Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilindiği üzere yeni Anayasa değişikliği gereğince ülkemizde seçme seçilme yaşı 18 olarak belirlendi. 25 yaşında ergenliği neredeyse yeni bitmiş genç bir delikanlının annesi olarak şunu söylemek istiyorum; Şahsen ben oğluma değil ülkenin yönetimini ev yönetimini bile veremem.

        89. Akademi Ödülleri’nin ardından ABD Başkanı Donald Trump gece boyunca kendisini eleştiren Akademi camiasına daha da ağır eleştirilerde bulunarak; “Bunlara 2 tane sığır versen onu da güdemezler. Dublör tutarlar...” şeklinde yanıt vermiş.

        Trump kadar ileri gitmek istemesem de ben de aynı örneği vermek zorundayım.

        Hele bir de Türkiye’de ki eğitim seviyesinin düşüklüğünü göz önüne alacak olursak;

        18 yaşında olan ne kendi oğluma ne arkadaşlarına ne de o yaş grubunda ki diğer gençlere Trump’ın benzetmesinde olduğu gibi , iki sığır versek , inanın ki onlarda güdemezler. Hatta dublör tutmayı dahi akıl edemezler.

        DÜNYA ORTALAMASI

        Dünyanın bir çok ülkesinde seçme seçilme yaşı 25 ,dünya ortalaması ise 21dir.

        Ancak milletvekili seçimine yönelik yaş sınırları yalnızca taban yaşta bulunmamakta. Dünyada üç ülke de vekiller için bir de tavan yaş sınırı da bulunuyor.

        Bu yaşı geçen insanların seçimlere girmesine izin verilmiyor. Bence son derece mantıklı. Nasıl taban yaşı belirleniyorsa tavan yaşı da belirlenmeli ki koltuğa yapışıp kalan yaşlı başlı milletvekillerinden kurtulma olanağımız olsun.

        Gelelim 18 yaşında ki Milletvekilli adaylarımıza neden taktığıma...

        Dedim ya, 25 yaşında Londra’da master eğitimi yapan genç bir delikanlı annesiyim. Sadece teslim edeceği ödevi konusunda bile bana günde 5 kere telefon açtığını, bir türlü ne yapacağına veya ne olacağına hala karar veremediğini düşündükçe 18 yaş kararını aklım mantığım almıyor.

        Uzmanlar, “Ergenlik bir süreç olduğundan kesin bir başlangıç ve kesin bir bitiş belirlemek zordur, her genç için farklılıklar gösterebilir. Bu dönemin zorlayıcı olmasının temel sebebi hızlı fiziksel gelişim ve derin duygusal değişim yaşanıyor olmasıdır. Ergenlik, kişinin ilk defa dünyanın gerçekte nasıl bir yer olduğunu öğrenmeye başladığı bir dönemdir; bu dünyadaki yerini de bulmaya çalışır. Bu da yeni şeyler denemeyi gerektirir, yeni şeyler de bazen riskli hatta tehlikeli olabilir” açıklaması yaparlarken heyecanlı, kanları deli akan (adı üstünde delikanlı) bu gençlere meclis koltuklarını emanet eder misiniz?

        Diğer Yazılar