, karşınızdaki yaşlıdan daha mutlusu yok. Özellikle huzurevlerinde bunu çok deneyimledim. Tavsiye ederim. Arınmaya, iyileşmeye, toparlanmaya çalışın. İyi olun. Toplumsal huzur için iyi olmaya, ruh sağlığımızı yitirmemeye ihtiyacımız var.

        Hepimizin birbirine ihtiyacı var.

        Ağız tadında bayramlarda bir gün buluşmak umuduyla...

        Diğer Yazılar