Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Toprak ananın rahmindeyim. İnsanın kendine yabancılaştığı bir çağda en içte ve güvendeyim. Elinin dokunup da özel kılmadığı tek bir an yok.

        Bazı anlara dokunup aynı kalmanın imkanı ise hiç yok. Kuş seslerine, rüzgarın tenimle tutuştuğu kavga eşlik ediyor. Ustalardan İlhan Berk’in dizeleriyle uğurluyorum geceyi: “Rüzgar yine kokunu getirdi. Anlayacağın bu gece de canım burnumda.”

        Ertesi gün horoz sesiyle ayaktayım. Köy meydanlarındaki bayram sabahı telaşı var sanki etrafımda. Çocukluğunu köyde geçirecek kadar şanslı olanlarınız beni daha iyi anlayacaktır. Yönümü hemen meyve ağaçlarına ve organik tarlaya çeviriyorum.

        Kahvaltı sofrasını süsleyen biber ve salataları çapalayan emektar görevliye karınca kadarınca yardım ediyorum. Kendi evimde gibiyim. Bir masaldan tanış gibiyiz.

        Topraktan yayılan kokuyla mest olup kendimden geçmişken Dalya Life’ın mütevazi işletmecisi çıkıyor ortaya. Hizmet anlayışı üzerine personelle konuşuyor. Sesinin tonu ve özenle seçtiği kelimeler dikkatimi çekiyor. Kelimelerle dans etmenin büyüsüne kapılan bir fani olarak anlıyorum ki, eğer karşındakini incitmek istemiyorsan incitmiyorsun. Bu gerçekten mümkün. Sevgili Hakan Korateş’in ekibiyle kurduğu o güzel bağ, ailesinin ona kattığı en değerli ilke bence. Fazlayı yalınlıkla harmanlayıp; eksiği bilinçle tamamlama öğretisi emektar anne ve babasının çocuklarına bırakacağı kıymette miras bu yüzden.Manzaraya uzaktan bakan bir yabancı olarak gördüğüm şey, Hakan’ın gurur duyacağı bir ailesi; ailesinin de gurur duyacağı bir çocuğu var.

        BAZI ANLAR VAR

        Gelelim Hugo’ya... Ördeklerin korkulu rüyası av köpeği Hugo mu beni görünce kendini kaybetti; yoksa ben mi onu görünce çıldırdım, bilemedim. Yolunuz Göcek’e düşerse Dalya Life ailesiyle mutlaka tanışmalısınız. Otelin hemen yanı başında tersten akan nehri de sığla ağaçlarını da görmelisiniz.

        Bambaşka bir güzellik. Asi ve vurdumduymaz, aynı zamanda masum ve kışkırtıcı bir ortam. Bu tuhaf karışımın içinde kahkaha da var romantizm de. Tüm renkler, gözlerinizin rengiyle uyuma hazır. İnsana yaşadığını hissettiren, aldığı nefesin değerini hatırlatan yerler ve zamanlar buluştuğunda hikayeniz de renkleniyor.

        Toprağın bereketi hep üzerimizde olsun. Hikayemiz kıymet bildiğimiz ve kıymetimizin bilindiği patika yollardan geçsin. Ve elbet söz uçsun istediği yere de yazı, ölümsüze aşık olsun.

        Diğer Yazılar