Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayata ve insana dair umutlu haberler okumayı ne çok özlediğimi fark ettim.

        Bir habere, sadece haber metni gibi bakmamayı; hikayeye ve sunulanın ardındaki asıl mesaja odaklanmaya hepimizin ihtiyacı var.

        Dikkatinizi çekmek istediğim haber, çalışma koşulları ve düşük ücret tepkisiyle eylem yapan rutin bir işçi haberi değil elbette. Haberin arka planını görmek isteyenler için çok daha derin anlamlar ve öğretiler içeriyor.

        İzmir Ayakkabıcılar Sitesi’ndeki çalışmalarıyla üretim sürecine birlikte katkı koyan işçi sınıfından insanların hikayesi... Olayın kahramanlarının bir bölümü vatandaşımız diğer bölümü ise ülkesindeki düzenini yerle bir eden devlerin savaşından kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli işçiler.

        Emek, alın teri, ücrette adil yakla- şım talebiyle bir araya geldiler. Onları birbirine düşman etmeye çalışanlara inat, ekmek kavgasında kucaklaştılar. Dünya işçi sınıfı, örgütlü ve mücadeleci bu yapılarını birbirlerini daha sıkı bağlarla kucaklayarak genişletmelidir.

        İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, işçiler arasında 5 yıldır aynı maaşa çalışanların olduğu üstelik kimilerinin de sigortasız çalıştırıldığı iddialarını araştırmak için oda olarak sürece müdahil olduklarını açıkladı. Sayın Ata’nın süreci, “iş, emek, alın teri” kavramlarına saygıyı elden bırakmadan takip edip sorunu adil bir şekilde çözü- me kavuşturacağını umuyoruz.

        DURSUN’UN ARDINDAN

        Sadece CHP İzmir İl Örgütü değil ülkemiz de devrimci demokrat kimli- ğiyle gönüllerde yer eden çok değerli bir ismi, Sayın Zikri Dursun’u, kaybetti geçtiğimiz günlerde.

        Kendisini politika muhabirli- ği yaptığım yıllardan tanırdım. Bir vakitte partiyle ilgili haber yapıp, çok önceden planladığım bir gezi içinde yurt dışına çıkmıştım. Döndüğümde partide yönetim değişmişti. Zikri beyin iddiasına göre yaptığım haberin bunda rolü vardı.

        Çayımızı yudumlayıp röportaj yaparken takılmadan edemezdi. “Haberi yapıp İtalya’ya kaçtın. Ara ki Nuray’ı bulasın” demişti. Sonrasında her karşılaşmamızda, “İtalya kaçağı” diye takılırdı. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriklerimle..

        Diğer Yazılar